de Dukdalf

Terugblik 20 jaar Koor de Dukdalf.


Twintig jaar bestaat ons koor de Dukdalf. Wie heeft dat kunnen denken???

In 1998 zijn we met een aantal dames gestart onder de naam ,Smartlappenkoor Ridderkerk, in het wijkcentrum Slikkerveer. Na 4 jaar in 2002 kwam daar een splitsing. Doordat een aantal dames wilden blijven zingen en het bestuur van het wijkcentrum graag een koor wilde hebben, werd het Dukdalf koor geboren.

In Slikkerveer ,bij het oude wijkcentrum, stond een dukdalf en zo kwamen wij aan de naam. voor ons koor. De oefenavonden waren toen ook al op de dinsdagavond. Maar  het opnieuw starten ging niet van een leien dakje. Er moet een klik zijn met de dirigent, de muzikant. De koorleden moeten zich er ook prettig bij voelen. Na .verschillende dirigenten en muzikanten gehad te hebben kwam er een muzikale jongeman (geen kennis van dirigeren) en die stelde voor om met muziekbanden te gaan werken  en wilde wel proberen om ons te dirigeren. Het was een prima idee. Andries werd onze muziekman en dat is hij nog steeds.

Het koor werd groter. Er kwamen heren bij .Wat ook weer een waardevolle toevoeging aan het koor werd. Er werden gezellige avonden georganiseerd. Tien jarig bestaan werd een daagje Amsterdam. Gert de Graaf werd ons adres voor stamppotavond .feestavond etc. Mooie herinneringen. Maar ook leuke avonden in de Korenbloem in Oostendam.

Nu niet denken dat alles van een leien dakje ging. Echt niet. Als je nu de correspondentie van de voorbije jaren terug leest dan komt echt de gedachte: Jeetje dat je nog lid bent. Als bestuur moet je weleens maatregelen nemen die bij de koorleden niet in goede aarde vallen. En dat wordt niet in dank afgenomen. Dan wordt er naar het bestuur met een lelijke blik gekeken. Je hebt het gedaan. Maar met je bestuursleden vorm je een team en koorleden geven je ook steun. Dus doorgaan.

Ook kijkend naar foto’s van de afgelopen jaren realiseer je hoeveel koorleden ons ook zijn ontvallen. Word je toch even stil van.

Wij hadden alweer een aantal jaren een dirigente. Wilma. In 2023 heeft Wilma afscheid genomen en is Roland als dirigent weer bij ons teruggekomen. Roland had al eerder enkele jaren het dirigenten stokje gehanteerd. Samen met Andries vormen zij een muzikaal team. Ook werd de Loods in Ridderkerk onze thuishaven. Wat een prettige locatie en een fijne samenwerking met de medewerkers van de Loods.

Terugdenkend aan hoogtepunten voor ons koor in de afgelopen 20 jaar, dat  zijn er velen. Optredens in verzorgingshuizen, de bewoners lekker mee laten zingen. Dat  maakt ons ook  blij. Zomerconcert onder de luifel in het hart van Ridderkerk ook voor ons een hoogtepunt. Maar het grootste hoogtepunt is toch de laatste jaren  het organiseren met elkaar van het kerstconcert.

Dieptepunten, die zijn  er ook. Natuurlijk bijna twee jaar niet gezongen v.w.de corona. Toch bleven wij contact houden .Chocoladeletter in de bus, Kerststukje thuis bezorgd, zakjes met Vergeet mij niet zaadjes ook in de bus. Na 1.1/2 jaar een eerste weerzien in 't Waaltje te Heerjansdam, daarna een kerstbruch bij van der Valk, alles op de benodigde afstand. Natuurlijk heeft ons koor ook onder de corona geleden. We zijn met het aantal leden een kleiner koor geworden maar wij STAAN er nog steeds.

Geen feestavond met 20 jaar maar niet voorbij laten gaan. Alle koorleden hebben een bos zonnebloemen plus mooie kaart thuisgekregen. Op de kaart staat een tekst waar wij als bestuur voor 100% achter staan:

Mede dank zij jou

Bestaat ons koor al 20 jaar. DANK DAARVOOR.

 

.

 

 

 

 

 

 


Gezellig zingen met koor de Dukdalf.Speciale oproep voor de mannen!!!Kom eens kijken en meezingen op dinsdagavond.

Onze mannengroep heeft versterking nodig.

Dit om in evenwicht te komen met onze damesgroepen, de Alten en Sopranen.Heb je vragen, maak gebruik van ons contactformulier.