de Dukdalf

Wat was het weer leuk. Er was een goede opkomst van zowel koor als publiek en over het weer hadden we ook niet te klagen.

 We kregen veel waardering vanuit het publiek, onder andere in de vorm van applaus maar zeker ook opmerkingen dat we het vrolijkste koor waren en veel enthousiasme uitstraalden. Dat kwam deels ook doordat onze Dirigent Roland ons bleef aansporen toch vooral te glimlachen. En dat heeft dus toch zijn vruchten afgeworpen.

Als vanouds regelde Andries de technische ondersteuning voor de muziek en praatte Bets het geheel vakkundig aan elkaar.

De sfeer was ronduit optimistisch, vrolijk en uitgelaten te noemen.

De plekken waar we moesten zingen waren goed uitgekozen en de organisatie had alles goed in de hand en van tevoren het een en ander perfect geregeld.

Het was een genot om er weer bij te mogen zijn. Nu maar hopen dat we er volgend jaar ook weer mogen staan!

Op naar onze Sixties-avond op 28 juni en daarna de vakantieperiode. Op 27 augustus is weer de eerste oefenavond en 31 augustus alweer naar een Korenfestival, ditmaal in Breda.

Groeten Jan Jansen.

22-06-2024 Korenfestival Hoekse Waard in Oud-Beijerland

16-06-2024 de Wetering

Optreden in de Wetering in Rotterdam Beverwaard.

Een uitgelezen moment! Het is vaderdag en het Nederlands elftal speelt vanmiddag zijn eerste EK wedstrijd tegen Polen. Daar moeten wij dan tegenop! Gelukkig zaten er al aardig wat mensen in de zaal en hét personeel was nog in de weer om mensen naar de zaal te brengen. Op de achtergrond een tv met daarop de wedstrijd.
We zongen goed en met enthousiasme. Er werd leuk meegezongen met de Klok van Arnemuiden, die met overtuiging begeleid werd door Theo. De eerste ronde afgesloten met de Rotterdam Medley, nou die kende iedereen met bijbehorende gebaren. Na de pauze, met koffie, sap en cake, weer aan de bak. De polonaise Medley werd vervangen door 'Hoor je het ruisen der golven' en dat was een goede zet. De hele zaal zong weer mee.
De Engelbewaarder als uitsmijter deed het ook goed met de onvermijdelijke polonaise. En toen tevreden naar huis.
Hopelijk heeft Bets de navigatie niet op wandelen gezet.😉

Op naar de Hoekse Waard.


Christa aan de Wiel

08-06-2024 Wooncompasgroep Rijsoord

Zaterdagmiddag 08 06 2024 waren we uitgenodigd bij bewoonderscomissie van Rijsoord waar we nog nooit waren geweest, even zoeken waar het was maar weer gelukt
De opkomst van mensen viel in het begin een beetje tegen, maar uiteindelijk hebben we heel mooi gezongen met ook hele mooie liedjes er bij.
Toen werd het ineens feest in het dorp, mensen zongen allemaal uit volle borst mee. Het was heel gezellig. Na afloop werd er gezegd dat we gewoon konden blijven er mee konden eten. Er werd een patatkraam uit de grond gestampt en we kregen allemaal patat met en kroketje
Drinken was er ook in overvloed, dit hadden nog nooit meegemaakt. Maar het werd nog gekker we kregen allemaal nog een heel leuk precentje. We waren allemaal verbaasd uiteindelijk werd het een heel leuk feestje met polonaise etc. Dus per saldo waren we pas half 7 thuis.

Coby


16-05-2024 Reyerheem - Ridderkerk.


De opkomst viel niet tegen. Er heerste weer een gezellige sfeer. Roland was onze vertrouwde dirigent en Bets praatte het geheel professioneel aan elkaar.
Alles verliep soepel. De mensen hadden er zin in en deden goed mee. Zelfs het personeel genoot er zichtbaar van.
We namen allemaal snel onze plaatsen in, dat loopt goed nu. De muziek en technische ondersteuning deed onze Andries weer perfect als altijd.
De Reyerheem, altijd een vertrouwde plek om weer thuis te komen.
Op naar het volgende optreden voor de bewonerscommissie van Wooncompas in Rijsoord. Dat wordt de eerste keer dus we zijn heel benieuwd


Groetjes Carmen Jansen.


10-05-2024 Winkelcentrum Ridderkerk, onder de Pagodetent (voorheen luifel).


Vrijdag 10 mei was ons jaarlijkse optreden onder de luifel, al was deze naam veranderd onder de Pagodetent echt nooit van gehoord en dacht
Ummmmmmmm waar moeten we staan hahahaha ik heb het opgezocht en het betekent de vorm van een Piramide, dus onder de pagodetent.
Nou misschien kennis waar we niets mee kunnen maar we weten het in ieder geval ,zeker ik dan.


VRIJDAG werkte echt alles mee ....... Als het weer al meewerkt wordt iedereen al heel blij en zeker het publiek dan is het heerlijk om op je stoeltje te zitten en te luisteren naar ons, hoe leuk klinkt dat , we kunnen trots op ons zelf zijn.
We stonden er al heel vroeg hadden goed geluisterd naar Roland onze dirigent, en gingen echt met zijn alle op de foto en die foto is echt
super leuk geworden, dan heb ik het nog niet eens over de video wat echt heel bijzonder is.
En wat me daarbij op viel dat het zo fris is hoe we gekleed zijn, echt een heel mooi geheel.


Het is zo leuk zingen met een plein vol vrolijk mensen, en heel veel bekende gezichten die jaarlijks terug komen. We begonnen met zing met ons mee gewoon ons openingslied en toen volgde ons hele repertoire. Waar ik even bij stil wil staan is leun op mij, we hebben daar zo op geoefend wat ik persoonlijk heerlijk vind om te doen, nou Roland het is je gelukt, ging werkelijk geweldig en als ik praat voor het hele koor denk ik dat we het zo gaaf vinden omdat te zingen.
Ja en de ENGELBEWAARDER is zo bekend dat iedereen gelijk meedoet dat is wat we moeten hebben zeker bij deze optredens.


Hahahaha zo bekend en nog een keer ,en dan de polonaise grrrrrr brrrr maar we doen het voor de sfeer al kwam ik de ander dag niet meer omhoog hihaho. Ooooo ja de medley was ook een goeie en eindigde we bijna goed of helemaal goed super leuk ook om deze te zingen.


Ik wil namens het koor iedereen bedanken die dit tot stand hebben gebracht. Het is voor ons toch bijna net zo belangrijkrijk als het kerstconcert, bijna hoor ....
Hoop dat we volgend jaar er weer bij mogen horen.


Vriendelijke groet
Janny


03-04-2024 Crabbehoven - Dordrecht


Hoe gezellig was het afgelopen woensdag weer in Woonzorgcentrum Crabbehoven, ten eerste een prachtig atrium waar we moesten zingen, en hééééél vééééél publiek zowel in de beneden ruimte, als rondom op de balkons die gezellig meededen.
Er werd meegezongen en zelfs gedanst, dus een heel gezellige boel, jammer dat Neeltje Jacoba niet doorging, altijd weer leuk hoe Ted het op zijn droge manier weet te brengen, maar Stien was er wel bij en ja hoor, ze had weer een slachtoffer op het oog en die kreeg natuurlijk een dikke zoen, ook met "Roosje mijn roosje" gaf zij een dame een roosje, zo'n lief gebaar, die mevrouw zat op haar manier aardig mee te dirigeren.
Denk dat wij ons repertoire goed ten gehore hebben gebracht, dankzij onze tweede dirigente Bets, volgens de dame die het koor bedankte was er zeker plaats voor een volgende keer.
We werden gastvrij ontvangen met koffie en thee en in de pauze een sapje enz., hiervoor natuurlijk onze dank, altijd gezellig.
Nu maar weer op naar 10 mei het Zomeravondconcert.
Groetjes Ida.


23-03-2024 Dijkveld Rotterdam


Er was een behoorlijke opkomst, zowel van koorleden als van publiek. Zoveel toehoorders hadden we daar in geen tijden gezien.

Omdat het zaterdag was werden we weer gedirigeerd door Roland. Alles verliep behoorlijk vlotjes. De mensen hadden er zin in en deden goed mee. Ook het personeel was behoorlijk enthousiast, Dat is altijd fijn om te ervaren.

Het nummersysteem functioneerde ook weer goed waardoor we allemaal snel onze plaats hadden ingenomen. Andries verzorgde als vanouds de muziek en techniek en Bets praatte het een en ander weer vakkundig aan elkaar.

Solo-optredens van Stien en Ted werden zeer gewaardeerd.

Het publiek was behoorlijk enthousiast en er werd volop meegezongen. Vanuit het publiek kwamen weer vragen of we snel weer konden komen omdat ze het zo leuk vonden. Dat is toch heel leuk om te horen.

Op naar het volgende optreden in Dordrecht!

Carmen Jansen


12-03-2024 Zonnebloem Ridderkerk


Een optreden voor de Zonnebloem in de kerk a/d Maas in Bolnes.
Ons optreden begon om 14.00 uur, Het zijn van die momenten waar ik altijd erg naar uitkijk.
We werden hartelijk ontvangen door de vrijwilligers v.d. Zonnebloem (en dat waren er heel wat).
Toen we binnen kwamen, zag je bij een aantal trouwens fans de vrolijkheid op hun gezicht verschijnen, en dat doet ons ook goed!
We begonnen met Sierra Madre en Laat de zon in je hart.
Dit was een goed begin, er werd direct al mee geneuried, Maar bij de volgende liedjes werd er al meer uit volle borst meegezongen Harmonica Jim....en vooral bij het alom bekende! (Als de klok van Arnemuiden) ging het publiek los.
De sfeer en de gezelligheid zat er nu helemaal in.
Bij de Hollandse Medley was het weer spannend wie er nu weer door Stien werd geknuffeld....en ja hoor...er ging die middag weer een man blozend en blij naar huis.
In de pauze werden we getrakteerd op flesjes limonade en stukjes kaas en worst, wat een verwennerij.
Na de pauze begon Ted met zijn praatje over het zo prachtige schip en deze keer lag dat in Bolnes natuurlijk.
Het werd steeds gezelliger, de vrijwilligers maakt met de mensen een dansje en ook nog een polonaise.
We eindigde zoals de laatste tijd de gewoonte is met de Engelbewaarder en aangezien het publiek er geen genoeg van kon krijgen werd als toegift de reserveliedjes(Morgen wordt alles anders en Het dorp) nog gezongen.
Jammer genoeg kwam er toen voor het publiek, maar ook voor ons weer een einde aan deze fijne middag.
Met een blij en gelukzalig gevoel keerde wij weer huiswaarts.

HEDDY BAKELAAR


14-02-2024 KBO Ridderkerk


Op de eerste plaats veel respect voor Bets hoe zei deze middag heeft gedirigeerd.

Het was een fijne middag bij de KBO en er werd goed meegezongen.

Er waren reacties zoals, dat wij een leuk koor zijn, en ook mooie en pakkende liedjes zongen.

De meeste gasten zitten op een kerkkoor dus konden dit wel beoordelen.

Jammer alleen dat het niet zo druk was. Dus een grote pluim voor Bets en het koor hoe deze middag is geweest.


Groetjes Paulien


15-12-2023 Volkskerstzang in de Levensbron, Ridderkerk


Vrijdag 15 december was ons tweede kerstconcert in de Levensbron te Ridderkerk.

Ja waar zal ik beginnen speelt zoveel in mijn hoofd, beginnen om te bedanken of het samenzijn benoemen. Eerst maar het werk wat eraan vooraf ging, het boekje wat er super mooi uitzag ,de voorkant gaf al het gevoel van waar het thema overging die avond.

De radio uitzending om het zoveel mogelijk te verspreiden , facebook werd ingezet mondreclame

want samenzijn moet ook wel samenzijn met het liefst een hele volle kerk ,nou ik kan vertellen het was vol en ik denk nou ik weet eigenlijk wel heel zeker dat de mensen hebben genoten.

En dan heb ik het nog niet over het KOOR als ik nu even voor mezelf spreek  loop ik nog over van een geweldig kerstgevoel echt het was voor ons allen een pracht optreden.

Vooraf hebben we met het koor gegeten het was echt een feestdis en één en al gezelligheid , de soep

was werkelijk heerlijk , toetje ging er ook in als zoete koek nou ja eigenlijk alles GROTE DANK voor de gulle gevers en voor Bets en Paulien die zich daar voorin hebben gezet ,eerlijk gezegd durf ik het echt niet om te vragen ,wel geprobeerd maar ik liep weer heel snel de jumbo uit hahahaha dat heb je met die grote.......

Nou hoppa het grote zang gebeuren, het wonder gebeurde de opstelling ging als bijna gegoten, we kunnen het wel als we maar stil zijn en luisteren. Ro onze dirigent begon met een lied alles wat ademt van Rob de Nijs waar wij neuriënd binnenkwamen lopen en onze plaats inname en de laatste twee coupletten meezongen dat was werkelijk goed georganiseerd en liep voortreffelijk.

Esther heeft onze avond heel mooi aan elkaar gepraat met mooie verhalen en zeker het saamhorigheid benoemd en zo voelde het ook echt. Esther is de vrouw van Ro de dochter van Bets en de schoondochter van Rina als ik het dan toch uitleg dan maar gelijk goed.

Eigenlijk zit ik te popelen om het over DONA NOBIS te hebben, nou het was echt te mooi dan geef ik nog niet aan hoe het voelde voor ons allemaal het ging zo goed en zo eeeeeeeeeen  gevoel dat we het foutloos deden na oefenen oefenen oefenen wat ik trouwens heel leuk vond om te doen.

De grote verrassing van de avond was de doedelzak speler en dat was echt top zo mooi en zo apart

iedereen was ook echt verrast dat  zijn de dingen die het groots maken. Het was zo overweldigend dat ik geloof wel 5 keer aangesproken bent in de pauze dat we zulke liederen

vaker moesten zingen ...dus Ro zoeken maar....

De drankjes waren heerlijk in de pauze en alles werd met zoveel liefde geserveerd de vrijwilligers deden het ook met zoveel aardigheid....DANK daarvoor.

Naar de pauze stonden we weer op rij hoe is het mogelijk applaus voor ons zelf... En ging het spektakel weer beginnen, meezingers wat ook echt werd gedaan en het verzoek van de mensen om  nog een keer DONA NOBIS te zingen, nou dat wilde we wel van harte zingen en ik hoorde dat het nog mooier klonk, RO voor wie zijn die handtekeningen nou voor jou of voor ons,,, en over de appels maar te zwijgen.

Ik denk dat we onszelf elk jaar overstijgen de organisatie het repertoire de kleding kreeg daar ook

complimenten over trouwens ... Als ik iets zal  moeten  melden wat niet goed was zal ik het echt niet weten. Dus bestuur ga maar weer gewoon bij het begin beginnen en maak er maar weer een pracht concert van jaaaaaaaa pas volgend jaar .

Dank dank ben echt blij bij het cluppie te horen

 

Elk eind

is een begin

Dat komt prima

van pas

Neem je voor

wat je wil

Maar laat achter

wat was.

 

Ik citeer dat uit het keretboekje

Janny


09-12-2023 Reyerheem, Riddererk


Het was spannend, weer zo’n eerste kerstoptreden met dirigent Roland in De Reyerheem.

De zaal zat tjokvol. Een goed teken. We hadden er zin in. Ook de bezetting van het koor was behoorlijk op orde.
We werkten voor het eerst met een nummersysteem bij het opstellen. Dit was al meermaals door diverse leden voorgesteld en nu dus uitgevoerd. Het liep behoorlijk goed. Bets zorgde zoals meestal weer voor de verbindende praatjes.
Het publiek was behoorlijk enthousiast. Er werd volop meegezongen. Alles liep op rolletjes. Na afloop kwamen er lovende reacties op het gezongen repertoire. Er werd behoorlijk geapplaudisseerd.
Op naar het Kerstconcert in De Levensbron.
Carmen Jansen


15-11-2023 de Alblashof, Alblasserdam


Woensdag 15 november hebben we gezongen in de Alblashof te Albasserdam. We waren er al eerder geweest, net zoals de vorige keer heerste er daar weer een heel gezellige sfeer, de mensen genoten er zichtbaar van. Als je staat te zingen en kijkt terwijl even om je heen, sorry Bets dat we dan even niet op jou letten, pakt het je echt hoe verschillend er gereageerd wordt door de mensen. De één probeert op zijn of haar manier mee te zingen. De ander kijkt lachend toe of je ziet iemand in tranen, ja dat doet je wel wat.

Stien maakt er altijd weer een klapper van met haar Ronnie. Wie zou ze nu weer uitzoeken? Wij doen altijd wel een beetje mee, zo van denk dat ze die man aanschiet, wordt een beetje een sport hahaha. En ja hoor, die wij dachten werd het, hij vond het prachtig, hij kleurde tot achter zijn oren en vroeg haar of ze de volgende dag weer kwam.

Na afloop werd ons gevraagd of we nog even wilde blijven staan zodat de vrijwilligers de mensen in alle rust weg konden brengen, dus werd de Engelbewaarder nog maar een keertje herhaald.

En niet te vergeten, we werden bij binnenkomst en in de pauze goed voorzien van een hapje en een drankje.

Een optreden in de Alblashof is zeker voor herhaling vatbaar.

Groetjes Ida.


04-11-2023 Meerweide, Rotterdam


Een geweldige opkomst. Zoveel mensen hadden we als publiek niet vaak gezien in een verzorgingshuis. Er was een goed verzorgde ruimte met lekkere versnaperingen en voldoende drinken.
Het was ook het debuut na het aantreden van Roland Stolk als dirigent. Het verliep vlekkeloos. Ondanks dat er veel zieken waren is alles toch heel goed verlopen. Paulien sprong in als een volleerd vervanger van Andries en de muziek was dus ook weer goed geregeld. Bets praatte het geheel aan elkaar.
Alles liep eigenlijk gesmeerd en het publiek was super enthousiast. Er werd ook flink meegezongen. En na afloop kwamen er ontroerende reacties op het gezongen repertoire. Ook kwam van verschillende kanten het verzoek weer snel terug te komen. Daar doen we het toch allemaal voor. Kortom, het was zeker voor herhaling vatbaar.
Carmen en Jan


30-10-2023 't Huys te Hoecke, Puttershoek


Maandag 30 oktober waren we uitgenodigd voor een optreden in Puttershoek.
We zijn daar wel meer geweest en weten dat het daar meestal heel gezellig is.
Door een griepgolf waren we niet compleet maar toch genoeg koorleden om er een goed optreden van te maken.
Onder leiding van reserve dirigent Bets hebben we de mensen kunnen vermaken.
Het publiek genoot en deed lekker mee.
De bekende meezingers vielen in de smaak en werden lekker meegezongen.
Tevreden gingen we weer naar huis.
Wetende dat we de mensen een leuke middag hebben bezorgd.
Ted


19-10-2023 Zorgcentrum de Linde, Dordrecht


Op 19/ 10 /23 was er een optreden van ons koor in zorgcentrum De Linde in Dordrecht.

Het optreden duurde ongeveer 1 uur met een korte onderbreking.

15 nummers gezongen waar de mensen zeer enthousiast op reageerden met veel applaus.

De mensen waren blij met veel herkenbaarheid van nieuwe en deels ook oude liedjes en de sfeer was gezellig. Er was voor en tijdens het optreden een drankje.

Vanuit de organisatie kregen we ook een goede waardering en was men heel tevreden. Kortom het is voor herhaling vatbaar.

Theo Schouten

 


03-06-2023 Reyerheem, Ridderkerk


Lieve allemaal
Na een paar dagen op het mooie eiland Borkum te hebben vertoeft had ik belooft een stukje te schrijven over het optreden in de Reyerheem waar we al een poosje niet meer opgetreden hadden. Maar oke het voelde weer als thuiskomen. Heel veel bekende mensen in de zaal het was helemaal vol het was weer een feestje.
Er zou een grand café geopend worden maar hebben daar niks van gemerkt maar dat mocht de pet niet drukken het was er niet minder gezellig om. Mensen zongen uit volle borst allemaal mee. Het lied als kleine café aan de haven en een nieuw lied van ons Engelbewaarder van Marco schuitmaker gingen er ook erg goed in feest alom.
Al met al weer een heel leuk optreden, op naar de volgende keer.
Gr coby


27-05-2023 de Hoge Weide, Strijen


Wat een warm bad was me dat. Een geweldige ontvangst. Zo hartelijk als bij dit zorgcentrum hadden wij het nog niet meegemaakt. Het was alsof we elkaar al jaren kenden. En de verzorging was ook super, een overvloed aan lekker eten en drinken was er voor het koor, niets was ze teveel. Super!
En leuk ook dat een van de organisatoren oorspronkelijk uit Slikkerveer bleek te komen.
Ook de ruimte voor het koor was prima. En Andries die er helaas niet bij kon zijn werd prima vervangen door Roland. We zongen onder de bezielende leiding van Bets als dirigent, omdat ook Wilma een andere verplichting had waardoor ze er niet bij kon zijn helaas. Paulien praatte het een en ander professioneel aan elkaar.
Het liep gewoon als een tierelier en smaakte naar meer. Ook bij het publiek dat gaandeweg steeds enthousiaster werd. Er werd goed meegezongen. De sfeer zat er gewoon meteen goed in.
Na afloop werd gevraagd of we alsjeblieft volgende week weer konden komen, zo had men genoten. Een groter compliment kan je toch niet krijgen. En dat van iemand die zelf jaren bij een shantykoor had gezongen.
Kortom, het was niet alleen vanuit het publiek, maar zeker ook vanuit het koor voor herhaling vatbaar.
Carmen


19-05-2023 SER Onder de Luifel, Ridderkerk


Jeetje wat een spektakel hebben we er van gemaakt. Ging gewoon zo goed zo ontspannen, en al die mensen het was ook een wisselwerking en waar dat begon weet ik niet .Daar zij zo enthousiast waren durfde wij los te gaan of was het nou net andersom maakt ook helemaal niets uit , wat wel uitmaakte dat het een feestje was.

En wat ging het kleine cafe goed niets aan de hand hup hup gewoon zingen KOOR en dat deden we uit volle borst.

Met middelandse zee waren wij sopranen een beetje voorzichtig met het aaa en oeeeee twee kleine regeltjes die het voor ons spannend maakte maar het is gegaan kon beter dat wel weer ,maar het lied is heerlijk om te zingen en zo herkenbaar voor het publiek.

En andries die probeerde ons een kant op te duwen met het kleine cafe die zwaaide en zwaaide dat de lampjes dezelfde kant op moesten  gaan ik hoop dat het je gelukt is heb echt mijn twijvels hihi ik zag het ook te laat.volgende keer gewoon op de tafel gaan staan.

Wil je hebt het er letterlijk ingestampt maar meisje het is je gelukt een foutloos optreden geef jezelf een schouderklopje voor jou heel speciaal dat dit optreden zo goed was.


Aan de rechterkant stond een mevrouw die bijna alles meezong en ze genoot er zo van dat het mij echt ontroerde. En ze trok de hele hoek mee met zingen ,echt geweldig.

Ennnnnnn de engelbewaarde moeten we nog een paar keer ietsjes beter leren hahahahaha maar we deden het wel na 1 keer oefenen joepie en het sloeg echt aan.

Als ik deze avond in de jury zal zitten, zijn dat mijn punten

WEER 10

KLEDING 10

ZINGEN 10

ENTHOUSIASME 10

PUBLIEK 10

Kortom het was een pracht avond en na afloop heeeeeeel veel complimentjes uit het publiek. Ik werd er echt blij van om dat te horen.

Even uit de sleur verdriet ed. achter je laten om naar ons te luisteren gewoon even alles vergeten.

Plots zag ik ook jan en dacht oooo dan moet stien er ook zijn en ja hoor stien stond te stralen echt fijn voor je En wat ik ook nog moet schrijven melden dat we gefilmd werden hahaha echt te gek wordt bijna nog echt.

Ik heb het al vaker gezegd geschreven ben echt blij dat ik in het kluppie zit.

En voor corry termaten is het leuk fijn dat ze de film kan zien en dit kan lezen is ze er toch een beetje bij geweest.

Nou koorleden volgend jaar zijn we gewoon weer van de partij gewoon omdat we zo Goed zijn in sfeer maken en jaha ook zingen

Fijn weekend

Janny


16-05-2023 Smeetsland, Rotterdam


Hierbij even een berichtje van het optreden in het schitterende verbouwde Smeedsland
Het was een heel gezellige ochtend. Deels ook omdat er drie mensen uit ons koor in Smeedsland opgenomen zijn
Het was heel druk in de zaal, animo genoeg
De mensen uit ons koor zaten vooraan in de rij en ze konden alle liedjes mee die konden ze allemaal nog, uit volle borst ongelofelijk
We zouden 40 minuten zingen uiteindelijk werd het een uur
Op het laatst kwam het lied van Feyenoord ook nog voorbij
Er werd volop gefilmd en gefotografeerd
De zaal ging helemaal los, mooi om te zien
De oud leden kregen nog een bloemetje en gingen nog met ons allemaal op een groeps foto
Al met al een geweldige ochtend en feest in het mooie Smeedsland

Coby


15-04-2023 Lentemarkt, s'-Gravendeel


Wat een leuk optreden in 's Gravendeel zeg!
Toen we op de lentemarkt aankwamen was het al gezellig druk.
De plek die we als koor kregen was wat krapjes, maar daardoor hadden we wel heel veel contact met iedereen om ons heen.
Het aanwezige publiek zong vanaf lied één vrolijk mee en het koor genoot ook zichtbaar.
Ook toen Wim enkele mensen uit het publiek de microfoon voorhield, werd er luidkeels meegezongen.
Leuk mensen!
Dit was echt een hele leuke ervaring.
Tot een volgende keer

Nancy


31-03-2023 de Lichtkring, Zwijndrecht


Zo, het is al weer bijna twee weken geleden dat we in de Lichtkring in Zwijndrecht

zijn wezen zingen, zomaar de complimenten dat we zo keurig ten tonele

kwamen, jaja Bets je ziet het maar, we gaan het steeds beter begrijpen.

We kunnen deze middag terug kijken op een fijn optreden, voor mijn gevoel

ging het niet verkeerd, de solo's van Ted en Stien doen het altijd weer goed, de

meneer die heel even Ronnie heette vond het geweldig, hij zat helemaal te

glunderen, zo leuk om te zien.

Na afloop werden we bedankt door iemand van de leiding, en een man uit het

publiek, ene Kees wilde ook nog iets tegen ons zeggen, hij was het die ons zo

netjes op vond komen en bedankte voor de mooie middag die we hem hadden

bezorgd, de lieve man hield het niet droog en natuurlijk een aantal van ons

ook niet, echt emotioneel.

Van te voren en in de pauze stond er voor ons koffie, thee en fris met Jan Hagel

altijd leuk.

Nu maar weer op naar a.s. zaterdag in 's Gravendeel, de generale ging gisteravond

goed dus geen zorgen.

Ida.


27-01-2023 Het Anjerhuis, Ridderkerk


Hierbij een klein verhaaltje mbt het optreden van afgelopen vrijdag.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen; ik vond het afgelopen vrijdag een optreden met een gouden randje.

Wijntje die op haar oude plekje in het koor de liedjes meezong, vond ik zo mooi om te zien.

De bewoners waren enthousiast en de sfeer zat er goed in.

Mooi complex, grote opkomst van de koorleden, goed gezongen. Alles klopte aan dit optreden 👍

Fijn om dit zo met elkaar te kunnen doen.

Groetjes Nancy


16-12-2022 Volkskerstzang, de Levensbron, Ridderkerk


WAAAAAAUH dat is wat ik kan bedenken om het een naam te geven over ons kerstconcert, zo mooi zo dankbaar dat het goed ging.
Eerst zal ik een ieder bedanken die dit tot stand hebben gebracht. Het bestuur over de organisatie en de locatie de verwennerijen die wij als koor kregen geen woord teveel gezegd als ik zeg dat we het zo waarderen.

Onze dirigent die het er werkelijk ingestampt heeft om het tot een goed eind resultaat te brengen en ik durf te zeggen GELUKT.

Andries die de muziek verzorgde en er misschien grijze haren van kreeg als we op hol sloegen en echt niet één keer maar gewoon weer opnieuw begon met een lach niets is hem teveel.

Esther met haar waar gebeurde pracht verhaal die zo mooi aansloot op verschillende liedjes en zij kreeg echt een volle kerk stil en een ieder zal zijn eigen gedachten erbij hebben gehad.


Het begon met een pad van lichtjes zo mooi om te zien en dat pad stroomde vol mensen die allemaal even tussen het kaarslicht stonden en toen gebeurde iets wat vrede brengt. Ik stond er tussen en voelde en zag het..... gewoon in de kou staan en wachten tot dat de deuren open gingen in alle rust. En het bijzondere was dat ze allemaal kwamen voor ons het Dukdalf koor

Poeh poeh wij moesten ons nog gaan bewijzen om wat we geleerd hebben dit over te laten komen en hopend niet op hol te slaan. Wij vonden het echt allemaal spannend maar gewoon op Wilma letten en kijken hebben we ons zelf bewezen bravo voor ons zelf.... koor....

We begonnen met licht in de nacht wat echt heel mooi klonk en de mensen zoals ik het kon zien ervan genoten. Ook als we met zijn alle zongen was het mooi en heel bijzonder het ging gewoon goed. Éénmaal gingen wij de sopranen in de fout maar door kijken en luisteren
waren het maar drie woordjes en waren we er weer. Soms vond ik het zo ontroerend in deze tijd met zoveel zorg dat zo'n avond zoveel vrede en vreugd brengt om liedjes te zingen dat geld zowel voor ons koor als de mensen in de kerk. Het eind lied ga nu heen in Vrede wat een ieder staande deed was over weldigend had het nog wel een keer willen zingen, ja weet dat dat niet kon.


Kan nog veel mooie woorden bedenken maar ze komen allemaal op hetzelfde neer.

Wel hoorde ik diverse keren opmerken dat dit echt een kerstconcert was zoals vroeger


De waardering heb ik al beschreven,
Maar nog even in het bijzonder BETS EN PAULIEN die hebben zich voor 100 procent gegeven, dank meisjes

Ik zal zeggen BETS volgend jaar zijn we er weer op dezelfde locatie met dezelfde soep en broodjes ..

Dag allemaal hele fijne rustige dagen

Lieve groet
Janny24-11-2022 Riederborgh, Ridderkerk


Deze donderdag was voor mij een thuis optreden. Wij waren met ons koor in het ouderencentrum de Riederborgh om de mensen die daar wonen een gezellige middag te bezorgen .Het was heel druk want ook familie en buren waren aanwezig om samen met elkaar ook verschillende bekende liedjes mee te zingen. Wij begonnen met het liedje vurige hoop wat wij graag zingen, soms moesten we door Wilma een beetje afgeremd worden want dan gingen we te snel. Wij waren met veel koorleden dus dat zingt ook heerlijk en Bets ging met microfoon weer bij de mensen rond om mee te zingen. Iemand van het personeel zong zo mooi mee en Bets dacht die hebben we nodig bij ons koor maar ze was niet te strikken om dat ze ook zelf in een koor zat. Na een korte pauze met iets te drinken gingen we starten met het tweede deel. Jan heeft er weer foto,s van gemaakt toch heel aardig dat hij dat wil doen. Ik denk dat we kunnen zeggen dat het een gezellig optreden was en de bewoners een fijne middag hadden en we misschien in de toekomst weer een optreden hebben in de Riederborgh …..met lieve groet Ria de Jongste …🙋‍♀️🎤🎼


09-11-2022 Alblashof, Alblasserdam


Wat een mooi tehuis. Het was wel vreemd omdat het in de morgen was dit optreden. En in de tien jaar dat ik zing heb ik dit nog niet mee gemaakt. Na dat er zeker acht koorleden op vacantie waren en ook andere moesten werken, was het toch een gezellig optreden. Eerste gedeelte ging even niet helemaal goed maar dat ging later gelukkig wat beter. Bij de klok van Arnemuiden zongen de mensen gezellig mee.
Ida en ik hebben nog een dansje op Harlekino gedaan En Ted zijn optreden was ook leuk met zijn lied en verhaal. Verder was de verzorging weer lekker met koffie, koek en frisdranken, hebben wij een gezellige morgen gehad.
Lieve groet Marrie Leentvaar. 


22-10-2022 Laurens Dijkveld, Rotterdam


Het was op een warme zaterdag 22 oktober waar wij een optreden hadden in Verzorgingshuis Dijkveld in IJsselmonde. Wij werden hartelijk ontvangen met het verzoek om een mondkapje tijdens het lopen te dragen omdat er weer corona heerste, niet zo erg dat het afgelast zou worden, maar uit voorzorg. Daar gaven wij gewillig gehoor aan. Aangekomen in de wachtruimte stonden zoals gewoonlijk bij een optreden, koffie, thee en frisdranken klaar voor ieder wat wils. Ons repertoire bestond weer met oa gezellige meezingers. Toen wij het HET LEIDSEPLEIN zongen riep iemand uit de zaal, dit wil ik niet horen het Amsterdamse lied. Bij het aankondigen van de volgende liedjes zei Bets, het komt goed mijnheer hier komt de Rotterdamse Medley die kent u zeker wel!! Ja hoor hij zong hem uit volle borst mee, dus het ijs was weer gebroken! Fijn dat wij weer de bewoners van Dijkveld een gezellige middag hebben bezorgd. Nu snel naar huis, voordat wij in de file vast komen te zitten omdat Feijenoord thuis speelde om 18.00 uur.

Groetjes Truus


07-10-2022 Dag van de ouderen, 's Gravendeel


Afgelopen vrijdag 7 oktober waren we uitgenodigd te komen zingen in het Dienstencentrum te 's Gravendeel, dit was in verband met de Dag van de Ouderen. Toen we binnenkwamen zaten de oudjes nog aan een heerlijke warme maaltijd en daarna moesten de toetjes nog naar binnen gewerkt worden, die er zeker ook niet verkeerd uitzagen. We werden welkom geheten door een mevrouw, die vond het prachtig dat we uit Ridderkerk kwamen, want jaja, heel vroeger had ze nog dansles gehad bij ome Jaap, wie kent hem niet als echte Ridderkerker.


Even na zevenen zijn we begonnen met ons repertoire, de mensen kwamen van de lange tafels waaraan gegeten werd langzaam de zaal binnen gedruppeld en genoten zichtbaar van de liedjes die we ten gehore brachten, sommige zaten mee te zingen met de wat bekendere zoals de Klok van Arnemuiden, Harlekino en op het Leidseplein, Ted bracht er op zijn manier weer de vrolijkheid in met Neeltje Jacoba.


Na een uur zingen aan één stuk was het wel weer goed, met vijfentwintig leden waarvan drie mannen klonk het niet verkeerd, en na afloop werden we nog verwend met consumpties en lekkere snoeperij. We kunnen terugkijken op een geslaagd optreden volgens mij en daar doen we het toch voor, hopen dat corona geen roet in het eten gooit en dat we volgende week weer met z'n allen in Dijkveld kunnen staan.

Ida.


24-09-2022 Reyerheem, Ridderkerk ontmoetingsplein.


Optreden koor de Dukdalf tijdens burendag

Ook wij hebben vandaag burendag gevierd. Vanmorgen konden buren gezellig bij ons op de koffie komen, uiteraard met wat lekkers. Sjoelbakken stonden klaar, nog wat prijzen uitgedeeld aan de 3 beste sjoelers. Vanmiddag is het Dukdalf koor wezen optreden en hebben ze de bewoners en buurbewoners een gezellige muzikale middag aangeboden.

Vanuit de Dukdalf koor vanmiddag de eerste bloemen voor het 40 jarig jubileum van Reyerheem in ontvangst mogen nemen. Namens ons allen hartelijk dank.

Vrijwilligers dank je wel voor jullie hulp vandaag

We kijken terug op een gezellige burendag, mooi om met elkaar in gesprek te gaan, verbinding te zieken.

Franny


17-09-2022 Optreden winkelcentrum Vlietplein te Ridderkerk.


Wat gaat de tijd toch snel, alweer 35 jaar bestaat het winkelcentrum Drievliet waar op deze dag de ouderen werden getrakteerd op een gezellige muziek dag waar wij “Koor de Dukdalf” ook voor waren uitgenodigd. De mannen zorgden weer dat alles netjes opgesteld en aangesloten werd en de dames druppelden ondertussen gezellig het plein op waar het podium al klaar stond voor ons optreden om 1 uur in de middag.
We hadden enorm zin in ons eerste optreden na de vakantie. Nog niet helemaal compleet i.v.m. vakantie, ziekte of andere dingen die onze leden bezig hielden. Maar we gingen ervoor met Bets als plaatsvervangend dirigente. Wim nam de microfoon en kondigde de liedjes aan terwijl onze geluidsman Andries voor de achtergrondmuziek zorgde.
Wij begonnen met “Zing met ons mee” en “Laat de zon in je hart”, ondanks dat het regende. Rustig aan werd het drukker op het plein, ondanks het Hollandse weer. Solo werd er gezongen door Stien en Ted wat altijd wel een succes is en het publiek deed gezellig mee..En natuurlijk ook ons mooie lied “Vurige hoop” waar we een warm applaus voor kregen.
De pauze naderde en we konden onze kelen smeren en ons laten verwennen met poffertjes die heerlijk smaakten en Bets die echt verregend was weer even bij kon komen.
Tijdens de tweede helft kwamen er toch aardig weer meer mensen terug om naar ons te luisteren. Ik zag een vrouwtje op haar balkon het glas droog poetsen zodat ze ons goed kon zien, zong mee en wiebelde gezellig in haar stoeltje op de maat. Ik sprak haar naderhand op het plein, ze was zo blij en heeft zo genoten van ons optreden, daar doen we het toch voor.
Oud koorleden waren ook aanwezig en zongen enthousiast de liedjes mee, ze waren het echt niet vergeten met o.a. “Dorp aan de Rivier” wat Siem zijn lied was.
Intussen scheen af en toe de zon, werd er gedanst en gezongen en het was weer een gezellig optreden op het Vlietplein.
Nog even na kletsen met wat bekenden, kwam plotseling de bloemenman Ramon met een verrassing voor de dames die er nog waren, een bos rozen, wat een mooi en geweldig gebaar.

Paulien Moen


15-06-2022 Optreden De lichtkring van de Swinhovegroep te Zwijndrecht


Het was een tijdje geleden dat we een optreden hadden in de Lichtkring van de Swinhovegroep. Hoewel het al vakantie was hebben de leden toch gezegd te gaan zingen. Het is toch vooral bedoeld om de mensen die daar verzorgd worden een vrolijk uurtje te bezorgen.

We werden vriendelijk onthaald door Ingrid Scheurwater. Zij was ook blij dat ze ons weer zag.

Langzaam aan druppelden de koorleden met een vrolijk gezicht binnen.  De bewoners werden door diverse vrijwilligers opgehaald en de zaal liep aardig vol. Bets was onze dirigent en dat deed ze weer op de haar bekende manier. We zongen in 1 uur achter elkaar door.

De diverse liedjes werden vele malen meegezongen of geneuried door onze luisteraars. Handjes gingen wel soms aarzelend de lucht in maar oké, ze zijn  ook niet de jongste meer. Een shanty zanger liet de kerkklok van Arnemuiden diverse keren vrolijk horen.

Het was een warme dag, zeker voel je dat in deze zalen. Met een voldaan gevoel voor wat we gepresteerd hadden konden we huiswaarts keren. Nu even vakantie en dan pakken we de draad weer op.25-06-2022 Korenfestival Hoeksche Waard – Oud-Beijerland


Hè hè op 25 juni konden wij na 2 jaar weer zingen op het Korenfestival in Oud Beijerland.  

Janneke en ik waren de eersten die arriveerden op het Molenplein en werden welkom geheten door Andries en Wim, laatstgenoemde legde ons gelijk vast door ons op de foto te zetten. Misschien dacht hij wel: ‘wij zijn nu met zijn vieren en kunnen in ieder geval gaan zingen, als de rest niet komt opdagen’. Terwijl wij aan een kopje koffie zaten, stroomde het plein lekker vol dus hoefde wij niet meer met ons vieren te zingen.

Wij hadden ons 1e optreden om 12.00 uur en alle stoelen waren al bezet. Dat was mooi en een stimulans om ons uiterste best te doen, wat uiteraard gelukt is!

Na het optreden nuttigden wij op het terras bij Verhage een frietje met majo/pindasaus. Het duurde wel even voordat het kwam maar zoals overal personeel tekort, echter dat mocht de pret niet drukken, het was heerlijk.

Ons 2e optreden was de locatie aan de Scheepsmakershaven om 14.00 uur. Gelukkig ook hier weer veel toeschouwers en met de Hollands Medley van Stien ,oa de Woonboot, werd er volop meegezongen.

Bets onze dirigente (Wilma is met haar mannetje lekker van haar vakantie aan het genieten) kreeg ook een luid applaus. Door een onbekende werd op FB zelfs geschreven dat ze het gezellig deed, een leuk complimentje.

Dus al met al, ‘s morgens een drupje regen en daarna volop zon is ons optreden buiten, heel gezellig geweest!!

Ik wens alle koorleden een goed herstel en een mooie vakantie toe!

Lieve groetjes, Truus


27-05-22 Onder de Luifel in Ridderkerk


Vrijdag 27 mei was ons jaarlijkse optreden, nou eigenlijk lopen we twee keer achter ...maar daar kunnen we met ons allen gewoon niets aandoen. Het coronavirus had ons allen in de greep, gewoon onmacht, maar we mogen weer en het is weer zo gezellig met ut kluppie.

We waren een beetje gespannen en als ik voor mezelf kan praten schrijven deden m,n benen een beetje vreemd. Weet echt wel hoe dat kwam, de oefenavond ervoor was super gezellig.

Maar hoe we toen zongen en nog gekker iedereen, was niet het geluid van nachtegaaltjes hahaha... en toen moesten we ik geloof zingen nou we weten het, ging niet.

Maar het wonder gebeurde we zongen het gewoon goed.


Het is een pracht optreden geworden heeeeeeel druk en gezellig het weer deed mee en zelfs een hond applaudiseerde na elk liedje.

Maak je ook niet altijd mee, wat ik zag was, dat de mensen meezongen en relaxed op hun stoeltje zaten. Nog niet eens genoeg plek voor iedereen waren ook veel mensen die stonden dus trots op ons.

Onze OUDE dirigent deed ook even mee wat ook eigenlijk gewoon vertrouwd is. Zijn  vrouw en Bets haar dochter heeft pracht plaatjes

geschoten hoe dat komt dat ze zo duidelijk zijn geen idee of wij zijn zo geweldig of een mooie phone of het licht om ons heen maar ze zijn het kijken waard.


Ik denk dat we blij mogen zijn dat het zo leuk optreden is geworden. En op de oefenavond werden we verblijd met  heerlijk gebak, het zijn de kleine dingen die het doen die het doen.

Op naar het volgende optreden heb er zin in


Lieve groet

Janny


05-05-2022 Optreden Stichting Humanitas,Verpleeghuiszorg de Wetering te Rotterdam


Even een reactie van het optreden van het koor de Dukdalf, in het Verpleeghuiszorg de Wetering Rotterdam.. mijn ervaring van mijn Eerste optreden in het verpleegtehuis deze middag , was fantastisch, was een echte leuke ervaring. Heel veel mensen die er echt blij van werden, ze zongen toch heerlijk mee. En het personeel was geweldig, ze namen de mensen mee in de liedjes. En je zag de vrolijkheid op hun gezichten.


Er zaten 2 Dames , die begonnen te huilen, op het liedje dat we zongen “ik zal er zijn. “ Dat konden ze even niet verwerken, . Bets is er naar toegegaan, en toen vertelde ze dat ze hun man pas waren verloren. . Bets heeft ze getroost. Maar het was een echte leuke en gezellige middag, en we hebben toch heerlijk gezongen. Ik heb het erg naar mijn zin gehad, en hoop op nog héél veel optredens.


Bedankt Bestuur , voor het regelen van dit optreden.


Lammie Soeteman13-04-2022 Paasstukje maken in de loods, vooraf pannekoek eten.


De woensdag voor Pasen was het dan weer zover, gezellig met een aantal zangvriendinnen paasstukjes maken. Nou ze mochten er weer zijn, stuk voor stuk waren ze weer prachtig. Ieder maakte het op zijn eigen manier.


Cokkie en haar vriendin gaven ons zoals altijd goede instructie. Ze hadden voor mooie bloemen en leuke accessoires gezorgd waar we mee konden werken, zoals een houten plank, stukje boomschors, veertjes en natuurlijk paastakken, eitjes en een kuikentje niet te vergeten. Inmiddels is het uitgebloeid, maar gisteren heb ik er weer een nieuw stukje op gemaakt, zo leuk om te doen.


De workshop was 's avonds, dus voor die tijd zijn we nog met een aantal de bekende pannenkoeken wezen eten, stelletje snoepers. De avond was weer goed verzorgd met koffie of thee en natuurlijk iets lekkers erbij.


Het duurt nog wel even, maar hoop dat we in december weer van de partij mogen zijn voor het kerststukje te maken.


Ida de Hooge.


15-12-2021 Kerststukje maken in de Loods.


Zoals Bets vorige week voor aanvang van de geweldige lunch bij van der Valk meldde dat het bestuur zo blij is dat het koor niet omgevallen is.

Ik kan uit naam van de koorleden verzekeren dat wij ook heel blij zijn om te blijven zingen bij de Dukdalf.


Ondanks alle hindernissen van corona heeft het bestuur ons toch bi elkaar weten te houden te verwennen met allerlei attenties.

Het begon met een kerststukje, in het voorjaar met DE Vergeet Mij Nietjes, zo bijzonder verzonnen.
Heeft veel goed gedaan ,zodat wij elkaar niet zijn vergeten.


De 1e bijeenkomst in het Waaltje met koffie/thee en gebak, drankje en bitterbal en naar huis met een zonnebloem.

Zomaar een chocolade letter door de brievenbus ,een houten kerstster en telkens weer een gezellig kaartje erbij.


Wij willen bedanken voor al het werken moeite wat jullie voor het koor hebben gedaan.
Omdat wij zoveel waardering voor het bestuur hebben willen wij ook iets aanbieden wat in no time bij elkaar geschoffeld is.


Even terugkomen op de mail van Wilma om thuis te gaan oefenen is een heel goed idee.
Misschien met je groepje op de koffie, je boek erbij en lekker gaan zingen!!!!!!

Namens de koorleden wensen wij het bestuur en familie fijne dagen en een gezond 2022.


Truus.Kerststukje. Het is eigenlijk een traditie aan het worden. Helaas vorig jaar ging er niks door maar lucky voor ons, deze maal wel.
Nou Cockie had met haar collega heel veel moois mee genomen.


Maar er was eerst koffie of thee of wat je wilde drinken. Kwam daar een heerlijke tompouse bij van Voordijk, zo lekker.


Nou, toen dat op was zijn we begonnen, gezellige muziekje, vrolijke dames. Me lieffie, wat wil je nog meer.
Er werd steeds wat uitgedeeld en de stukjes vorderden gestaag. NIEMAND deed voor elkaar onder, ze waren dan ook allemaal mooi. Er werd ook nog van allerlei lekkers getrakteerd en ook nog een drankje. Dames, hoop dat we allemaal blij waren met onze eigen creaties. Hoop op een zalig kerstfeest voor iedereen en geniet van een fijn uiteinde. Hopelijk allemaal tot ziens ergens in 2022.


Groetjes TinyHierbij wil ik graag reageren over de gezellige tijd die ik als “pas koorlid” Van Dukdalf hebt meegemaakt.


Met Sinterklaas lag er een chocolade letter in de brievenbus.
Daarna een heerlijke lunch bij vd Valk, een groot succes, zeker als je net lid bent.
En dan op 15 december met z’n allen een kerststukje maken.


Het begon al met een heerlijk kopje koffie/thee. Met een heerlijke tompouce .Heeft Bets voor gezorgd. Een sponsoring van Bakker Voordijk. Dat ging er goed in.
Daarna een drankje ,een toastje en zelfs nog bitterballen. Onderwijl zingend een kerststukje maken. Geweldig.
Een prachtige ervaring. Was knettergezellig met elkaar.


Dan de jongelui van de Loods, die ontzettend behulpzaam waren om de Loods op te ruimen.De loods moest omgetoverd worden voor een gezellig etentje voor hen. Mag ook gezegd worden. Niets was teveel.


Daarom wil ik heel graag namens mij,en hopelijk uit naam van alle koorleden het bestuur bedanken voor hun grote inzet,waar wij veel plezier uithalen. Wij wensen hen en allemaal fijne kerstdagen ,en een gezond en muzikaal 2022 toe.
Dat wij weer gauw mogen zingen.


Met vriendelijke groeten Lammie Soeteman.8-12-2021 Kerstbrunch van der Valk.


8 december waren we uitgenodigd door het bestuur van ons koor de Dukdalf voor een lunch. Het was spannend of dat door mocht gaan vanwege de Corona regels. Maar gelukkig het was zover en wij met elkaar naar hotel van der Valk in Ridderkerk. Niet te verwarren met Burgerzaken in het centrum van Ridderkerk.


Voor mij persoonlijk was het een extra verassing want ik was op deze dag jarig, dus ik voelde mij helemaal verwend. Want nu hoefde ik niet in de bediening, maar werd ik bediend. Met een heerlijke lunch en een glaasje wijn er bij voor te proosten.
Ik wordt ook nog toegezongen, en na de lieve woorden van Bets hebben we met elkaar er van genoten en gezellig op afstand toch met elkaar kunnen praten want je ziet elkaar niet zo veel en het koor is ook wel kleiner geworden na deze ander half jaar.


Maar wij hopen in het nieuwe jaar dat we met elkaar onder leiding van Wilma, weer kunnen gaan zingen, want wij missen het heel erg.
En ook de contacten met elkaar, maar het bestuur vergeet ons niet, met leuke verassingen zo als dit, alle hulde daar voor.


Hier bij wens ik ons bestuur en de leden van ons koor fijne kerstdagen met jullie familie en vooral een Gezond 2022.
En misschien in het nieuwe jaar weer zingen,  na onze prikken.
Lieve groeten, Ria de Jongste van Vugt.


't Waaltje - Heerjansdam, weerzien na bijna 1.5 jaar, 27 juli 2021.


Pfffffffffffff .......eindelijk na een hele lange tijd konden wij koor de Dukdalf elkaar weer zien. En het was ook gelijk weer leuk gezellig en vooral vertrouwd om met elkaar te praten. HAI HOI hoe gaat het werd er met een brede glimlach tegen iedereen gezegd.

Voelde me weer bij het cluppie horen, terwijl ik dacht dat ik het niet zo gemist had.


Spreek nu ff voor mezelf, maar dat is gewoon omdat het gewoon niet kon, en dan hebben we geen keus, denk ik achteraf.

Het was een super leuk idee van het bestuur om dit te doen. Het weer werkte mee en een hele fijne locatie en goed verzorgd. Het smaakte ons voortreffelijk (denk ik) omdat alles op ging hihihihi. Ik had goed opgelet ...grapje..., bittergarnituur en een drankje extra... we hebben genoten spreek of schijf ik voor iedereen gewoon omdat het zo is.


In zo een jaar gebeurt er zoveel, daar ga ik het niet over hebben. We zijn ons wel bewust hoe kwetsbaar we zijn, maar we zijn heel blij met dit gebaar geweest. Iedereen heeft corona doorstaan op zijn eigen manier. Sommigen onder ons waren getroffen door dat nare virus...maar we waren er.


Ik hoop dat het zingen weer opgepakt gaat worden en dat het niet te lang gaat duren. Maar bestuur mocht dat niet zo zijn kunnen we altijd ergens koffie, lunchen of iets dergelijks op onze eigen kosten organiseren,,, is maar een ideetje. We hadden een goede middag en de blijdschap van een ieder was voelbaar.


Hellllllllup, in coronatijd deed mijn stem het wel eens niet omdat je haast niet sprak, nu kan ik niet eens goed schijven omdat ik niet dagelijks een brief scheef.... Hoe moeten we dan gaan zingen? DIRIGENT, alleen oefeningen, hahaha dan komt er nog iets uit.

Alle gekheid op een (dirigenten) stokje, het was fijn elkaar weer te zien.

En de zonnebloem staat kleurig te zonnen ,met de tekst om zijn steeltje.


Lieve groet
Janny


PANNENKOEKEN ETEN EN KERSTSTUKJES MAKEN OP 17 DECEMBER 2019 IN DE LOODS


Omdat wij op 17 december 's avonds geen kooravond hadden werd er enige tijd geleden al voorgesteld om een kerststukje te gaan maken o.l.v. Cokkie v.d. Berg. Er was animo genoeg voor en Cokkie en haar hulp Paula kwamen graag naar de Loods. 's Morgens eerst even naar de Loods gereden en een en ander doorgesproken met Cees. Rond kwart voor vijf met ongeveer 25 dames heerlijk pannenkoeken gegeten in Barendrecht. Ik reed daar al rond 6 uur weg om Cokkie op te vangen en de Loods te openen. Cees had keurig de lichten aangedaan, tafels en stoelen neergezet, frituurpan stond klaar. Koelkastjes en wijn stonden klaar, nieuwe wijnglazen en kerstverlichting die wij op de bar konden zetten. Om half 8 begon Cokkie met de crea-avond. Zij heeft de gave om het zo mooi, en rustig uit te leggen dat, al heb je geen groene vingers, je naar huis gaat met een mooi kerststukje. Er heerste een relaxte sfeer in de Loods .Er werd nog gezongen: "Stille nacht", hoe mooi. Rond tien uur met z’n allen de Loods keurig opgeruimd en trots togen de dames met hun kerststukje op huis aan. Wij moesten wel Andries om half 11 bellen (lag nog niet in zijn mandje zei hij???) waar de knopjes van het licht zaten van de zaal. Sorry Andries vergeet ik niet meer.
Bets
KERSTCONCERT IN AAFJE REYERHEEM IN RIDDERKERK OP 15 DECEMBER 2019


Zondagmiddag om 2 uur werden wij met een welkom van Karin ontvangen. Zij bedankte het bestuur en het koor voor hun inzet om deze middag te kunnen optreden, de bezoekers kregen te horen dat dit concert voor dinsdag was gepland , maar door omstandigheden niet door kon gaan. Bets, onze voorzitster, heette alle gasten welkom en vertelde met een brok in haar keel dat de Reyerheem toch in ons hart zit en wij er een mooi Kerstconcert van zullen maken vanmiddag. Wilma heeft een repertoire opgesteld van fijne luisterliedjes en meezingers van vroeger en nu zodat iedereen gezellig mee kon doen.Wij begonnen met “Stille nacht, heilige nacht” waarbij eenieder zachtjes meezong. Daarna volgde ”Verleden heden” wat vele jeugd herinneringen naar voren bracht zoals “Weet nog dat ik touwtje sprong, op straat nog hinkelen kon en madeliefjes plukte in ’t gras”. Dit lied is herschreven door Sjaan van Weenen, erg mooi. Bets lastte nog een break in om Mevr. ter Mul te feliciteren met haar 100everjaardag waar zij spontaan op antwoordde “en 3 maanden”. Het hele plein zong lang zal ze leven voor haar. Zij zong voor ons allen nog op haar manier het “Stille nacht heilige nacht”, Mevrouw Ter Mul heeft haar hele levenop ’n koor gezeten en zo gezongen. Dhr. Holm, 76 jaar, heeft dat ook gedaan en kreeg een ere plaatsje bij ons koor om de middag gezellig verder mee te zingen, dit is toch genieten als dat allemaal kan. Zo zachtjes aan kwamen we bij de pauze waar de gasten en ons koor op drinken met wat lekkers
werden getrakteerd. Het tweede deel zongen wij o.a “Ik zal er zijn” dat ging over “er is altijd wel een vriend of iemand die naar je luistert”, Overal luiden de klokken” en Jingle Bells. Als afsluiting zongen we het lied ” Een heel gelukkig Kerstfeest” en bedankte Karin ons voor de fijne middag en dat wij zeker volgend jaar weer mochten komen. Dat gaan wij zeker met veel plezier doen. De gasten en het koor gingen met een fijn en warm gevoel weer naar huis. Bij deze wens ik iedereen fijne Kerstdagen en een gezond en gezellig zangplezier voor 2020
Paulien Moen
ONS EIGEN KERSTCONCERT IN DE KERK VAN DE PG GEMEENTE IN BOLNES OP 13 DECEMBER 2019
 (gezien door het oog van een man)


Nu ruim 1 jaar lid van het Koor de Dukdalf te zijn heb ik op 13 december mijn eerste
Kerstconcert in de Gereformeerde Kerk in Bolnes. Laat ik beginnen met de Kerstcommissie te bedanken voor alle inspanningen die zijn verricht om tot deze geweldige happening te komen en ook de koorleden die hand- en spandiensten hebben verleend. Wij zijn met een aantal koorleden begonnen om in de kerk e.e.a. technisch voor elkaar te krijgen; bordjes op te hangen; programmaboekjes op de plaatsen te leggen ; muziekstandaards op te stellen enz.enz.. Ook in de grote zaal zijn de dames van ons koor met de voorbereiding gestart voor de gezamenlijke maaltijd. Vanaf 17.45 uur komen zowel onze koorleden als de leden van ons gastkoor Leger des Heils Dordrecht binnen druppelen. Nadat iedereen een plaatsje heeft gevonden wordt de maaltijd genuttigd. Compliment voor soep en broodje(s). Na de maaltijd tijd om te soundchecken. Hebben wel een beetje moeten improviseren met de opstelling van het koor maar met een beetje goede wil is dat toch gelukt. Inzingen is vrij goed verlopen en ook het geluid prima in orde. Met dank aan Andries. Nu is het Leger des Heils aan de beurt om een en ander uit te testen en om de puntjes op de i te zetten. Vanaf 19.00 uur komen de eerste gasten en tegen 19.30 uur zit de kerk stampvol.
Het moment is aangebroken om het kerstconcert te openen met het prachtige lied Oh Holy Night.
Wat een volume; wat een sfeer; en Wilma al het oefenen is niet voor niets geweest. Ook Verleden
en Heden wordt goed gezongen en wij zien het publiek genieten van ons koor. Hierna volgen nog 4
nummers waarna het de beurt is aam het Leger des Heils. Het Leger treed op met de M&M (meiden en moeders); een koor en een brassband. De M&M’s met een flitsend optreden en het koor met prachtige liederen; heel zuiver gezongen en hierdoor waren alle aanwezige muisstil. Ook de brassband konden hun nummers ten gehore brengen. Na hun laatste nummer een pauze. In de grote zaal was koffie; thee; glühwein en fris te drinken met koek. Na de pauze was het onze beurt weer om de stemming er goed in te brengen en kan wel zeggen dat dat goed is gelukt. Vooral met het nummer Wij wensen u een Vrolijk Kerstfeest ging het dak er bijna af. Wat een sfeer en enthousiasme . Hierna weer een optreden van het Leger des Heils koor en brassband en tot slot een gezamenlijk optreden waar ook alle gasten konden meezingen. Al met al een bijzonder geslaagd kerstconcert. Nog een persoonlijke noot: wat ben ik blij en trots lid te mogen van Koor de Dukdalf en mijn steentje te kunnen bijdragen aan het koor. Vanaf het begin heb ik mij thuis gevoeld waarbij warmte; aandacht en belangstelling voor elkaar voorop staan. Ik hoop nog vele jaren deel uit te kunnen maken van ons koor. Tot slot wens ik alle koorleden Fijne Kerstdagen en vooral een Gezond 2020 met heel veel zangplezier.
Ton Ruts
ONS EIGEN KERSTCONCERT IN DE KERK VAN DE PG GEMEENTE IN BOLNES OP 13 DECEMBER 2019
 (gezien door het oog van een vrouw)


Vrijdag 13 december was weer ons grote gebeuren, vol spanning en verwachting kwamen wij aan, het was tenslotte wel vrijdag de dertiende en wij hadden een lied van verleden en heden wat prachtig is, maaaaar zo moeilijk voor ons om het synchroon te laten lopen, maar de dinsdag voor ons kerstconcert was het goed, het gaf ons natuurlijk een gezonde spanning, zowel voor ons als voor Wilma de dirigent. Bij het binnenkomen van de bezoekers stond bij de ingang het muziekkorps van het Leger des Heils een ieder welkom te heten met mooi kerstmuziek, het klonk prachtig door de gang en kerk. Het gaf ook zo een vredig kerstgevoel weer, het donker van de avond het kaarslicht buiten en een kerk vol met mensen om naar ons kerst concert te komen luisteren. Ik voelde me echt trots om hier bij te horen en met mij waarschijnlijk vele. De opening van het kerstconcert werd verricht door Esther Stolk en zij heeft echt de gave met haar stem en uitstraling om een heel koor en volle kerk stil te krijgen, en ons ook te laten luisteren met hele mooie woorden zoals Respect en dat is eigenlijk een klein woord met zo een grote betekenis . En ik geloof dat er zeker ouders in de zaal zaten die vol trots naar haar zaten te luisteren. Het was even knutselen hoe het koor het beste Wilma onze dirigent kon zien en ook nog dichtjes bij elkaar konden staan om zo goed mogelijk elkaar te horen, het is gelukt en iedereen tevree, nou met heel veel droge monden van de spanning kon Wilma beginnen aan het grote Kerst gebeuren . Ons koor opende met licht in de nacht heel toepasselijk, en het klonk vanaf de eerst noot goed en toen Verleden en Heden nou we zijn er met een ieder voor gegaan en prachtig, had het graag nog een keer gezongen maar dat is gek natuurlijk twee maal hetzelfde lied, dank Wima voor het doorzetten en om het erin te stampen. Na ons optreden kwamen de Meiden en Moeders dat is de naam van deze zanggroep. Ze kwamen binnen met prachtige gewaden, en hadden het lef om iedereen van de banken te krijgen, bravo meiden het is jullie gelukt. Liederen met prachtige teksten zoals , Breath of heaven , mary was the first one. Dank voor dit optreden, Het muziekkorps was prachtig zo een mooi gehoor in een kerk, met Mary's boy child. De zangbrigade Leger Des Heils lieten hun prachtige stemmen horen , geen wiegje als rustplaats en volg die ster, en zingen kunnen ze echt we hebben er van genoten. Dan de pauze waar iedereen een drankje kan komen halen werkelijk alles goed verzorgd een koekje drinken voor de kinderen het geeft dan echt een feestelijk kerstgevoel. En al de momenten van deze avond zijn ook vast gelegd op camera door Tiana van Wijngaarden. Het nare voor Tiana was dat ze zich niet helemaal voelde zoals het moest zijn, en dan zo een lange avond . Het bestuur is haar ook dankbaar dat ze dat heeft willen doen, ook dank namens ons koor wij vinden het altijd zo fijn om het terug te zien. Na de pauze zijn we verder gegaan met weer mooie woorden van Esther en onze liederen en als laatste een heel gelukkig kerstfeest wat een ware happening werd....... GEWELDIG ...... De zangbrigade en het muziekkorps hadden ook weer hun optreden . En als allerlaatste hadden we een samenzang Stille nacht, Ga vertel het aan de mensen en Ere zij God o.l.v. Ruud Vermeij, en er werd meegezongen zo mooi om dit met zijn alle te doen, Wij hopen dan ook dat deze avond een vredig gevoel heeft gegeven . Als wij het voor het zeggen hadden, zullen we zeggen tot volgend jaar. ik citeer,woorden van Esther, We zijn allen hetzelfde, allen gelijk Wat maakt het nu uit of je arm bent of rijk. Dank bestuur voor het neer zetten van dit volmaakt geheel de inwendige mens de hartelijkheid het verzorgen van ons
koor hoe we eruit zien, ik weet en besef wat een werk en spanning het kost, en of alles vlekkeloos verloopt. nou lieve mensen spreek ik nu even voor mezelf het was een pracht geheel, wees trots op jezelf.
alle goeds gewenst voor 2020
jullie koormaatje.
Janny Jorissen
OPTREDEN ZORGWAARD IMMANUEL IN 'S-GRAVENDEEL OP 9 DECEMBER 2019


Kleine impressie over het kerstoptreden in Immanuel 's-Gravendeel. Op 9 december waren wij uitgenodigd in ‘s-Gravendeel. Dit is een gesloten huiskamer met een klein aantal bewoners. Zij zitten in geriefelijke stoelen en dan ons koor erbij dat is wel proppen en vol en warm!!!
Maar toch zingen wij graag voor deze bewoners. Wij zongen ons kerstrepertoire maar bij Het stille nacht zag ik bij sommige bewoners dat het lied werd herkend en heel zachtjes werd meegezongen. De melodie en de woorden komen dan toch weer boven. Hoe ontroerend is dat om dat te zien. Ook respect voor het personeel en de vrijwilligers hoe liefdevol er met deze mensen wordt omgegaan.Na afloop werd er een drankje stukje kaas en worst gepresenteerd. Het geeft je een voldaan gevoel dat je bij deze ouderen een muzikaal lichtpuntje bent geweest. Al was het maar een uur.
Bets de Groot
OPTREDEN HUMANITAS " DE WETERING " IN ROTTERDAM OP 10 NOVEMBER 2019


Zondag 10 november hebben we opgetreden in zorgcentrum de Wetering in Rotterdam. De meesten van ons waren hier nog nooit geweest, maar na enig zoeken naar een parkeerplaats waren we er gereed voor. Om 2 uur begon ons optreden en al snel zagen we dat er een gezellige sfeer hing en dat het publiek er ook zin in had. Er waren ook een paar jarigen, één mevrouw werd 91 jaar en een zeer kwieke heer van de Berg werd 90 jaar. Hij wilde graag Droomland horen, dat kwam goed uit want dit mooie lied stond al op het programma. Hij heeft het uit volle borst meegezongen en heeft nog een heel mooie stem. De middag kon niet meer stuk en ook de andere liedjes werden goed ontvangen.
Je ziet steeds de blik van herkenning bij de mensen als we een oud liedje zingen. Op de voorste rij zat een mevrouw die echt alle liedjes mee zat te neuriën, de topper Vurige hoop ging er ook goed in en ook mocht ik zelf het aloude Neeltje Jacoba doen. Dat ging gelukkig goed en we kregen de mensen aardig in beweging. Het personeel vond het ook gezellig en toe we Delilah inzetten werd er gezellig gedanst. Om half 4 was het helaas afgelopen en na de nodige bedankjes gingen we tevreden naar huis. Complimenten voor Wilma, Andries en het koor.
Het was een top optreden
Ted Hoffer
OPTREDEN IN HET WINKELHART VAN RIDDERKERK OP ZATERDAG 26 OKTOBER 2019


Zaterdagmiddag 26 oktober, opening van de versmarkt. In de Ridderhof was het een feestelijke sfeer, hier en daar een standje, waar je een lekker Hollands hapje kon krijgen. Ook liepen er mensen (verkleed in Hollands tenue) rond met bitterballen en andere lekkernijen. Overal klonk muziek. Ons koor mocht komen zingen deze middag. We begonnen om half twee met ons repertoire. Het was gezellig druk en de sfeer zat er al snel in. Er werd luidkeels meegezongen en er werd zelfs gedanst. De eerste helft zat erop en wij konden even onze kelen smeren, met koffie of thee. Na de pauze kregen we het verzoek van iemand om nog een keer Vurige Hoop te zingen. Dit deden we natuurlijk met heel veel plezier en enthousiasme. Het tweede gedeelte was ook een groot succes, mensen bleven meezingen. Met het dorpscafé als laatste lied, een geweldig slot. Het was een feest om hier te zingen, wij hebben genoten.


Opmerking gekregen van een toeschouwer:

Zaterdag was ik met mijn kleindochter in het winkelcentrum, om te genieten van de lekkere Hollandse hapjes, want het was een Hollandse dag. Waren we bijna bij de Hema, hoorden we zingen. We keken elkaar aan, oh wat leuk. Wij zijn gaan kijken en luisteren en we zijn net zolang gebleven tot het koor klaar was met zingen, zo gezellig vonden we het.

Jannie Tijink

OPTREDEN OP DAG VAN DE OUDEREN IN HET DIENSTENCENTRUM IN  's-GRAVENDEEL OP 4 OKTOBER 2019


Op 4 oktober was ons koor uitgenodigd in 's-Gravendeel om een muzikale noot bij te dragen op de dag van de Ouderen. Horen wij daar ook niet bij?? Neen wij willen ons er nog niet aan toe geven! In Dienstencentrum aan het Weegje aangekomen zaten de ouderen nog lekker aan het dessert. Dus ons optreden begon een kwartiertje later. Wij waren door diverse omstandigheden met wat minder koorleden maar de koorleden die er waren hebben stinkend hun best gedaan om de Ouderen toch mee te laten zingen en de polonaise te laten lopen. En zij hebben het prachtig gevonden. Er kwam een mevrouw naar mij toe en zij vertelde dat zij 90 jaar was en dat zij door ons optreden even haar verdriet was vergeten.Tranen over haar wangen. Koorleden die er vrijdagavond waren dit compliment is voor jullie. Daar hebben jullie voor staan zingen.
Bets de Groot

OPTREDEN ZORGCENTRUM ZORGWAARD "DE HOGE WEIDE" IN STRIJEN ZATERDAG 21 SEPTEMBER 2019


Toen we naar binnen gingen en allemaal onze plek gevonden hadden werden we hartelijk welkom geheten. Ze vonden het heel leuk dat we er weer waren, omdat de mensen het optreden van ons verleden keer zo prachtig vonden, ze zaten al weer geduldig te wachten. We begonnen met "Zing met ons mee" daarna "Op de woelige baren" zongen ze gelijk met ons mee. Bets was vandaag onze dirigente omdat Wilma met vakantie was. Ze heeft het ook heel goed gedaan, fantastisch Bets . Nadat we ons repertoire gezongen hadden, met als laatste nummer "Het dorpscafé" nu, dat werd gelijk afgesloten met een polonaise. Prachtig vonden ze het! Voor ons was het ook weer een gezellig en leuk optreden en gingen weer vrolijk naar huis.
Hennie van Loon

OPTREDEN ZOMERAVOND CONCERTEN ONDER DE LUIFEL IN RIDDERKERK OP VRIJDAGAVOND 13 SEPTEMBER 2019


Afgelopen vrijdag mochten wij de laatste zomeravond onder de luifel verzorgen. Vele vrijdagavonden ben ik daar geweest en meestal was het erg leuk. Verschillende koren beluisterd en vaak onder de indruk van het muzikale niveau. En toch ben ik stiekem een beetje extra trots op ons koor “de Dukdalf”. Want wat mij bij een paar andere koren opviel was het ontbreken van een goede geluidsinstallatie. Geen of onvoldoende microfoons en een keer ook een microfoon die veel te hard stond. Al zat ik deze keer niet in het publiek denk ik toch dat ik kan zeggen dat het bij “de Dukdalf” beter geregeld is. Dus een welverdiend compliment aan onze geluidsspecialist Andries. En dan natuurlijk onze dirigente van deze avond; Bets. Je zal er maar voor staan. Zo’n groep ( soms over) enthousiaste zangers en zangeressen! Maar er waren ook nummers bij die een grote glimlach en zelfs applaus van Bets opleverden. En van het publiek natuurlijk. Die waren best in groten getale( ja, zo schrijf je het echt) aanwezig en deden goed mee. Zij zullen misschien verrast zijn geweest door ons repertoire van deze avond. Na Vurige Hoop, een mooi gevoelig lied dat de meeste mensen eventjes stil maakt, stonden wij opeens te swingen met Bye, bye my love. En na Het Slavenkoor klonk daar Zaterdagavond. Verrassend, maar een goed voorbeeld van wat ons koor allemaal in petto heeft. Alles bij elkaar denk ik dat wij de Ridderkerkse Zomeravondconcerten op een goede manier hebben afgesloten. Ik vind het een prima initiatief, die vrijdagavonden vol muziek en hoop dat wij volgend jaar weer van de partij zijn.
Marry van Ee

OPTREDEN OP HET KORENFESTIVAL TRANEN VAN van COOTH OP 31 AUGUSTUS 2019 IN BREDA


Met een lekker zonnetje vertrokken wij zaterdagmorgen om half elf uit Ridderkerk. Wij reden richting Breda om daar deel te nemen aan het korenfestival. Bij het verzamelpunt aangekomen werden wij ontvangen met koffie/thee en een krentenbol of een eierkoek en een flesje water want het werd warmer. Dit jaar hadden wij 20 liedjes uitgezocht en dan kijken op wat voor locatie wij zouden staan om daar, (druk qua publiek of rustig) de liedjes uit te zoeken. Het eerste optreden was in een rustig straatje met publiek die richting stad liepen, maar waar toch al de polonaise werd gelopen door dames van een ander koor.Het tweede optreden was op een gezellig pleintje Na een uur pauze kwamen wij bij de derde locatie en daar bleek aan een lange tafel een aantal dames te zitten die het vrijgezellenfeest van de bruid Zoé aan het vieren waren. Wij hebben voor haar eerst gezongen “Lieve schat” wat erg gewaardeerd werd. Daarna met alle aanwezigen op het plein “lang zal ze leven”.
Stien bracht ook een invalide man aan het huilen door het liedje "Hé Ronnie" voor hem te zingen. Tot slot polonaise met de bruid Zoë voorop.
Een geslaagd optreden. Maar het was wel heel erg warm. Om zes uur vertrok de bus weer uit Breda. Op naar huis. Lekker stukje kaas en worst, ging er best in. Maar thuisgekomen, na een geslaagde dag, lekker op de bank schoenen uit, toen voelde je pas de moeheid, althans ik.
Bets de Groot
OPTREDEN OP HET KORENFESTIVAL IN BEMMEL OP 14 JULI 2019

Om 9 uur vertrokken uit Ridderkerk, onderweg veel regen gehad maar we gaan voor de zon!  Heel benieuwd wat treffen we aan nou het was meer dan leuk. De chauffeur zette ons voor het plein af waar we om 1 uur moeten zingen.
We werden ontvangen met koffie en veel lekkers erbij. Wat heel leuk was we zaten met alle koren op banken met tafels was echt een heel gezellig sfeertje. We zien normaal weinig van andere koren en nu met 20 koren bij elkaar was echt leuk. We hebben goed meegedaan met dekoren die voor ons waren, ook de zon is gaan schijnen. Ons optreden ging goed en we zijn daarna in groepjes het dorp ingegaan.
Er zitten best leuke winkels, heerlijk aan de koffie met vlaai gezeten. Op naar ons tweede optreden was helemaal geweldig. Er was veel publiek we zongen heel leuke meezingers. Zoals "laat de zon in je hart" - "proost op het leven" en "dan gaan de lichten aan"De mensen deden heel goed mee. Het laatste optreden is in overleg met de organisatie niet doorgegaan er was geen publiek meer, en dat is niet leuk, terug naar het plein daar was het nog heel gezellig. Sommige wilde blijven maar Rieks had in overleg de chauffeur gebeld die heeft ons om half zes opgehaald. Om 7 uur waren we thuis met een heel tevreden gevoel een hele leuke dag gehad met zon en wolken. Zeer zeker voor herhaling vatbaar, bedankt Bemmel goed gedaan en dat voor de eerste keer.
Groetjes Nel.
OPTREDEN OP HET KORENFESTIVAL "ROTJEKOOR" IN ROTTERDAM OP 15 JUNI 2019


Zaterdag 15 juni ons uitje naar Rotterdam korenfestival Rotjekoor al wil ik steeds Rotjeknor zeggen, schrijven, het weer is in Nederland altijd een dingetje regen wind ed. vergezellen ons dikwijls, in de ochtend wakker worden met regen ik praat nu even voor ons allemaal, dat het de eerste gedachte is neeeee niet dat weer weer. Maar rond twaalf uur kwam er een mager zonnetje die sterker werd en onze dag kon niet meer stuk. Het was een goede organisatie als ik het goed heb 111 koren op 25 locaties en het liep als een trein, zeker het laatste optreden zingen en plaats maken voor de volgende ging razend snel . We waren niet met zijn allen,,, vakantie oppassen ziek zijn maakt ons afwezig ,maar we hebben een tandje harder gezongen al is het samen voegen ook ff iets , maar eigenlijk zo makkelijk. Ons eerst optreden was gelijk super de mensen deden gezellig mee , en wij worden dan gelijk zo enthousiast en zingen dan met veel plezier . Het valt me steeds op dat jonge mensen blijven luisteren en meezingen, of ze vinden het echt leuk of ze hebben respect en durven niet door te lopen hihihihihi Het tweede optreden klonk goed zei Andries gelukkig maar, we keken in het niets en zagen heel Bets niet, was een beetje onwennig maar het is gelukt.
Stonden we eindelijk in een theater zagen we niemand, maar we zijn natuurlijk zo goed dat we er gewoon voor gaan .. Het derde was zo fijn zingen voor ons, publiek zat er ook genoeg Wim ging langer hoe beter zijn danspasjes uitvoeren , we hadden er zin in en ik we hebben genoten. Bets het is goed gegaan bravo meisje.
Groet,
Janny Jorissen
OPTREDEN ONDER DE LUIFEL TIJDENS DE AFGELASTE PINKSTERMARKT IN RIDDERKERK OP ZATERDAG 8 JUNI 2019


Onze mannen hadden alles netjes klaargezet, wat koorleden, geen toeschouwers, het was een trieste boel. Rond half 1 moesten wij ons verzamelen onder de luifel in ’t centrum, waar is iedereen? De pinkstermarkt was vanmorgen vroeg om 8 uur definitief afgelast vanwege de storm en regen. En onder de luifel konden wij gewoon zingen, want daar sta je zo goed als droog Gelukkig kwamen onze koorleden uit alle hoeken van het winkelcentrum, herkennend aan de rode jacks en waren wij toch met zo’n 44 man/vrouw om er wat van te gaan maken, super. Het winkelend publiek bleef staan of nam plaats op de stoeltjes die nog snel werden neergezet door de SER.Om 1 uur gaf Bets het startsein en stelde het koor voor en zichzelf, verwelkomde de mensen en vertelde dat ze lekker mee mochten zingen. We hadden een programma van meezingers en mooie liedjes o.a. Zing met ons mee, Laat de zon in je hart, dorp aan de rivier wat allemaal heerlijk klonk. Zo te zien waren onze trouwe fans ook naar het centrum gekomen om naar ons te luisteren. De fotograaf van TV Ridderkerk schoot ook zijn plaatjes, om die ’s avonds nog op de site te zetten. Na het eerste optreden hadden wij een pauze van 3 kwartier, gingen met z’n allen naar restaurant burgerzaken op het Koningsplein waar Mark de heerlijke koffie voor ons klaar had staan, die werd aangeboden door de SER (dank U wel daarvoor) en wij ons weer konden opwarmen voor de tweede helft. Het weer deed zijn best en af en toe kwam de zon door. Het werd drukker onder en rond luifel, de mobiele filmers waren in grote getalen aanwezig en zochten hun beste plekje, om naderhand thuis van ons optreden nog na te genieten. Als klap op de vuurpijl zongen wij met onze gastzanger Roland Stolk de Andre Hazes medley, wat in het hele winkelcentrum was te horen, wat een feest was dat. Daarna zong hij nog 2 liedjes en als dank kreeg hij een cadeaubon met een mooi boeket bloemen van het koor, een warm applaus en ging gezellig bij de familie tussen het publiek zitten. De sfeer zat er goed in en Bets nam haar plaats als dirigente en ladyspeaker weer over. Delilah, Vurige hoop, Heb je even voor mij, het werd allemaal gezongen. Zelfs een dame had naast Anna plaats genomen in het koor en achter ons stond een heer bijna heel het repertoire mee te zingen en te filmen en gaf aan om wel bij ons op het koor te willen. Jong en oud, groot en klein had plezier, het zong, danste en bewoog op de maat of om warm te blijven. “Het dorps café” en de polonaise was het einde van een super gezellige middag. Wij kregen een warm applaus en Bets nog een mooi boeket en een compliment van Dhr. de Jong die als de grootste fan met hart en ziel aan ons koor is verbonden. Zo ging iedereen met een goed gevoel en inmiddels het zonnetje weer huiswaarts.

Paulien Moen
OPTREDEN AAFJE REYERHEEM IN RIDDERKERK OP VRIJDAG 24 MEI 2019


We werden weer hartelijk welkom geheten bij Aafje Reyerheem in een warme volle zaal, er moesten zelfs mensen weggestuurd worden vanwege de brandveiligheid. We begonnen met het koorlied, waarna we met "Zing met ons mee " de mensen uitnodigde om lekker mee te zingen.. .. wat dan ook volop werd gedaan. Ook het slavenkoor werd door sommige zachtjes meegezongen. Met wat schoonheids foutjes hebben we onder leiding van Bets ( je deed het goed ) met elkaar de mensen een fijne middag bezorgd met veel plezier tussendoor waar af en toe zelfs een dansje werd gedaan.... Het was een leuk optreden, met een dankwoord en een leuk pakket voor dinsdag in de pauze gingen we weer huiswaarts.
Fien van Rijswijk
OPTREDEN IN DE GASTERIJ VOOR WIJK-IDEE-TEAM WEST IN RIDDERKERK OP 14 MEI 2019


De zaal was goed gevuld en het koor was ook in grote getale aanwezig. We hadden een leuk programma met meezingliedjes en serieuze liedjes. De mensen deden gezellig mee en wij genoten er ook van.

Gr. Rina

OPTREDEN OP GOEDE VRIJDAG 19  APRIL  BIJ LAURENS CADENZA ZUID


Optreden op Goede Vrijdag naar Laurens Cadenza Zuid. Op initiatief van Truus is een klein groepje op Goede Vrijdag naar Laurens Cadenza Zuid gegaan. Truus, die daar als vrijwilligster elke week actief is, had gehoord dat een van de gasten zo graag nog eens wat zeemansliedjes wilde horen. Zij zocht wat mensen om mee te gaan en natuurlijk waren die snel gevonden. Goede Vrijdag, heerlijk weer en de mensen van Cadenza hadden mevrouw al buiten op het terras gebracht. Daar zat ze in het zonnetje met allemaal lieve mensen om haar heen en daar mochten wij bij aansluiten. Na een kopje koffie hebben we (zonder muzikale begeleiding) een poosje voor haar gezongen. Zij vond het prachtig en zong zelf zachtjes mee. Het was beslist niet ons beste optreden maar het werd vreselijk gewaardeerd. Mevrouw heeft genoten en alle mensen van Cadenza staken een dikke duim op. Zoals een van ons zo mooi zei: Zo’n kleine moeite voor ons en wat brengen wij een vreugde! Lieve Truus, een prachtig initiatief en je mag ons altijd weer vragen.
MarryDONDERDAG 18 APRIL 2019, EEN GEZELLIGE PAAS BLOEMSCHIKMIDDAG IN DE LOODS

Om 12.15 kwam iedereen binnenlopen voor een gezellige bloemschikmiddag. Eerst kwamen de broodjes met fijne vleeswaren en kaas, wat iedereen deed smaken met het genot van koffie of thee. De schalen en bloemen stonden al klaar om een mooi stuk te maken met de kleuren wit of geel of een combinatie daarvan.  Er werd gezellig gekletst en gewerkt en de vorderingen van het stukje zag je groeien, onder begeleiding van Cokkie en Paula. Van de paaseitjes werd lekker gesnoept en de paashaas, die Wijntje had meegebracht voor de dames, werd in stukken geslagen en natuurlijk opgegeten, het liet zich heerlijk smaken. De bloemstukjes waren allemaal erg mooi geworden en heel verschillend. Wilma bedankte de dames voor de organisatie en zorg van deze middag. Na de boel opgeruimd te hebben, kregen we nog bitterballen en een glaasje van het bestuur. We wensten elkaar fijne paasdagen en gingen enthousiast naar huis.
Paulien
OPTREDEN IN DE REYERHEEM IN RIDDERKERK VOOR NL-DOET OP VRIJDAG 15 MAART 2019


In het kader van NL-DOET, verzorgde ons koor de muzikale noot. Om klokslag 2 uur begonnen we met ons beginlied, daarna het repertoire, de meesten waren bekende meezingers. De sfeer zat er gelijk al in, de mensen zongen en deinden gezellig mee. Dan kondigt Bets het lied, als de klok van Arnemuiden aan, en dat de zaal dan het refrein mag zingen, gelach en "ik zing niet alleen hoor", komt het dan toch op gang. Het kleine café is het laatste lied voor de pauze. En onder het zingen van "ik zou zo graag een borreltje lusten", verlaten wij de zaal om onze kelen te smeren. Na de pauze gaan we lekker verder met ons repertoire, weer allemaal prachtige liedjes. Je ziet iedereen genieten, mooi om te zien. In de zaal is wederom de 100 jarige mevrouw, zij laat ons een stuk opera horen, niet te geloven, wat een stem en zo luid en krachtig. Dan komen we bij het laatste nummer aan, jawel, het dorpscafé. Het dak gaat er bijna af, de polonaise wordt ingezet, het is een dolle pret. Tijdens ons eindlied, hoorden we van verschillende kanten: We want more. Al met al was het een zeer gezellige middag.
Jannie Tijink
OPTREDEN LAURENS BORGSTEDE IN BARENDRECHT OP WOENSDAG 27 FEBRUARI 2019


Woensdag 27 februari was ons eerste optreden in het jaar 2019. Voor mijn gevoel waren wij er nog niet zolang geleden geweest, maar Rieks had de juiste datum en dat bleek 13 december 2017 (kerstoptreden) Jeetje wat gaat de tijd toch snel. Persoonlijk vind ik dit tehuis ook vertrouwd. Komt misschien door de bewoner uit Kamperland. Hij heeft 20 jaar bij de harmonie gespeeld. Maar hij is zo vrolijk. Ook hadden wij tijdens dit optreden een mannelijk (gast) koorlid erbij, altijd op een koor gezeten. Mag ik er tussen staan??? natuurlijk, daar hoeven wij toch niet over na te denken, gewoon doen. Ontroerend was ook die Mevrouw die bij Wilma aan haar arm Droomland meezong. En iedereen op de eerste rij netjes bedankte. Ook stapte onze trouwe fan Gonnie binnen. Haar verdriet om haar vriendin (Toby) zij volgden ons altijd samen, is nog groot. Wij moesten na de pauze ons repertoire wat inkorten omdat wij de eerste helft iets te lang waren doorgegaan. Al met al een leuke zonnige middag. Bewoners tevreden, wanneer komen jullie weer???? Daar doen wij het voor.
Bets.
OPTREDEN  ZORGWAARD LOCATIE IMANUEL IN  's GRAVENDEEL OP 17 DECEMBER 2018


Nu vandaag ons laatste kerstoptreden vanmiddag gehad. Nog even fijn gezongen, de mensen waren er toch blij mee, en sommige mensen zaten wat mee te zingen, prachtig zei een mevrouw geweldig. Ach daar doen we het toch voor, nu een paar weekjes geen zingen en dan weer volop aan de gang met de andere liedjes. Morgen nog een kerststukje maken en daarna pannenkoeken eten gezellig met elkaar. Ik wens iedereen hele fijne dagen en een goed begin van 2019

Groetjes

Lenie de jonge
OPTREDEN 'T HUYS TE HOECKE IN PUTTERSHOEK OP 15 DECEMBER 2018


Hallo allemaal aan mij de eer om een stukje te schrijven over ons optreden van Zaterdagmiddag in Puttershoek. Hierbij een klein verslag. 

Het was me een binnenkomst bij 't huys te Hoecke op het zomerplein  Stond er een kerstmarkt met diverse kraampjes. Maar het belangrijkste was toch veel publiek. Wat kun je nog meer verlangen als koor toch! En we hebben er een pracht repertoire neergezet, ontroerende liedjes en voor ieder wat wils Het is kerst voor ons allemaal, mensen waren ook aan het meezingen wat wil je nog meer. Verder wens ik iedereen een fijne kerst en een mooi en gezond 2019 met een mooi zangjaar voor ons allemaal.

Tiny Vente 
ONS EIGEN KERSTCONCERT IN DE KERK VAN DE PG GEMEENTE  IN BOLNES OP 14 DECEMBER 2018


Waaaaaaaaaaaaaauh......

Is het eerste wat erin mij opkomt om een stukje over ons kerstconcert te schrijven. En het tweede.... respect voor Wilma onze dirigent die geveld door de griep en op de been bleef met middeltjes, een prachtig concert heeft laten gebeuren  dank Wilma namens het hele (kerst)koor. Met ons koor was er brandweermannenkoor Zuid-Holland Zuid en werden we rond 17.00 uur verwacht om gezamenlijk iets te drinken en te eten, nou dat eten was bijna een diner super goed verzorgd heerlijke soep door de koster en zijn vrouw gemaakt, broodjes kroket, krentenbrood, mandarijnen etc. verzorgd door Bets en geloof me ze zorgt geweldig voor ons en gelukkig .. niet alleen met de kerst.

Nou toen kwam de soundcheck, was toch best wel spannend we oefenen en oefenen en nu moest het er toch uitkomen of het oefenen baat had gehad, nou ik kan vertellen met het erin pompen en blazen en zuchten onze kant, is het eind resultaat geweldig geworden, TROTS op ons . Esther de dochter van onze voorzitster heeft het kerstconcert geopend, wat haar zeer goed afgaat, ze spreekt zo duidelijk dat je het heel goed verstaat, knap Esther zonder bibber in je stem, en de mensen zo dichtbij . Ons eerste lied  'Stille Nacht' wat prachtig klonk, eigenlijk alles wel, maar het zingen van het kerstverhaal bezorgde me kippenvel. Maar al het oefenen wat we doen en hoe moeilijk het soms is kan het lied een HEEL GELUKKIG KERSTFEEST bijna een polonaise teweeg brengen in de kerk. HA HA die mag nooit ontbreken .

Na ons het brandweermannenkoor wat prachtig klonk en soms ontroerde zeker het lied vrede zo mooi gezongen. Het lied the Little drummer boy werd vergezeld met een big drummer boy wat hij er heeeeeeel goed van afbracht, bravo vent en dat in een hele volle kerk. Na al het gezang werd het pauze, koffie,  thee, chocolade melk en gluhwein allerlei lekkers en een enorme drukte, dat ik even dacht dat er nog drie etages verstopt waren. maar de mensen mopperde niet wachtte gewoon hun beurt af, echt er gebeurt toch iets met deze dagen een soort vredigheid die je kan voelen proeven geef het een naam a eigenlijk gewoon VREDE. Na de pauze het tweede gedeelte wat ook heel mooi is verlopen en als slot lied  met  de koren en het publiek . Ga nu heen in vrede. jammer heel jammer had het graag nog een keer gezongen zo mooi maar het kerstconcert was geslaagd, en wat ik in de wandelgangen hoorde ha ha ha is ook nog echt zo, toen ik er door moest rennen

met Paulien om de chocolaatjes uit te delen bij de uitgang. De mensen waren enthousiast en hadden een super avond gehad. De fotograaf Nathalie Barten heeft ook weer pracht plaatjes geschoten zo leuk om dat terug te zien .... en het leukste lieve koorleden dat we er

dan allemaal opstaan. Ik spreek nu even voor ons hele koor, dank bestuur voor deze prachtavond weet uit ervaring wat een werk jullie verzetten, en dat het dan slaagt is voor jullie en ons, uitzien naar het volgende concert.

ga nu heen in vrede

ga en maak het waar

wat wij hier beleden

samen met elkaar.

janny


KERSTOPTREDEN IN DE REYERHEEM RIDDERKERK OP 8 DECEMBER 2018   


Om 14.00 uur begonnen we met 50 koorleden aan ons optreden van ons kerstconcert in de Reyerheem met een goed gevulde zaal met voor ons veel bekende gezichten. Ook de 99 jaar oude operette zangeres was weer aanwezig deze keer achter in de zaal, Bets lokte er toch een kleine solo uit. Met de droomwens voor een gelukkig kerstfeest begonnen we met ons repertoire, gevolgd door "Halleluja" de mensen zongen naar hartenlust mee met de bekende liedjes en met de Sneeuwwals "Het mooiste Kerstfeest" gingen de handen in elkaar en deinsde mee op de muziek terwijl de Jodelaarsters een bescheiden riedeltje gaven. "Vriendschap" het ging gelukkig goed en Wilma haalde opgelucht adem. In de pauze werd er bij een bekertje koffie/thee besproken dat de eerste helft is goed gegaan. We begonnen weer met een droom voor een gelukkig kerstfeest, "Ik zal er zijn" werd door veel mensen mee gezongen en ook rustig aangehoord. Bets vertelde dat wij een goede tekstschrijfster in ons koor hebben (Sjaan) van het mooie "Kerstverhaal) Een warm applaus voor Sjaan, Jammer dat het tweede helft soms niet helemaal goed ging, ondanks dat Wilma aangaf wat langzamer te zingen.....maar 27 liedjes is veel en erg vermoeiend. Bets wilde als toegift nog het "Vurige Hoop" Al met al toch een mooi optreden met de uitnodiging van Karin om volgend jaar weer terug te komen

voor een kerstconcert, nu als dank kregen we wat lekkers voor het koor. Dinsdag Generale Repetitie voor ons Kerstconcert in Bolnes, Succes.

Fien

OPTREDEN ARGOS ZORGCENTRUM LOCATIE DE MEERPAAL IN VLAARDINGEN OP 20 NOVEMBER 2018


Rond kwart voor drie werden we hartelijk ontvangen met koffie en thee. Geleidelijk aan druppelden de mensen binnen. Om drie uur begonnen we aan onze eerste sessie, met allemaal bekende liedjes. Er werd vrolijk meegezongen. Bets kondigde aan, dat we aan een kleine pauze toe waren, om even onze kelen te smeren. Het koor begon "Zou zo graag een borreltje lusten" te zingen. Nu stond er frisdrank voor ons klaar en ook werden we getrakteerd op een warm balletje met garnalenvulling. De tweede sessie bestond ook uit gezellige meezingers. Er werd wederom lekker meegezongen. Op een gegeven moment begon een mevrouw te zingen, Bets ging er met de microfoon naar toe. Bleek het "Dat wij haringkoppen zijn, dat willen wij weten". Het koor springt daar onmiddelijk op in en zingen dan mee. Dat kan dan ook gewoon en maakt zo'n middag extra gezellig. Iedereen heeft genoten van deze middag, zowel het publiek als het koor.

Jannie Tijink

OPTREDEN ZORGWAARD LOCATIE " DE HOGE WEIDE " IN STRIJEN OP 10 NOVEMBER 2018


Zaterdag 10 november op de hele vroege ochtend stonden wij in vol ornaat op de stoep bij zorgcentrum de Hoge Weide, er zullen best wel veel ooooo's en pffffffffffffffff...s zijn rond gestrooid waaronder zeker ik. Maar bij binnenkomst was dat heel snel over we werden verwelkomd met koffie, thee, koek en het werd ons geserveerd door Milan een geweldige  knul zo jong en met zoveel liefde al in de verzorging ... bravo Milan het hele koor heeft het over je gehad. We hebben een heerlijk optreden gehad en met veel waardering uit de zaal en zeker ook van het personeel en vrijwilligers, wij zingen zeker voor de zaal maar stiekempjes genieten wij ervan als koor om te zien dat het wordt gewaardeerd.

In de pauze weer grote verwennerij alles was er, zelfs advocaat met slagroom mmmmmmm kaas worst ed. niets moet maar het is zo gezellig als het er is. Ons repertoire was ook heel leuk om te horen en te zingen toch een beetje gemengd en de mensen zongen gezellig mee, en bij mooie liedjes werd het zo stil. Een echtpaar zat hand in hand mee te luisteren en te zingen, dat is altijd ontroerend om te zien en al zullen mensen het later misschien niet meer weten, maar in het nu waren ze er even.

Janny Jorissen.

EEN GEZELLIGE DAG EN OPTREDEN IN ARCHEON ALPHEN AAN DEN RIJN OP 14 OKTOBER 2018


Optreden in Archeon in Alphen aan den Rijn. Half elf, de bus stond al weer klaar bij de loods en in de bus altijd weer een gezellige boel. Ik was nog nooit in Archeon geweest en wist niet wat ik er van moest verwachten maar het was heel leuk. Kwamen aan en bij de ingang een groepsfoto gemaakt en bij het begin in het park werden we verwelkomt door een dame, verkleed als uit de middeleeuwen en met muziek. Onze optredens waren in het klooster, voor ons optreden was een popkoor en heel mooi. Ons eerste optreden was een beetje vertraagt door wat problemen met het stroom, maar toen we begonnen was het een feest. Verder hadden we heel wat tijd om alles in het park te bekijken en hele leuke foto's gemaakt. Riddergevecht meegemaakt en Yvon had helm op die niet afging, lachen. Al met al een geslaagde dag.

PS, wat hebben we toch een leuk koor!

Marrie

OPTREDEN WIJK-IDEE-TEAM WEST IN RIDDERKERK OP 6 OKTOBER 2018


Op zaterdag 6 oktober waren we door het wijkideeteam-west uitgenodigd om op te treden als afsluiting van de week van de eenzaamheid.

dit optreden vond plaats in de Gasterij van Riederborgh. Het thema eenzaamheid sprak de koorleden erg aan en dus waren we bijna compleet om er een mooi optreden van te maken. Het weer was prachtig,de zaal goed gevuld en we hadden er zin in

Wilma had een mooi gevarieerd programma samengesteld met liedjes over eenzaamheid,vrolijke liedjes om mee te zingen en liedjes waarin we konden laten horen dat we mooi kunnen zingen. En wat werd het een mooi optreden. Het publiek deed lekker mee,  je kon zien dat ze zaten te genieten. De handjes gingen in de lucht en de stemming zat er goed in. Bets was in vorm en verzon ter plekke een soort quiz welk liedje er ging komen. op verzoek hebben we " Ik zal er zijn " nog een keer gezongen om het thema eenzaamheid te benadrukken.

De eenzaamheid kunnen we niet wegnemen maar we hebben als koor in ieder geval de mensen een mooie middag kunnen bezorgen.

Ted
OPTREDEN HANNIE DEKHUIZEN IN ROTTERDAM OP 2 OKTOBER 2018


Dinsdag 2 oktober was het dan weer zover, zingen in verzorgingshuis Hannie Dekhuizen. Ondanks dat daar alleen maar dementerende mensen wonen zag je dat ze er echt van genoten, en daar doen wij het voor, toch??? De zaal was goed gevuld en met de liedjes kwamen we goed voor de dag dacht ik zo. Mooi om te zien dat sommige mensjes ook bepaalde teksten herkenden en meezongen, vooral bij Lentekind zag ik het, een vrouwtje herkende het en zong het op haar manier blij mee, dat ontroerd je altijd weer, dus even slikken en weer doorzingen. Voor John (dat is mijn man al 45 jaar) en mij was het weer een beetje thuiskomen.  Zijn moeder heeft daar bijna acht jaar gewoond en een betere verzorging had ze in die jaren ook niet kunnen krijgen, inmiddels is zij bijna drie jaar overleden, wij zijn nog even naar haar afdeling gegaan, dat was een warm ontvangst  met één van haar vaste verzorgsters. Het zingen in tehuizen geeft je toch altijd weer een blij gevoel en koren festivals, ja dat is één groot feest, zeker bij goed weer, dus duimen voor a.s. zondag als we naar Archeon in Aplhen aan den Rijn gaan.

Ida


OPTREDEN REIJERHEEM IN RIDDERKERK OP 8 SEPTEMBER 2018


Zaterdag 8 september optreden in de Reijerheem onze thuishaven. Rond 14.15 uur was een groot deel van het koor aanwezig en de mannen hadden alles weer keurig voor elkaar, standaards, speakers en de muziek. De gezellige middag kon beginnen, de zaal zat heerlijk vol met onze fans. Bets deed haar woordje en vroeg als je mee kon zingen dat je dat vooral moest doen. Wilma had weer mooie liedjes op het repertoire gezet en de kelen gingen los. Maar onze accordeon klonk niet zoals het hoorde en de duizend dromen waren ook in dromenland wat wel jammer was. Met de pauze was er weer volop drinken en wat lekkers om de kelen te smeren . Wie we nog misten was onze operazangeres, maar die was een gezellig dagje uit. Na de pauze  zongen onze gasten weer gezellig mee en er kwamen ook duimpjes omhoog, want wat is het heerlijk zo’n middagje met elkaar, daar kijken ze toch naar uit. Van Karin van de Reyerheem kregen wij als waardering een leuk bakje met een rolletje pepermunt, potje pindakaas, zakdoekjes, hagelslag, merci enz. Op elke etenswaar gaf zij een passend woordje voor het koor.

Paulien

KORENFESTIVAL TRANEN VAN COOTH IN BREDA OP 25 AUGUSTUS


Daar gingen we dan met goede moed naar Breda, het zag er dreigend  uit  daar boven, regen zat er aan te komen. Maar we zaten droog  er werd vrolijk gekletst iedereen had er zin in. Aangekomen in Breda moesten we stukje lopen, altijd hoor voor bakkie troost en plakje cake en flesje water. Daar werd de opening door de wethouder verricht en toen ging het los, Ja de tranen van Cooth, nou ze kunnen daar wat van hoor met bakken naar beneden kwamen de tranen. Toen een flinke tippel naar de haven om daar ons eerste optreden te doen. We mochten onder de parasols staan maar hielden het eigenlijk droog, gek he. Was een leuk optreden en belangrijk we hadden veel kijkers.

Na dit gedaan was op weg naar de Tappa's bar Plan B mochten we ook zingen. Daar stond dus al een mooi koor te zingen, maar de Weergoden lieten gieten , daar werkelijk een tranendal, ze hebben daar boven wat afgehuild. Dus allemaal pluutjes op snel beker warme chocomelk genomen en toen mochten wij dus. Nou ondanks de vele tranen van boven hebben we het er hier ook goed van afgebracht met dank aan onze dirigenteen Andries met de muziek natuurlijk. Wel veel applaus brengt toch een lach op je gezicht. En toen op naar volgende locatie de grote markt. Zijn we effen in een eetcafeetje gestrand voor bitterballen, hihi wat schrok die man van de invasie van ons.

Maar ook dat is goed gekomen . Toen op naar ons laatste plekje,  fijn gezongen en veel mensen bleven staan nn geeindigd met polonaise.  Heel gezellig dus al met al ondanks de tranen van Gooth regen dus leuke dag.  Als afsluiting met ruim 20 man bij La Place gratis aan de koffie.  En dat was ons eerste uitstapje naar en toen naar huis. Kop is eraf, hoop dat er nog veel mogen volgen.

Tiny Vente   

OPTREDEN ROLSTOELVIERDAAGSE RIDDERKERK 12 JULI 2018


Een zonovergoten donderdagmiddag, laatste dag voor de rolstoelers en hun begeleiding. Wij als koor, mochten de rolstoelers zingend binnenhalen op het plein. Om half drie begonnen we met inzingen, Andries controleerde het geluid. Al snel kwamen de eerste rolstoelers al binnen en wij zongen uit volle borst. Wilma had een leuk repertoire samengesteld. Al snel was iedereen binnen.  Gelukkig stonden er vrijwilligers klaar met drinken en andere vrijwilligers mochten de parasols lenen van de horecagelegenheid. Nu iedereen in de schaduw zat en te drinken had, begon de stemming er in te komen. Er werd gedanst, meegezongen en de polonaise gelopen. De rolstoelers en vrijwilligers kregen een medaille en natuurlijk een gladiool. Bets en Nel deelden rozen uit namens ons koor.Tijdens het laatste lied dat wij zongen, het Dorpscafé, ging iedereen helemaal los, we zongen het nog een keer en veel koorleden liepen mee in de polonaise. Verhit, maar voldaan, zochten we snel een plekje in de schaduw, daar wachtte een koel drankje en een snack. Het was een geweldige middag, mooi om te zien hoeveel vrijwilligers erbij betrokken waren, voor hen een dikke pluim.

Jannie Tijink

SURPRISE AVOND OP 10 JULI 2018


De laatste oefenavond kwam in zicht. Wat gaan wij doen? En tot mijn verbazing en verrassing zei Roland :Zal ik weer eens met Andries een karaoke avond organiseren? Dat was niet tegen dovemans oren gezegd, meen je dat Ro.? Ja echt. Meteen contact gelegd met Andries, vond het ook weer superleuk. En de overige bestuursleden vonden dat ook een leuk idee.. Onze mond gehouden, zelfs Rina wist het niet. En toen brak de dinsdagavond aan. Wim iedereen nog een mailtje gestuurd om de laatste avond  vooral te komen. Tegen half acht ging Ro zich verstoppen achter het toneel. En ja hoor even over achten met de hit: Je krijgt die lach niet van mijn gezicht, kwam hij achter de coulissen vandaan. De stemming zat er meteen in. Niemand had dit verwacht. Het blijkt ook dat Ro niet is vergeten en dat zijn stem, ondanks dat hij niet meer zingt,er nog best mag zijn. Het karaoke programmaatje wilde niet zoals Andries wilde maar is prima opgevangen met bekende liedjes gezongen door ons koor en Ro. Het werd een geweldige ouderwetse gezellige avond.

Ik kreeg vandaag een hele lieve kaart van een koorlid en zij schreef o.a. dat zij  Dinsdagavond het gevoel had deze avond weer dichter bij elkaar zijn gekomen. Als je naar de foto's kijkt, inderdaad arm om arm. Laten wij dit gevoel in het nieuwe seizoen voortzetten. Dit zou een mooi cadeautje zijn voor het bestuur want het is niet makkelijk geweest. Allemaal fijne vakantie en gezond weer terug.

Lieve groetjes Bets.

OPTREDEN "ONDER DE LUIFEL" VAN WINKELCENTRUM DE RIDDERHOF OP VRIJDAG 15 JUNI 2018


Vrijdag 15 juni was ons zomerconcert "onder de luifel" te Ridderkerk, het weer werkte mee, publiek meer dan genoeg, terras en stoelen waren bezet, het krijgt dan zo een mooi effect voor ons koor dat we  in een jubelstemming raken en we er dan helemaal voor gaan.

En zeker ons lied waar we mee beginnen zing met ons mee is zo van toepassing. Het fijne was ook dat  de muziek goed doorklonk en alle liedjes waren goed te verstaan, aldus de luisteraars waar ik het aan heb gevraagd, niet om te horen of we goed zijn (dat weten we echt wel) maar meer of het goed te horen was. We hadden een leuk en goed repertoire waar vooral de laatste liedjes het super deden en het publiek in de polonaise ging. En natuurlijk zo mooi te zien dat er bij heel veel mensen blijheid te zien is, het is altijd een wisselwerking als het publiek meedoet gaan wij er nog meer voor. Ik denk dat we  een leuk zomerconcert hebben gegeven en als ik het in kan schatten staan we er zeker volgend jaar weer, Zeker weer met heeeeeeeel veel publiek.

vriendelijke groet

Janny Jorissen
OPTREDEN IN DE REYERHEEM TE RIDDERKERK OP ZATERDAG 2 JUNI 2018


Wat was het weer een gezellige middag in de Reijerheem afgelopen zaterdag.Er woont daar een Mevrouw Termul, zij wordt over enkele maanden 99 jaar, die is vroeger operettezangeres geweest. Maar wat een stem heeft zij nog. Oh mein Papa. zong zij prachtig. Haar dochter bood dit optreden aan haar moeder aan, omdat zij ons koor geweldig vindt. De bekende liedjes zongen de mensen heerlijk mee. Vooral bij het dorpscafé gingen zij allemaal uit hun dak. De polonaise werd door menigeen meegelopen. Het was weer een fijne middag. Dan stuurt Bets een bedankje van een echtpaar door dat zij zo genoten hadden en dan weten wij: Hier doen wij het voor.

Rina Stolk.
OPTREDEN SWINHOVEGROEP DE LICHTKRING IN ZWIJNDRECHT OP VRIJDAG 18 MEI.


Wij waren hier met ons koor nog nooit geweest en gingen vol goede moed daar heen.

Toen we daar aankwamen was het al leuk om te zien hoe de mensen al op ons zaten te wachten.

Het was ook een gezellige zaal en bij ons eerste liedje " aan het strand stil en verlaten " werd er al aardig meegezongen, de stemming zat er al gelijk in

en zo zongen we verder ons repertoire af, het werd steeds vrolijker, iedereen deed mee en met het liedje "Het kleine café aan de haven" zwaaiden ze allemaal met hun armen mee, Geweldig !!

Na afloop kregen we te horen van de mevrouw die ons uitgenodigd had, dat ze het een geslaagde middag vond en daarom ons al voor volgend jaar uitgenodigd had. Het was een hele en leuke gezellige middag !!!

Groetjes Hennie van Loon

OPTREDEN OP HET BEVRIJDINGSFESTIVAL IN PERNIS OP 5 MEI 2018


Wat hebben we weer een fijne dag gehad met heel mooi weer, het kon niet beter. We begonnen met zingen om tien over elf bij het winkelcentrum G.A. Zoetemanweg waar aardig wat publiek was, ook van andere koren die lekker mee zongen. We zongen mooi  en het kwam goed over, alleen Elly die vooraan staat werd niet lekker is gaan zitten en viel even weg. Ze hebben haar op een koelere plek gezet en wat laten drinken, en toen kwam ze weer een beetje op adem, jammer maar het kan gebeuren. Daarna ging het richting naar de muziektent op het Arie den Arendplein maar daar kwam het zingen niet goed over bij de mensen het bleef in de muziektent hangen. Ook was dat bij de andere koren, jammer want we hebben er flink voor geoefend aan ons lag het niet. Ook de oude baas waar we het dukdalfje van hebben gekregen was er, wij zwaaien naar hem, en ja hoor hij herkende Corry die vroeger dansles van hem kreeg was toch leuk. Toen hebben we lekker met zijn vieren op een bankje in de zon  gezeten, waarna we gezamenlijk nog een paar liedjes zongen en Elly zat lekker te luisteren en zong daar de liedjes mee. Al met al een geslaagde dag en als jullie me missen ben ik vissen, allemaal de hartelijke groetjes van,

Lenie de jonge

KORENFESTIVAL VAN HET NEDERLANDSE LIED OP ZONDAG 29 APRIL IN UDEN


Zondag 29 April was het dan zover. Met het koor naar Uden. Zo te zien hadden de koorleden het goed naar de zin, tijdens het instappen in de bus, terwijl het toch regende. Na een voorspoedige reis kwamen we om 11:00 uur aan in Uden, gelijkt naar de markt voor de ellenlange openings toespraken van de burgemeester en andere sprekers. Om 13:00 uur begon voor ons het zingen een beetje buiten de lokaties

maar het ging goed, vlak bij een Sushi restaurant. Dat was gunstig. Vervolgens gingen we naar de volgende lokatie bij een apotheek,

gunstig voor de koorleden met hoofdpijn. Ook hier werd er goed door ons gezongen, tenminste als je naar de blikken van Wilma keek.

De laatste lokatie was bij de eetkamer een restaurant, daar braken we de tent bijna af. Ook hier succes. Hierna vis eten bij een visstalletje

waar je ongeveer een half uur moest wachten op je vis, maar wel lekker. Tenslotte weer naar de bus. Iedereen was vermoeid. In de bus had Nel kaas en worst voor de koorleden, nog wel problemen met de dozen van Nel maar goed ook dat werd opgelost. In de middag ging zelfs de zon nog schijnen, dus het weer viel gelukkig mee. Al met al toch een vermoeide maar geslaagde dag.

Siem de Goede

OPTREDEN KORENFESTIVAL OP 13 APRIL IN KUBIEK TE ZWIJNDRECHT


Vrijdag 13 april hadden we een fijne avond in de Kubiek in Zwijndrecht. Samen met het Smartlappenkoor Zwijndrecht en Happy Voices uit Dordrecht mochten wij zingen voor een volgepakte zaal. Het publiek mag je best “kenners” noemen want elk lied werd voluit meegezongen.

Onder leiding van Bets, die zoals steeds, de mensen leuk toesprak zongen wij de sterren van de hemel. Stien had de lachers op haar hand met haar solo die eindigde in een dikke kus voor een van de mannen uit het publiek. Dat doet het altijd goed! In dat gedeelte ging het wel een beetje mis omdat we een keer te laat inzetten. Maar we zongen dapper door en kwamen toch allemaal gelijk bij het slot….

Ik vond zelf dat ons tweede optreden heel erg goed ging!  Zwarte slaven en Vurige hoop klonken echt fantastisch.

Dat vond het publiek duidelijk ook. De mensen waren er even stil van en wij kregen een groot applaus. De twee andere koren hadden accordeon als begeleiding. Ik hou veel van accordeonmuziek maar toch ben ik blij dat wij met muziekbanden zingen. Al doet de accordeon nog zo zijn best, wij hebben duidelijk meer instrumenten achter ons staan en dat is te horen. Toen de andere koren optraden werd er in de gang door ons, eerst zachtjes maar later wat harder, gezellig meegezongen. Alles bij elkaar een heerlijke avond voor veel mensen.

Laten wij hopen dat er nog veel zullen volgen!

Marry

OPTREDEN IN IMMANUËL IN 's-GRAVENDEEL OP 12 MAART 2018


Maandagmiddag 12 maart hadden wij een optreden in Zorgwaard, locatie Immanuël. Het bleek een gesloten huiskamer te zijn.

Daar hadden bewoners en familieleden plaats genomen. Het repertoire was gekozen met liedjes die deze mensen misschien bekend voorkwamen. Het aloude Droomland werd zachtjes meegezongen en het refrein van de klok van Arnemuiden ging ook best wel.

Er zat een mijnheer Toon heette hij, met zijn vrouw, dochter en schoonzoon. Heel liefdevol hield zijn vrouw zijn hand vast.

Maar hij was alleen maar aan het mopperen. Mevrouw zei dat zij zich schaamde. Huilde ook. Hoe pijnlijk voor familie terwijl de man er

niets aan kan doen. Wat een rot ziekte is dit ook. Dat je als mens zo kan veranderen van een hele lieve vader naar een totaal ander persoon. Maar wij zagen dit toch bijzondere uurtje ook stil genieten en daar doen wij het voor.

Bets.

OPTREDEN IN DE RIEDERBORGH TE  RIDDERKERK OP 1 MAART 2018


Op 1 maart  jl hebben we met het koor opgetreden in de Riederborgh ter gelegenheid van de 80ste verjaardag van mijn man / vader, Rein Roon. Dit was voor ons als gezin en familie een hele mooie en emotionele dag.  Het koor was met veel leden aanwezig om er een geslaagde middag van te maken, dit was erg fijn. Iedereen die dit voor ons mogelijk heeft gemaakt willen wij hiervoor bedanken.

Het is een mooie herinnering, en het was fijn om te zien dat mijn man/vader er zichtbaar van heeft genoten op dat moment.

Met vriendelijke groet

Yvonne Roon
OPTREDEN IN DE REIJERHEEM IN RIDDERKERK OP 24 FEBRUARI 2018


Het was alweer een tijd geleden dat we in de Reijerheem gezongen hadden, kwam misschien door de renovatie, maar nu waren we op uitnodiging van mevrouw Oosdijk. Die had een wenskaart ingevuld dat ze heel graag had dat het Koor de Dukdalf nog een keer kwam zingen. Nou, het was als vanouds weer een super gezellige middag. Wilma met haar pijnlijke arm maar met het stokje ging het toch heel goed, de tweede helft heeft Bets het overgenomen, nou die praat en dirigeert het wel aan elkaar. Het nieuwe lied "zing met ons mee" is toch heel vrolijk. Ook was er nog een mevrouw van 90 jaar met een stem, geweldig! Ze zong heel hoog mooie operette en ook nog een meneer die kon ook geweldig zingen. Al met al was het weer een zeer geslaagde middag.

Groetjes Marrie

KERSTCONCERT VAN KOOR DE DUKDALF MET GASTKOOR DE BLUE VOICES IN DE KERK VAN DE PROTESTANTSE GEMEENTE IN BOLNES OP VRIJDAG 15 DECEMBER 2017


Vrijdag 15 december 2017 gaven wij, na maanden flink oefenen, ons kerstconcert in de kerk van de Protestantse Gemeente Bolnes.

In de middag kwamen de mannen al om alle apparatuur op te stellen in de zaal en ook de dames die alles klaar moesten zetten voor de avond. Rond 17:00 uur werden wij verwacht , de mooie versierde potten stonden op het pad al te branden, wat een zeer gezellige sfeer gaf. Nadat iedereen binnen was hebben we heerlijk met elkaar gegeten en genoten van soep, een broodje kroket en lekker kerstbrood maar ook een mandarijn wat allemaal was aangeboden door de sponsors. Ook hadden wij de soundtrack nog gedaan die met alle kriebels in ons lijf toch wel goed liep. Onze kerstman ving de gasten op en  half 8 zat de zaal vol met mensen en kon ons kerstconcert beginnen.

Ester, onze presentatrice, stelde  het Dukdalf koor, dat dit jaar zijn 15 jarig bestaan heeft gevierd, voor en ook The Blue Voices , ons gastkoor dat een verbintenis heeft met de politie. En ons thema  van de avond, vrede brengen, vrede ontvangen sprak zij uit in mooie woorden. Als eerste zongen wij ZEVEN REGENBOGEN en LIEFDE, ons nieuwe lied . En de andere liedjes liepen zo goed dat Wilma stiekempjes 2 duimpjes omhoog stak en begon te glunderen, wat een heerlijk gevoel. The Blue Voices  Zongen hun  repertoire in het Engels en soms wel 5-stemmig onder begeleiding van hun dirigent Sjoerd. In de pauze was er koffie, thee, warme chocomel, glühwein en drinken voor de kinderen. De koekjes en chocolade lieten iedereen zich smaken. Na de kelen gesmeerd te hebben, ging ons programma weer verder. Het lied “een heel gelukkig kerstfeest voor jou en iedereen”, was echt een mooi en gewenst kerstfeest voor iedereen.

De tijd vloog om en Ester bedankte na afloop alle mensen die dit Kerstconcert mogelijk hadden gemaakt. Als laatste lied  zongen de koren gezamenlijk met de aanwezigen (jong en oud), Glory, Glory, Hallelujah . Beiden koren kregen een staande ovatie, en iedereen ging met een fijn gevoel naar huis. We hebben met z’n allen voor een prachtig concert gezorgd, dat is om trots op te zijn.

Paulien

KERSTOPTREDEN LAURENS BORGSTEDE IN BARENDRECHT OP 13 DECEMBER 2017


Gisteren 13 december hadden wij ons optreden in de Borgstede te Barendrecht. We zagen er heel kerst-tig uit zwart met rood altijd een mooie combinatie zeker in deze tijd van het jaar. Onze trouwe fan Gon Bruggeman zat in de zaal, al was het voor haar heel moeilijk deze keer haar vriendin met wie ze altijd kwam was overleden, ze heeft toch de stap gemaakt om te komen luisteren . We hadden een kerstrepertoire wat heel fijn is voor de bewoners daar zij mee kunnen zingen, wat ze ook uit volle borst deden. Er was één mevrouw die probeerde te zingen met een schreeuw en met een traan, zij werd begeleid door haar dochter of een vrijwilligster, deze mevrouw probeerde haar te stoppen wat dan ook moet, maar eerlijk gezegd dacht ik laat haar maar meezingen op haar manier. Onze enthousiaste Leen die we inmiddels allemaal kennen geniet er zo van, heerlijk om te zien en daar doen we het ook voor, dat mensen er zo blij van worden.

In de pauze een hapje en een drankje dat doet altijd wonderen we hebben waarschijnlijk allemaal kaas in de koelkast maar een stukje kaas presenteren heeft iets extra's. Dank hiervoor wij genieten van de sfeer bij Borgstede die ons gepresenteerd wordt.

Hartelijke kerstgroet

Janny

OPTREDEN 'T HUYS TE HOECKE IN PUTTERSHOEK OP 30 NOVEMBER


Donderdagavond 30 november hadden we een ingelast optreden in Puttershoek

t Huys te Hoecke had ons gevraagd om in te vallen wegens het afzeggen van een ander koor. Wij zijn altijd bereid om mensen te helpen om de bewoners toch een mooie avond te bezorgen. We waren niet helemaal compleet omdat leden al afspraken hadden maar toch genoeg mensen om een goed optreden te geven. De 5 aanwezige mannen moesten wel alle zeilen bijzetten maar kregen hulp uit de zaal waar een meneer met een mooie stem lekker mee zat te zingen. De verzorging was goed geregeld en Wilma had een gevarieerd repertoire samengesteld. Oude liedjes werden afgewisseld met nieuwe en na de pauze hebben we ook een paar kerstliedjes gezongen.

Dit vonden de mensen leuk en voor ons een mooie gelegenheid om ze te oefenen voor ons aanstaande kerstconcert (er zijn nog enkele kaarten beschikbaar) We konden zien dat de mensen zaten te genieten. Andries had het geluid weer goed voor elkaar dus werd het een mooie avond.

Ted
OPTREDEN OP VRIJDAG 24 NOVEMBER IN SWINHOVE IN ZWIJNDRECHT


We werden hartelijk welkom geheten door één van de dames van Swinhove.

We begonnen met ons beginlied, daarna gingen we verder met Westenwind, Aan het strand stil en verlaten, De smokkelaar en Droomland en er werd fijn meegezongen en genoten door de bewoners. Naar Vurige Hoop werd aandachtig geluisterd! Met de Hollandse medley werd ook leuk meegezongen. .... Met Neeltje Jacoba door Ted solo gezongen werd lachend mee gedaan. Het was heerlijk zingen op een leuke locatie, Ook werd hier en daar een traantje weg gepinkt door bewoners maar de lach was meer aanwezig. Met Delilah en Het kleine café aan de haven sloten we een leuk optreden af. Met een bedank woordje en applaus sloten we ons optreden af met het Eindlied, waarna we weer allemaal huiswaarts gingen.

Fien

OPTREDEN ARGOS ZORGGROEP DE ES IN SPIJKENISSE OP 18 OKTOBER 2017


Wat was het  mooi weer, het leek wel een zomerse dag, en wat een mooi tehuis. Het was weer een super geslaagde middag, al was de groep niet zo groot. Er werd toch goed mee gedaan door de bewoners. Op het lied van Harlekino werd zelfs meegedanst en ook met het kleine café aan de haven gingen de handjes weer in de lucht.  En het lied van Delilah gaat er ook altijd in. We hadden maar een korte pauze en daar waren de drankjes dan ook naar.

Gr marrie

FEESTAVOND/DINER VOOR HET 15 JAAR BESTAAN VAN KOOR DE DUKDALF IN EETCAFÉ "DE CRIMPENAAR" IN KRIMPEN AAN DEN IJSSEL 13 OP OKTOBER 2017


Vrijdag 13 oktober stonden we in grote getale bij eetcafé "De Crimpenaar" in Krimpen aan den IJssel te popelen om naar binnen te mogen. Allemaal netjes in het pak en ontzettende honger. Vier koorleden waren verhinderd door vakantie of andere activiteiten, dus bijna ons hele clubje was er. Het was geweldig verzorgd, het eten was heerlijk, de bediening op deze manier kom je ook niet zo vaak tegen, drankjes kregen we meer dan genoeg we hadden zeker geen reden tot klagen, al spreek ik nu voor ons hele koor. Tijdens het diner ging Paulien ons bestuur bedanken wat zij al die jaren voor ons koor doen, dat gaat vaak zonder dat wij er erg in hebben gepaard met heel veel werk. Paulien je deed het goed en duidelijk, al je informatie bij Lenie Compagne gevraagd, bravo meisje. En een mooi werkje ervan gemaakt zodat ze het nog eens over kunnen lezen. Ook leuk dat eraan Cees is gedacht, hij verzorgd ons altijd met een lach, niets is hem teveel je zal er maar staan als ieder roept  "koffie" thee" en "bier" en ook allemaal tegelijk hihihihi. Maar we zijn dan zo dorstig van het zingen. En onze Wil ook niet te vergeten, we hebben haar verrast met een bloem en een kledingbon, ook Wilma steekt er zoveel werk in, al kletsen we soms wat af en letten niet altijd op, de optredens mogen er altijd zijn. Wij werden ook verblijd met een cd van KOOR DE DUKDALF echt super leuk bestuur ......ennnnnnnn........ hij is me leuk en klonk helemaal niet verkeerd. De sfeer zat er goed in er werd een polonaise gelopen,  Wijntje en Hennie  sprongen op de dansvloer, en dat  allemaal onder het genot van onze eigenste cd. We hebben een heerlijke ontspannen avond gehad en ik denk dat we met een goed gevoel het eetcafé hebben verlaten. En bestuur mochten jullie denken, kunnen we nog eens doen,  gaan we echt weer allemaal mee. Ik wil namens ons hele koor nogmaals mijn dank uitbrengen voor de 15 jaren die jullie met ups en downs verzorgen.

Janny

SMARTLAPPEN FESTIVAL IN TIEL OP 7 OKTOBER 2017


Zaterdag 7 oktober was het weer zover, met z`n allen in de bus naar Tiel voor ons optreden daar op 3 verschillende plaatsen. De meesten van onze koorleden hadden `s morgens naar het weer bericht geluisterd en het zag er niet erg goed uit, veel regen, weinig droog en dan ook nog een koude wind erbij, brrrrrrrr! Om 10.30 vertrokken wij vanaf de Loods en in de bus was er gelijk weer een gezellige sfeer! Voordat we bij Tiel waren, hoorden we van Wim Paans dat hij een bericht had gekregen van de organisatie Smartlappenfestival , dat het gemeenteraadslid de heer P.v.d. Burg, die de opening zou doen, was overleden en dat zijn vrouw graag de opening wilde verrichten. Ze vroeg daarbij af of we dan met z`n allen zijn favoriete lied "De Zuiderzee Ballade"  wilden zingen. Aangekomen in Tiel zijn we eerst even met z`n allen koffie gaan drinken, daar waren we echt aan toe. Natuurlijk kregen we weer onze broodjes en een krentenbol aangeboden door de organisatie en uitgedeeld door  Bets en Wim. Toen was het tijd om naar de Groenmarkt te gaan voor de opening op de Groenmarkt.  Dat was een ontroerend moment, want na het openen van dit festival zongen we met alle koren het lied "De Zuiderzee Ballade" mee en toen liet z`n vrouw een witte duif los, die gelijk naar boven de lucht in vloog, heel ontroerend!  Omdat Andries wist dat er veel regen kwam,hadden ze een kleine partytent meegenomen,zodat tijdens het regenen hij en Wilma droog stonden tijdens het zingen. Wilma, jij hebt ons ook weer geweldig gedirigeerd. Het was niet altijd gemakkelijk met regen en wind, Andries moest steeds het deksel van de kar vasthouden. Daarna naar onze locaties waar we gingen zingen. Dit was toch wel heel koud, stonden soms te zingen zonder publiek omdat het zo erg regende. Maar wij deden toch ons best om onze liedjes zo goed mogelijk te brengen. Sommige van ons waren echt verkleumd , maar we hielden de moed er in en onder elkaar hebben we het toch weer gezellig gehad. Om 16.30 uur was er op de Groenmarkt een gezellige afsluiting met vrolijke muziek en de "de jaarlijkse prijsuitreiking", helaas waren wij er weer niet bij  misschien een volgende keer? Terug in de bus naar huis werden we nog verrast met een lekker hartig hapje van kaas en worst en werd deze dag gezellig afgesloten.

Groetjes Hennie

OPTREDEN LAURENS BORGSTEDE IN BARENDRECHT OP 14 SEPTEMBER 2017


Wat hadden we weer een gezellig middag,vele leuke liedjes gezongen, er waren veel mensen, waaronder onze Piet, die volop mee zong met gebaren er bij, hij beeld het helemaal uit, maar vele mensen zongen ook mee, en het zong ook fijn, met de complimenten voor de goede verzorging van het tehuis, een lekker advocaatje genomen, slagroom er op mmmmm, het was wel slecht weer zeg, met bakken kwam het soms uit de lucht, en terug stonden we met een hele groep tussen de twee deuren bij de uitgang, maar de binnendeur ging niet dicht, wij al zingen één, twee, drie, vier komt er nog wat van, want we wachten al zo lang, hilariteit alom, maar ze moesten gewoon op een knop drukken, en toen allen weer op huis aan, al met al een heel geslaagde middag.

Groetjes allemaal van Lenie

OPTREDEN ZATERDAG 2 SEPTEMBER 2017 "ONDER DE LUIFEL" EN OP DE UITMARKT OP HET KONINGSPLEIN IN RIDDERKERK


Ons koor had zich dit jaar ook weer opgegeven voor de zomerconcerten georganiseerd door de S.E.R. Dit keer viel ons optreden op zaterdagmiddag 2 september en wel om 13.00 uur. Het weer werkte mee. Bijna alle koorleden waren aanwezig en dan staat er wat hoor.!!

Wij hadden met zorg een repertoire uitgekozen. Zowel vrolijke maar ook serieuze liedjes. Dit was om het publiek, en daar hadden wij niet over te klagen, te laten horen hoe divers ons genre is. Het werd een prachtig optreden. Geluid prima, enthousiast gezongen door ons koor. Dan mogen wij toch wel trots op ons zelf zijn. Nel en ik hadden 40 rozen verzorgd. Andries had de kaartjes eraan verzorgd met als tekst

Koor de Dukdalf 15 jaar. De rozen werden rondgedeeld onder het publiek als blijk van waardering door Arina en Paulien. Werd gewaardeerd. Na ons optreden in optocht naar het Koningsplein voor een optreden van een half uur op de eerst gehouden Uitmarkt.

Plein was goed bezet maar ons optreden???? Onze wil en inzet was prima maar dat geluid?? Dat bleef hangen in die tent. De eerste twee liedjes waren door de harde muziek niet te horen voor het publiek. Wij hebben onze best gedaan door harder te gaan zingen maar vonden het jammer dat dit optreden toch minder was buiten onze schuld om. Wij hadden ook met dit optreden een mooi muzikaal visitekaartje achtergelaten, maar helaas.

Bets.


DOORKOMST VAN  DE ROPARUN OP HET KONINGSPLEIN IN RIDDERKERK OP 5 JUNI 2017.


Op 5 juni hebben we een zeer geslaagd optreden gegeven bij de Roparun.

Na een terechte  oproep van ons koorlid Paulien werd het besluit genomen om op 5 juni de deelnemers aan de Roparun muzikaal te ondersteunen tijdens hun passage door het centrum van Ridderkerk.

We doen dat al vele jaren en ook dit jaar weer met groot succes

De opstelling in het centrum was iets aangepast waardoor het veel gezelliger was en we konden zelfs tijdens het zingen de deelnemers aanmoedigen

Als je dan ziet wat de mensen er voor over hebben om geld bij elkaar te lopen voor onderzoek doet dat toch wel wat met een mens,  vooral als je in de directe omgeving wordt geconfronteerd met deze rotziekte.

Ook ik stond dus met traantjes te zingen bij het lied “ik zal er zijn”

Verder hadden we een mooi en gezellig repertoire, het was gezellig op het plein en het weer was prachtig.

Dirigente Bets was in topvorm en we hebben veel complimenten gekregen van het publiek en de deelnemers aan de Roparun genoten zichtbaar als ze langskwamen.

We mogen als koor trots zijn op de goede opkomst en op ons optreden.

ted

OPTREDEN TRANENDAL TUSSEN DE HEUVELS IN GROESBEEK 25 MEI 2017    

Er deden 22 koren mee op 13 locaties .


Rond 9.45 kwam de bus met aanhanger van Boom bij de loods aan, de mannen hadden de karren die mee moesten al uit de loods gehaald. Tot mijn verbazing werden de zware karren in de aanhanger getild door Andries, Dick en Bob deze mannen moeten toch spierballen hebben!!! Onze koorleden en supporters hadden al een plaatsje in de bus gevonden, om 10.00 uur vertrokken wij naar Groesbeek. Onderweg kwamen al snel de zakken met snoep, spekkies en bonbons voor de dag het kon niet op, maar iedereen snoepte er lekker van. Elly Smit trakteerde heerlijke stroopwafels, zij is vandaag 45 jaar getrouwd. Ons repertoire werd weer  gedraaid en we konden gezellig meezingen. Rond 11.45 kwamen  we in Groesbeek aan en al wandelend tussen de marktkramen door gingen we naar het dorpsplein. Daar stonden onze gastvrouw Truus en kleindochter ons op te wachten. Wij  kregen een heerlijk broodje en een krentenbol met een flesje water, koffie of thee met een lekkere plak cake, die lieten wij ons ook smaken. Voor ons eerste optreden gingen de dames toch nog even op koopjesjacht er werden mooie jurkjes en een jasje gekocht. Op het dorpsplein werden wij welkom geheten. En zongen we op een podiumwagen de liedjes Harlekino, Laat de zon in je hart, Ik hou van jou , Bye bye  my love en Ik geloof. Het publiek zong gezellig mee op de terrasjes en bij Delilah gingen wij toch wel uit ons dak waarbij de wagen spontaan mee bewoog. Ons eerste optreden met een geweldige reservedirigent Bets en muziekman Andries kon niet meer stuk. Nog even een glaasje drinken bij café ’t Mookertje, waar ons tweede optreden was. Daar zongen wij o.a. Als ik in je blauwe ogen kijk, Als de rozen weer in bloei staan, en het mooie lied Vurige hoop. Er liep publiek af en aan om onze liedjes te beluisteren. Andries had nog een meneer die heerlijk Jij denkt maar dat je alles mag van mij,  stond mee te zingen. En zeer geïnteresseerd was in onze apparatuur en hoe het werkte en dat kan Andries natuurlijk heel goed vertellen. Sommigen gingen nog gauw een kibbelingetje halen voor we naar ons derde optreden gingen bij Gasterij ’t Groeske . Een plek wat achteraf maar toch gezellig. Op de  balkons van de woningen  zongen en swingden de mensen lekker mee met het lied Ik wil met je dansen. Het liep allemaal wat uit qua tijd, daardoor stonden wij daar op een gegeven moment met drie koren tegelijk. De mannen achterin kregen daardoor wel versterking en zongen gezellig met ons mee. Het leven danst de Sirtaki was weer een succes nummer, en als afsluiting Het dorpscafé. Na lekker gezongen te hebben, pikten we nog een terrasje om wat te drinken en te eten. Na deze zon overgoten dag namen wij om zes uur afscheid van een druk en gezellig Groesbeek. In de bus werden we weer verwend met kaas en worst en bracht de chauffeur ons veilig thuis in Ridderkerk. Groesbeek, koorleden, fotograaf Jan en supporters allemaal bedankt voor deze mooie dag.

Groetjes Paulien

OPTREDEN BIJ AAFJE SCHIEHOVEN IN ROTTERDAM OP 21 MEI


Afgelopen zondag 21 mei was het weer eens zover, zingen in verpleeghuis Aafje Schiehoven, wat een prachtig huis was dat van binnen, dat had je buiten niet verwacht. We werden verwelkomt met koffie en thee, en daarna gingen we aan de slag, op dat moment waren er meer koorleden in de zaal dan publiek, maar na twee nummers kwamen er toch langzamerhand meer binnen, denk dat we ze uit hun middagdutje hebben wakker gezongen. Dansende dames, meezingende mensen, de stemming zat er al snel in, zelfs een solo danseres die de hele zaal door swingde, ze vertelde later aan Marrie dat ze 59 jaar was, wij dachten dat kan toch niet, ben na afloop een praatje met haar gaan maken en ja ook tegen mij zei ze hetzelfde, een pracht mens, ze vertelde dat ze elk jaar met haar vriend op vakantie ging met de Jong Tours, binnenkort een week naar Duitsland en jawel vriend kwam er bij staan en beaamde het hele verhaal, heb toch nog even aan één van de leiding gevraagd of ze echt nog zo jong was en inderdaad het is zo, dan schrik je toch wel even, maarrrr het vrouwtje had veel plezier en ze kwam zeker de volgende keer weer luisteren.

Al met al was het weer een geslaagde en gezellige middag en hopelijk komen ze hun belofte na en mogen we er nog een keertje zingen Nu op naar Groesbeek met heel veel mooi weer en pret. Wil een fijne vakantie en Bets zet hem op!!!!!!!!!!

Ida

OPTREDEN 'T HUIS TE HOECKE IN PUTTERSHOEK OP 6 MEI 2017


Zaterdagmiddag 6 mei hadden we een spetterend optreden in t huis te hoecke in Puttershoek. Was al een leuk binnenkomen Wim stond ons al op te wachten met een consumptiebon, het is niet  de hebberigheid maar wel de gastvrijheid die dat geeft. Ook stond er thee en koffie op ons te wachten. Er was een marktje met veel zelf gemaakte kaarten, brei en haakwerk gemaakt door de bewoners, en een goede sfeer en voor ons een gevulde zaal met heel veel bewoners en zo vele hulpverleners, zo mooi om  dat te zien. Het zingen van ons repertoire was geweldig al werd het gelukkig ook ingevuld door onze luisteraars heel ontspannen stond we plots de Rotterdamse medley te zingen wat door een meneer werd gevraagd. Bets zei, natuurlijk gaan we dat doen en we deden het foutloos zonder boek en de hele zaal deed er aan mee. Daarna gingen we verder met onze eigen repertoire maaaaaaaaar toen kwam er een meneer in de tranen naar Bets,

of we " Will meet again " van Vera Lynn wilden zingen, natuurlijk gaan we die ook zingen maar daar weten wij alleen het begin van maar niet getreurd Andries ging op zoek naar de muziek en zouden dat later zingen vertelde Bets aan de  aanvrager. Maar zoals  iedereen weet speelt zondag Feyenoord toch ARCO?  ook daar kwam een verzoekje van, en toen is echt het dak eraf gegaan .......geweldig sjaals zwaaien en heerlijk het lied met z'n alle gezongen. In de tussentijd zijn Arco en Wim op hun mobile gaan zoeken voor " Will meet again ",  die konden het mee zingen,  en waarschijnlijk nog een paar uit ons koor en de rest zong het refreintje goed mee evenals de zaal, sommige bewoners waren in de tranen, heel goed te begrijpen. We hebben de bewoners een leuke en goed optreden bezorgd waar ook het koor een heel goed gevoel van hebben over gehouden, naar het naar huis gaan kregen we mooie complimenten van de verzorgers die er liepen

dat ons koor zo goed repertoire hebben waar de mensen echt iets aan hebben,  bravo Wilma er was van alles iets en zeker voor de  mensen om mee te kunnen zingen.

Vriendelijke groet

Janny


VERSLAG VAN HET FESTIVAL VAN HET NEDERLANDSE LIED IN UDEN OP 30 APRIL 2017

 

Met een heerlijk zonnetje maar een fris oostenwindje vertrokken we om 09.30 uur richting Uden, de stemming zat er lekker in en we hadden er zin in... de bus chauffeur had een cd'tje van Rieks in de speler gedaan dus konden we de stembanden vast opwarmen!

 

Aangekomen stond er al een bandje gezellig muziek te maken en werd ons koffie/thee aangeboden en werden we gekoppeld aan ons leuke begeleidings team. ook een Jumbo lunchpakket met een broodje kaas/ham, appel, marsje en een flesje water om onze kelen tussendoor te smeren  kregen we aangeboden. Lenie de Jonge had servetten meegebracht en toen Koor de Dukdalf werd genoemd zwaaide de koorleden met de servetten... Na de openingswoorden van onder ander Burgemeester Henk Hellegers en div. andere,  ook 3 koren uit België werd welkom geheten, naar aanleiding van het 100 jaar Stichting Vluchtoord Uden. kon ons koor zich opstellen voor ons eerste optreden naast het theater Markant (een mooie locatie)  We begonnen met Harlekino, Laat de zon in je hart, en div. en eindigden met Heb je even voor mij.

 

We liepen in optocht door de winkelstraat naar de volgende locatie" de Eetkamer" op het Brabantplein waar we eerst nog genoten van het koor "Ut kan wé Leije" Het tweede optreden begonnen we met Als ik in je blauwe ogen kijk, ook het mooie "Vurige Hoop" waar de mensen vol aandacht naar luisterde... Op deze plaats eindigde we met Zaterdagavond  waar lekker meegezongen werd het was weer een gezellig optreden. Ook kregen we bij de Eetkamer een drankje aangeboden. Ons laatste optreden was op de drukke markt voor t Stulpje /Ons Cafeej Het was al gezellig, maar met ons optreden werd het nog gezelliger met de songs: Reuzenrad, Lieve schat, Het leven Danst Sirtaki, Het dorpscafé, en als toegift nog even Delilah gingen de handen in de lucht...beentjes van de vloer en de fluitende dame zorgde voor een geweldige sfeer!

 

Hierna konden ook wij even genieten op het/een terras met een hapje en een drankje van het laatste koor Warempel uit Empel.

De Finale met alle koren ' Hou je echt nog van mij Rockin'Billy' en 'Brabant' werd met volle borst meegezongen waarmee hier voor ons een einde kwam aan de fijne dag in Uden...!!!

 

In de bus werden we getrakteerd met stukjes kaas van Siem de Goede wat heerlijk in de smaak viel na zo'n zang dag... Siem nog Gefeliciteerd en fijn dat je s' morgens zoveel kilo kaas hebt gesneden met je vrouw

 

Wilma bedankt voor deze dag je deed het geweldig en we konden veel zonder boek zingen??? Andries en Arco bedankt voor jullie inzet achter de muziek...... Ook alle koorleden Dank jullie wel voor deze super gezellige dag! Bets een fijne vakantie met de boys!

Op naar het volgende optreden, maar eerst tot Dinsdagavond.

 

gr.Fien

OPTREDEN REIJERHEEM OP 8 APRIL 2017.


Ons Dukdalfkoor was weer uitgenodigd in de Reijerheem.  Wij worden daar regelmatig gevraagd en het geeft ook een beetje thuis gevoel.

Omdat de bejaarden tijdelijk moeten verhuizen voor een verbouwing is het leuk voor hen om hun gedachten even te verzetten en lekker mee te zingen. En dat werd ook gedaan. Niet uit volle borst maar er werd meegezongen. Er zaten verschillende oude liedjes in het repertoire en je ziet dat het aanslaat. Het refrein van de klok van Arnemuiden werd onder leiding van Wilma lekker meegezongen.

Ondanks de warmte die er altijd hangt in het huis hebben wij de oudjes toch weer  een gezellige middag bezorgd. De paaseitjes en de wijn die wij kregen aangeboden hebben wij meegenomen naar de Loods. Eitjes stonden afgelopen Dinsdagavond op tafel en de flessen wijn worden  komende Dinsdagavond verloot. Een bedankje voor de leden die er Zaterdagmiddag waren.

Bets.

KORENFESTIVAL IN DE FAKKEL IN RIDDERKERK 24 MAART 2017


Wat hebben we er lang naar uit gekeken, en geoefend op de zang avonden, we waren ook met een behoorlijke groep, en dat was fijn, je moet toch wat laten zien en horen, nu ik denk dat het wel gelukt is, we hadden mooie liedjes, en ook de andere koren zongen mooi, de sfeer zat er goed in, alleen het zingen met ons volop in de schijnwerpers, en een donkere zaal vond ik niet prettig, en met mij meer niet, de IJsselmannen zongen weer prachtig, met veel bekende liedjes, en de andere koren ook, zelf konden we mooi achterin zitten, om te luisteren, of met de polonaise mee te lopen, ik denk dat we op een geslaagde avond kunnen terug kijken, dus weer op naar het volgende optreden, wat al weer gauw is, ik heb er weer zin in, is altijd leuk, nu alle koorleden en bestuur de hartelijke groeten, van Lenie de Jonge

OPTREDEN BORGSTEDE TE BARENDRECHT OP DONDERDAG 9 MAART 2017


Wij hebben weer een gezellig optreden met ons koor gehad in de Borgstede waar de bewoners al met veel spanning op ons zaten te wachten.Wij begonnen met ons openingslied en hebben verder weer mooie en gezellige liedjes gezongen, waaronder "Ik geloof", "Jongen met de mondharmonica", "Vurige hoop", "Ga nooit meer van huis", "Heb je even voor mij" en nog vele anderen. Toen we eenmaal aan het zingen waren hadden de bewoners het weer helemaal naar hun zin. En zeker een zekere Piet, die stond het hele optreden in de starthouding om te gaan dansen. Na het laatste liedje wat we zongen voor de pauze zei Bets, nu kun je gaan dansen Piet, maar wij hebben Piet helemaal niet meer gezien na de pauze. In de pauze hebben wij ook weer een lekker drankje gekregen. Al met al was het weer een gezellig optreden en we staan alweer gepland voor een volgend optreden in de Borgstede op 14 september 2017.

Groetjes, Rita
OPTREDEN VOOR DE ZONNEBLOEM IN ZWIJNDRECHT OP 10 JANUARI 2017


Vorig jaar hebben we een mooi optreden verzorgd voor de Zonnebloem in Ridderkerk en dat was de afdeling Zwijndrecht ook ter ore gekomen en kregen we ook daar een uitnodiging om daar een optreden te verzorgen. Dat was dus een mooie reclame voor ons koor nietwaar? Er was voor deze middag een lang optreden gepland, drie kwartier voor de pauze en even zolang erna. De zaal waar we optraden was helemaal gevuld met mensen van de Zonnebloem en deze deden de hele middag gezellig mee met ons koor en kwamen zelfs van de stoelen om de polonaise te lopen. In ons repertoire zaten zowel mooie luisterliedjes maar het overgrote deel waren toch de bekende meezingers. Wij hebben een mooi en groot koor en de meeste leden waren dan ook aanwezig op deze (warme zaal) middag  en dat was goed te horen aan het zingen. want het klonk als een klok. Onze dirigent stond als een zonnetje voor het koor en dat straalt uit naar het koor. We hebben met z'n allen een mooi optreden neergezet en dit is voor herhaling vatbaar. Nog even een compliment naar de Zonnebloem, voor de inwendige mens stond er zowel voor het optreden en in de pauze voldoende drinken voor ons koor om de dorst te lessen en de kelen te smeren, het is toch een organisatie die het van de vrijwilligers moet hebben. Al met al gingen we met een goed gevoel naar huis.

RieksKERSTOPTREDEN 22 DECEMBER IN DE LINDTSE KERK IN ZWIJNDRECHT


Beste koorleden, hebben jullie ook zo genoten van het zingen in de kerk, tezamen met het gospelkoor 'n Tune, ik vond het grandioos, bij binnenkomst was er lekkere kerststol, daarna kwamen er warme broodjes die gretig aftrek vonden, plus nog een tweede ronde broodjes, die allen verzorgd waren door sponsors, dus dank aan alle sponsoren die deze avond mogelijk hebben gemaakt, daarna gingen we voor het eerst deel de kerk in, waarvan ik dacht, zitten hier 200 mensen in? Maar dus wel, ik ben trots op ons koor, en op onze dirigente Wilma, die ons de mooie liedjes geleerd heeft, de mensen genoten er ook zichtbaar van, ze zongen goed mee, ook onze jonge trommelaar Raphael had veel succes, er werd goed voor hem geklapt, daarna in de pauze kreeg iedereen warme chocomelk of glühwein ,allemaal keurig verzorgd, het tweede deel ging ook keurig, de mensen deden goed mee, ook met het gospelkoor, ik denk dat iedereen heel tevreden naar huis ging. Bij deze Bets en het bestuur allemaal hartelijk bedankt voor het regelen van deze avond, en dankzij onze sponsors konden we dit realiseren, ik wens iedereen  nog hele fijne dagen toe, en weer tot ziens op 3 januari.

Groetjes lenie
KERST OPTREDEN IN ZORGLOCATIE BORGSTEDE IN BARENDRECHT OP 14 DECEMBER 2016


NA WAT HAPERINGEN IS HET TOCH NOG EEN HEEL GESLAAGDE MIDDAG GEWORDEN.

AF EN TOE HAD IEMAND HET WAT ZWAAR MAAR JA DATKOMT NATUURLIJK DOOR DE LIEDJES.

DE MENSEN HEBBEN HET TOCH HEEL ERG NAAR DE ZIN GEHAD.

JAN HEEFT NOG HELE LEUKE FOTO' S GEMAAKT,

EN ELLY DIE OOK IN DE ZAAL ZAT VOND HET OOK MOOI ZEI ZE.

HET LIED VURIGE HOOP WAS ZO MOOI.

IN DE PAUZE WAS ALLES WEER GOED VERZORGD EN HEB IK EEN LEKKER ADVOCAATJE OP.

NU OP NAAR ONS EIGEN KERST CONCERT IN ZWIJNDRECHT.


GROETJES MARRIE
OPTREDEN ZORGLOCATIE BORGSTEDE IN BARENDRECHT 13 OKTOBER 2016


Afgelopen week was het wel een beetje te veel van het goeie, eerst naar Tiel, dinsdagavond repeteren,  woensdagavond de Wingerd en donderdagmiddag de Borgstede, eerlijk gezegd had ik er donderdag weinig zin in, maar we gingen er maar weer voor, en wat was het gezellig, zo zie je maar, een aantal  mensen deden leuk mee, wat heet, vooral die ene meneer, wat een plezier had hij, vooral met de klok

van Arnemuiden, hij bleef hem luiden, en wat moesten we lachen met de woonboot, terwijl Stien begon zat hij heerlijk in z'n advocaatje te roeren maar oh wee toen het refrein begon, hij wist niet hoe snel hij zijn glaasje op tafel moest zetten om mee te gaan doen, wat een heerlijk mens!!! In de pauze werden we weer vanouds verwend met koffie, thee, fris en koek en er stond ook een fles advocaat bij met slagroom, nou die was zo vertrokken hoor, ik heb nog snel een glaasje voor onze dirigent weten te scoren, kon ze de tweede helft weer lekker mee zwaaien. Al met al was het een super geslaagde middag en had er zeker geen spijt van dat ik gegaan was, beslist voor herhaling vatbaar.

groetjes,

Ida.

OPTREDEN OP CBS DE WINGERD OP 12 OKTOBER 2016


Aangekomen bij de CBS de Wingerd werden we leuk ontvangen door een paar leerlingen die ons leuk vroegen "bent U van het koor De Dukdalf, dan brengen wij U naar het lokaal waar U moet zijn". Een aardige jongeman bracht ons naar het lokaal. Daar was het een drukte van belang, ouders en opa's en oma 's van de kinderen waren al aanwezig want het was ook opa en oma week.

We begonnen eerst met de liedjes Zwevend naar het geluk, daarna Vlinders en toen het liedje" Zou het erg zijn lieve opa" dat we speciaal hadden ingestudeerd. Nu dat was een heel succes, er werd meegezongen door ouders maar ook de opa's en oma's en de kinderen. Daarna liedjes als Laat de zon in je hart, Kleine café aan de haven, Heb je even voor mij, daar zong ook iedereen met ons mee.

Toen kwam een jongeman vragen aan Wilma of hij mee mocht dirigeren met dat liedje en ja hoor dat mocht. Prachtig vond hij dat en weer zongen de kinderen hard mee. Ze hadden gelijk de smaak te pakken want daarna kwam een meisje vragen, zij heette Femke, of zij dat liedje met ons mee mocht zingen en ja hoor dat ging ook heel leuk. Daarna hadden de kinderen de smaak te pakken en wilden voor ons een liedje zingen wat ze net geleerd hadden en dat ging over houd de aarde schoon voor de toekomst voor ons allen, b.v. hoelang het duurde dat een weggegooide bananenschil verteerd was enz. prachtig was dit. Ze kregen een heel groot applaus van iedereen.

Dit was tevens de afsluiting van ons optreden en kregen daarna nog koffie of thee met een heerlijke koek. Het was voor ons een hele leuke avond.

Hennie van Loon
OPTREDEN KOREN FESTIVAL IN TIEL OP 8 OKTOBER 2016


Op zaterdag 8 oktober reden we weer met de bus vanuit Ridderkerk naar Tiel om op het jaarlijkse smartlappenfestival te mogen optreden. In het begin dachten we dat het weer niet zo bijzonder zou worden, maar het werd een prachtige dag. Ons eerste optreden op deze dag was op het Marktplein. Er was aardig wat publiek, wat mij niet tegenviel, wat ook aardig meeswingen. Ons tweede optreden was bij de Stadskroeg van Geffen. Tegenover was een terras wat goed vol zat, wat een mooi gezicht was en de mensen merendeel onder het genot van een wijntje of een pilsje aardig met ons meedeinden en zongen.

Bij het derde optreden van deze dag bij de Pannenkoekhoek,was het ook zeer gezellig, waar de kok en verder personeel de polonaise liepen tijdens ons optreden. Al met al was het weer een gezellige en geslaagde dag en vertrokken we na afloop weer met de bus naar Ridderkerk.

Groetjes,

Rita

OPTREDEN IN DE BUITENSLUIS IN NUMANSDORP OP 27 SEPTEMBER 2016


Dinsdagmiddag 27 september hadden we voor de eerste en naar wij hopen niet de laatste keer, op locatie Alarimus buitensluis te Numansdorp, een heel fijn optreden. Een gezellige goed gevulde zaal gaf ons gelijk een boost om uit volle borst te zingen. Wilma had een leuk repertoire samen gesteld waar een ieder mee kon zingen en daar werd ook gehoor aan gegeven., wat ook zijn weerslag op ons koor had en met sfeer is het altijd fijner zingen. Er werd zelfs gedanst en gezongen door een paar dames op zeer hoge leeftijd, alleen die leeftijd verklap ik nu even niet. De dame die zong had echt een stem als een nachtegaaltje, heel fijn voor ons als koor om te zien dat de bewoners er van genieten, en zeker als ze ook nog gaan dansen zelfs met een mevrouw die tot haar vierde  in Ridderkerk had gewoond. Kortom het was naar ik denk een heel geslaagde middag zowel voor de bewoners als voor ons koor de dukdalf. En nog even een interieur puntje het zag er heel verzorgd uit mijn complimenten voor de gordijnen en zeker de hele mooie lampen. Zo fijn om als bewoner in zo een gezellige sfeer je koffie e.d. te nuttigen.

We hopen tot een tot ziens.

Janny

                            OPTREDEN OP HET 3e KORENFESTIVAL AAN DE MERWEDE OP 24 SEPTEMBER 2016

                                                             53 koren namen hier aan deel op 15 locaties


Om half elf hadden wij ons eerste optreden in het CJMV gebouw, waar wij welkom werden geheten door de gastvrouw. Zij wenste ons een fijne dag en  probeerde al vertellend nog wat publiek voor ons binnen te krijgen Wilma had weer mooie liedjes uitgezocht en Ronald, die we nog niet kunnen missen, bediende de knoppen. We begonnen met het lied "Vlinders" en "Ik hou van jou" waar we ook een warm applaus voor kregen van onze eigen drie gasten en twee vrijwilligers. Met de  liedjes "Als ik in je blauwe ogen kijk" en "Hartje van goud" kwam het politiekoor binnen en Bets haakte daar gelijk op in. Jullie mogen meezingen als je wilt en toen barste het los. O.a.  "Delilah" was weer een succes en het  lied "Regenbogen" waar ieder stil van werd, zag ik zelfs iemand wauw zeggen, zo mooi. Voor ons volgend optreden, lieten verschillenden zich de koffie even smaken op een terrasje in de zon. Ons tweede optreden was in het Gemeentekantoor, vlakbij de haven. Daar stond zelfs de camera-ploeg van de Merwede TV  klaar voor opnames. Enthousiast zongen wij over "De zon in je hart", "de oude man en de zee". En Stien had al een oogje op haar Ronnie laten vallen voor een zoen in het reuzenrad  wat haar ook lukte!!  Het derde optreden was in de tent op het Merwedeplein. Daar hadden we onze galante heren die de dames hun hand reikten om op het podium te komen.

Op het plein met volle terrasjes, waar de mensen bleven staan,  jong en oud met ons mee zongen. "Harlekino" , "heb je even voor mij" en, terwijl we de trap weer afgingen, het "Dorpscafe".

Dat was genieten in de zon, wat een fijne dag!!!

Paulien
OPTREDEN IN DE REIJERHEEM OP 10 SEPTEMBER 2016 IN RIDDERKERK


Wij werden voor een optreden gevraagd  in de Reijerheem.Twee data’s werden er voorgesteld, maar op heel kort termijn. Omdat de Reijerheem toch een speciaal plekje in ons hart heeft hebben wij het aangenomen. Wat bleek de 10e september was echt heel warm. Daarom werd het optreden ook in de zaal gehouden, omdat het te warm was voor de bewoners buiten. Ons koor was verre van compleet.(vakantie - andere afspraken ---- en de warmte??) Na het eerste liedje werden de sjaals al afgedaan. Door de warmte lieten wij als koor ook af en toe een steekje vallen en de bewoners kregen wij ook niet echt mee. Klok van Arnemuiden ja dat klinkt bekend en met het refreintje lieten zij zich wel horen. Maar het viel niet mee en wij waren ook niet echt tevreden over ons optreden. Daar in tegen zeiden de bewoners  na afloop: Het was prachtig!! Deze reactie maakte het voor ons toch weer een beetje goed.

Bets.
OPTREDEN  "ONDER DE LUIFEL"  WC RIDDERHOF OP VRIJDAG 2 SEPTEMBER 2016 IN RIDDERKERK


Vrijdag 2 september hebben we het jaarlijkse optreden gehad  in het winkelcentrum van Ridderkerk. Het  is een goede traditie om elke vrijdagavond in de zomer tijdens de koopavond een optreden te organiseren  om het winkelend publiek te vermaken. Voor ons een mooie gelegenheid om ons te laten zien en horen aan bekenden, familie en iedereen die het leuk vindt om Nederlandse muziek te horen. Het was  nu ook weer ouderwets druk en vele mensen namen de moeite om te blijven kijken en luisteren. Het weer was uitstekend en onze dirigente Wilma had leuke en gezellige liedjes bij elkaar gezocht. En gezellig werd het. Onze bekende hits als  Delilah en de Hollandse medley werden luid meegezongen en toen we het dorpscafé inzetten kwam de polonaise op gang. Tegen het einde van het optreden begon zachtjes te regenen maar gelukkig bleven de mensen zitten en luisteren. Andries had het geluid weer goed voor elkaar en met z'n allen hebben we een goed optreden neergezet. De mensen hebben genoten en wij hebben ook weer een mooie avond gehad.

Wat wil een mens nog meer.

Ted

OPTREDEN OP HET FESTIVAL TRANEN VAN COOTH OP 27 AUGUSTUS IN BREDA

 

Wij stapten rond 10.00 uur in de bus en uit volle borst zongen wij "Lang zal ze Leven" voor onze Houkje, geweldig meid dat je erbij was!!

Bij aankomst in Breda voelde je direct al de gezelligheid, een warm onthaal, letterlijk en figuurlijk. Ons eerste optreden was in de Waalse Kerk.  Wilma had daar schitterende liedjes voor uitgezocht, het bezorgde ons kippenvel!! Alle stoelen waren bezet, een aantal luisteraars moesten zelfs staan. We konden dan ook rekenen op een geweldig applaus. Daarnaast was het leuk dat je ook een rondje Begijnhof kon lopen gelegen naast de kerk, met die kleine huisjes en een mooie tuin, een echte bezienswaardigheid. Op een terrasje hebben wat ook heerlijk gegeten en gedronken. Het was zo gezellig en eigenlijk hadden we maar weinig tijd tussendoor, zodat wij te laat kwamen. Nogmaals Sorry daarvoor Wilma en Bets. Ons tweede optreden was op het Kasteelplein, daar konden wij ons wat uitleven met de vrolijke liedjes. Na het optreden stond er een sta-tafel met brood en allerlei lekker smeerseltje voor ons klaar van de tapas bar, hartelijk dank daarvoor!! Het derde optreden op het Bisschopplein was helemaal vol met gezellige mensen, waaronder ook twee bekenden van mij. Wim en Frank vonden dat wij een goed optreden gaven en heel enthousiast overkwamen, leuk toch!! Na de vele optredens en de hitte, hadden we een lange pauze, dus wij konden nu lekker onderuit op een terrasje met rosé bier, wijntje, koffie enz. Bij samenzang op de Grote Markt zongen wij vervolgens  met alle koren diverse liedjes met als hoogtepunt Jacques Herb - onze tranentrekker - "MANUELA" Manuela, wat heeft die man nog een hele goede stem zeg!! Het was een geweldige dag! Hopelijk mogen wij daar volgend jaar weer komen. Als laatste hoop ik dat de dames achterin de bus zich goed hebben gedragen omdat ik er even niet op kon letten door mijn afwezigheid! Hahaha

Groetjes

Truus

OPTREDEN OP DE LEURSE VOLKORENDAG OP 26 JUNI 2016 IN ETTEN-LEUR


Op zondag 26 juni vertrok de bus om ongeveer elf uur van uit Ridderkerk maar Etten-Leur voor een optreden op de Leurse volkorendag,waar de bus om kwart voor twaalf arriveerde. Op deze dag traden dertig koren op uit West Brabant, Zeeland en Zuid-Holland die op 10 verschillende locaties hun muziek ten gehore brachten. Je kon op de locaties muziek horen van pop tot luisterliedjes en van smartlappen tot strijdliederen. Ons koor mocht twee optredens verzorgen ,het eerste bij het park schoenmakershoek, waar we weer gezellige liedjes brachten, zoals o.a. Reuzenrad, zevende hemel, als je gaat, als ik in je  blauwe ogen kijk ik hou van jou en delilah.

Op deze locatie hadden we het geluk dat het droog bleef, alleen jammer dat er zo weinig publiek was .

Ons tweede optreden zou zijn aan de Leurse haven, maar het viel daar letterlijk en figuurlijk in het water door de hevige regenval. Om toch ons tweede optreden te kunnen doen werd er een noodlocatie ingericht in het Havenhuis waar we goed en gezellig en met applaus werden ontvangen en werd ons tweede optreden van deze middag toch nog ten gehore gebracht. Daar zongen we o.a. Wat heeft een mens nog meer te wensen, hartje van goud, heb je even voor mij, mijn hart gaat zo te keer, dorpscafé  en delilah. Hier was gelukkig ook meer publiek aanwezig, die gezellig meezongen, meedeinden en klapten met onze gezellige liedjes. Zo werd de dag toch nog goed afgesloten ,zodat we tevreden rond half zes weer met de bus naar Ridderkerk afreisden. Nu weer op naar ons volgende optreden op 27 augustus in Breda.

Groet,

Rob.

OPTREDEN VOOR DE ZONNEBLOEM OP DINSDAG 14 JUNI 2016.


Voor de Zonnebloem op ons oude plekje in Slikkerveer.Het was weer een supermiddag! Wilma was er ook weer. We begonnen met de Zeven Regenbogen, daarna de Westenwind en Droomland. Bij “Ik zal er zijn” was de zaal helemaal stil. Bets heeft het weer mooi aan elkaar gepraat. Bij het Kleine Café gingen de handjes in de lucht. En de medley van Stien vonden ze ook geweldig. De vrijwilligers van de Zonnebloem liepen zelfs de polonaise. Ze hadden in de pauze ook lekkere warme hapjes. Het Dorpscafé bleek ook weer een heerlijke meezinger. We werden zelfs gevraagd om een toegift. Het was weer een zeer geslaagde middag!!

Groetjes,

Marrie.


OPTREDEN ZATERDAG 4 JUNI IN REIJERHEEM IN RIDDERKERK


Vandaag zingen we in de Reyerheem, voor ons allemaal heel leuk om te doen, omdat wij een goede band hebben met de bewoners en het voor ons een soort thuishaven is geworden. De opkomst van ons was redelijk ondanks dat het weer vakantietijd is geworden. De bewoners zaten al te wachten en het was er al heel gezellig. Het eerste lied Zeven regenbogen was al een succes en daarna Mijn Rotterdam wat heel goed meegezongen werd. De stemming zat er gelijk in. Heerlijk is dat toch hier. Omdat het buiten erg mooi weer was, was het daarbinnen ook heel warm, zodat Bets aan de bewoners vroeg of we de sjaaltjes af mochten doen, nu daar hadden zij geen bezwaar tegen. We besloten dit optreden met ons lied Het Dorpscafé dat toen eindigde met een polonaise wat heel gezellig was. Heerlijk toch om daar te zingen en Bets, ook een waardering voor jou als dirigent, het ging hartstikke goed ondanks de warmte. Dit alles werd gewaardeerd en er werd een mooie attentie aangeboden door een mevrouw van de activiteiten aan Bets met de leuke woorden," normaal geven wij een één fles wijn met toebehoren, maar wij vonden het nu leuk om daar nu eens een fles wijn bij te doen met ook een paar glazen er bij, voor een gezellig onderonsje.( Groot applaus voor dit leuke gebaar.) 

Dit was een mooie afsluiting van deze gezellige middag!

Groetjes Hennie

OPTREDEN 21 MEI 2016  IN WOONZORGCENTRUM LAURENS DIJKVELD IN ROTTERDAM.


Een optreden dicht in de buurt n.l. IJsselmonde. Eerst even gebeld met de vraag of het demente (met alle respect) bewoners waren want dan maak je een repertoire  voor die mensen met bekende liedjes. Neen, het waren geen demente bewoners. Op naar Dijkveld,  bijna een derde van ons koor was er niet, maar de koorleden die er waren hebben voor twee staan zingen. Wij werden niet ontvangen door een activiteitenleidster dus zijn zelf maar onder leiding van Wim netjes de zaal binnengelopen en maar begonnen met zingen. Een enkele bewoner zat wel mee te zingen en een jongen die zijn moeder kwam bezoeken  was ook enthousiast, maar de overige mensjes waren stil. En warm dat het was en zwaar zingen. Zelfs onze Lenie Compagne die het altijd koud heeft had het warm. Wij zouden een uur achter elkaar doorzingen maar er was toch even een onderbreking voor een bekertje fris. Na afloop hebben wij netjes de zaal verlaten en buiten even bij zitten komen. Mijn gedachte is dat deze mensen toch in stilte hebben zitten genieten.

Bets.


OPTREDEN RIDDERDAG OP ZATERDAG 14 MEI IN RIDDERKERK

 

Na een periode van warme dagen met zo'n 25 graden was het even wennen met de 11 graden, dus onze rode jacks weer aan, maar het was gelukkig droog op een klein buitje na.Helaas was er een communicatiefout met de muziek zodat er snel een alternatief moest worden gevonden en microfoons geplaatst. We begonnen met 2 serieuze liedjes: "Ik zal er zijn" en "Eens" Het applaus zei genoeg.... Daarna  werd het wat luchtiger met onder o.a.  solo door Joop van der Steen "Daar heb je vrienden voor", "Harlekino" werd ook volop meegezongen door het vele publiek, met de door Bets  voorgehouden microfoon........ en bij het publiek gingen de handjes in de lucht! En ja hoor, Stien had al een slachtoffer in het vizier voor "de Hollandse Medley" Een Ronnie met een mooie snor en pet op, een grote glimlach van hem als dank aan haar. Als afsluiting zongen we "Het dorpscafe" Een aantal koorleden liepen de polonaise over het plein. Het was weer een fijn optreden van zo'n 50 minuten met een geweldig fijn publiek.... Koorleden bedankt voor jullie aanwezigheid,

Wilma bedankt en een zorgeloze, zonnige vakantie.

Fien


OPTREDEN IN 'T HUIS TE HOECKE OP ZATERDAG 7 MEI  IN PUTTERSHOEK


Vandaag is Nederland het warmste land van Europa, wat hebben ze bij ’t Huys te Hoecke in Puttershoek een geweldige dag uitgekozen voor de Lentemarkt. Het zonovergoten terras was gevuld met kleurige kraampjes met diverse koopwaar en heerlijke zitjes voor de bewoners, gasten en de koorleden. We hadden nog lekker de tijd om op het terras te genieten van een kopje koffie / thee of iets anders. We moesten natuurlijk zorgen dat de stembanden gesmeerd waren en het vocht gehalte op peil was want we moesten 1 uur non stop zingen. Even voor 3 uur zijn we gaan opstellen en na wat laatste aanwijzingen van Wilma stonden we allemaal zo dat we allemaal zicht hadden op onze dirigente. Andries starte de muziek op en dat klonk weer als vanouds. Voor Andries was het ook een verrassing dat we buiten stonden en dus moest hij het doen zonder de windkappen. Jan was weer bewapend met de camera en maakte weer mooie plaatjes, terwijl ik dit stukje zit te schrijven komen de foto’s al weer binnenrollen dus Rieks heeft ook weer niet stil gezeten. Bets heeft ons weer netjes voorgesteld aan het publiek en kondigde de liedjes weer op een leuke mannier aan. Natuurlijk ging zij ook weer met de microfoon door het publiek en zo hadden we er soms even een extra stemmetje erbij. Dat de extra stem niet altijd even zuiver is maakt het alleen maar leuker.

Dat gezelligheid geen tijd kent ging nu ook weer op want voordat we er erg in hadden kondigde Bets alweer de laatste twee liedjes aan.

Ondanks het abrupte einde kunnen we terug kijken op een mooi en gezellig optreden.


’t Huis te Hoecke hartelijk dank voor de uitnodiging en de gastvrijheid, we komen graag nog keer terug om op deze mooie locatie de rest van ons repertoire te laten horen.

Arco

OPTREDEN OP HET SNOTTERFESTIVAL OP ZONDAG 17 APRIL IN HOOGVLIET


Hierbij even een stukje over een welgeslaagd "Snotterfestival", ten eerste mijn complimentenvoor Bets, meid wat heb je het goed gedaan, petje af hoor, 't was wel zweten voor je maar dat is goed voor de lijn. Park de Heerlijkheid was een supergezellige locatie, mooie zaal en de andere vier koren zongen er ook lustig op los, we hebben dan ook vrij regelmatig van harte mee zitten zingen en jawel ook nog de polonaise gelopen. Jammer dat de techniek het nog niet zo erg onder de knie had, de bassen knalde in je oren en toen Stien aan de beurt was wisten ze niet hoe de microfoon aan moest, maar dat mocht de pret niet drukken we gingen gewoon vrolijk door. En dan nog de verloting, Nelnelnel, moest jij nou met de fiets naar huis??????, gefeliciteerd met de hoofdprijs hoor!!!!!!, kom je in het vervolg zeker niet meer met de auto???? Aan onze tafel was het armoe hoor, eierdopjes, eierdopjes en nog eens eiderdopjes en jaja een lekkere doos bonbons, die heeft het natuurlijk niet overleeft, de gelukkige winnares heeft hem helemaal uitgedeeld, lief hoor. Over de catering viel ook niet te klagen, broodjes, bittergarnituur, sapje, wijntje, biertje, voor elk wat wils. Dus Tranen met  Tuiten uit Hoogvliet wij houden ons zeker aanbevolen voor een volgend jaar.

Groetjes Ida.OPTREDEN OP 13 JANUARI IN ZORGCENTRUM DE LINDONK IN ZWIJNDRECHT


Bets opende met de bewoners welkom te heten en dat we er een gezellige  middag van gingen maken, nu dat hebben we geweten,

We hebben weer een fijn optreden gehad in De Lindonk in Zwijndrecht We begonnen met Zeven regenbogen waar de mensen heel rustig naar zaten te luisteren, het is ook een mooi luisterliedje! daarna zongen we het oude Sierre Madre en ja dat was bij veel mensen bekend en ze zongen lekker mee... ook het lied van de IJssel, Droomland en Als de klok van Arnemuiden werd uit volle borst mee gezongen en bij sommige liedjes werd gedanst en de polonaise gedaan...het is zo leuk zingen als de mensen het naar hun zin hebben, In de pauze kregen we lekker koffie/thee  met een koekje waarna we weer met frisse moed verder gingen met het gevoelige slavenkoor, Hopeloos verloren en ja Delilah en toen gingen de armen in de lucht en de voetjes van de vloer... Ook zong Stien weer de Hollandse medley, en ja hoor ze had weer  een slachtoffer in het vizier die heerlijk zat te glunderen. Met het kleine café aan de haven besloten we het optreden dat Bets dirigeerde en met wat schoonheids foutjes best goed is gegaan...Bets je krijgt van mij een  dikke pluim!!!! ☺😁


Groetjes Fien


                                                                           

                                                         KERSTCONCERT OP 21 DECEMBER IN DE ADRIAEN JANZSKERK TE IJSSELMONDE MET KOOR DE DUKDALF EN POPKOOR XING

     

Eindelijk was het zover, 21 December  was voor koor De dukdalf een spannende avond. Na een paar maanden hard oefenen om een nieuw repertoire te laten horen, dan in 2015  in het kerkje in IJsselmonde, was daar het moment. De vrijwilligers hadden heel de middag onder leiding van floormanager Rinus hard gewerkt, maar het liep gesmeerd. Om half zes was onze soundcheck., maar het liep niet lekker. Wilma in de stress. Wil je een valdispertje??? Neen dat was niet nodig. Onze eigen Kerstman (Arco) stond weer in de regen. Om zeven uur gingen de deuren open en het liep in een mum van tijd vol. Om 19.20 uur stond ons koor gereed terwijl een echtpaar uit Hoorn al op een antiek orgeltje de kerstsfeer in het kerkje bracht. De avond werd geopend door Esther die op duidelijke wijze de hele avond de beide koren aankondigde en ook een verhaaltje vertelde over het koor welk op dat moment moest optreden. (zelfs de achternaam van de dirigente van Xing) Ons optreden begon met "Zeven Regenbogen" en het klonk als een klok. Geweldig hoe het daar klinkt. Ook was Rafaël ons trommelaartje weer present en hij kreeg een applaus!!!!!! Na ons kwam Xing met een mooi optreden. De  pauze brak aan. Warme chocolademelk, glühwein, kerstkoekjes, kerstsnoepjes  zelfs mandarijntjes van een Turkse groenteboer. De tweede helft liep ook gesmeerd, en bij  "Een heel gelukkig kerstfeest", was het ook  echt feest in het kerkje. Nadat Xing hun tweede gedeelte hadden laten horen kondigde Esther aan met  z’n allen Ga nu heen in vrede  te zingen. Kippenvel. Het was een geslaagde en prachtige avond. Helaas stapten een paar mensen verkeerd van het podium en kon Janneke alleen maar luisteren naar ons, verscholen achter de kerstboom. Allemaal bedankt voor jullie inzet. Wij hebben met elkaar een prachtige avond neergezet waar wij met trots aan terug kunnen denken.


Bets.

KERSTOPTREDEN 19 DECEMBER 2015 IN DE REIJERHEEM


Koor De dukdalf was weer uitgenodigd om de bewoners van de Reijerheem  met kerst  liedjes in de kerstsfeer te laten komen. Het koor vindt optreden in de Reijerheem een thuisfeestje. Vertrouwd voor ons en voor de bewoners ook. De zaal was prachtig versierd en zelfs in de hal kwam je al in de kerststemming door de versiering. Maar de bewoners werden ook door onze mooie liedjes zoals Eens---Ik zal er zijn  en het

aloude maar altijd mooie Stille Nacht ontroerd. De klapper was natuurlijk wel toen bij het lied “de kleine trommelaar”Rafaël van Gemerden met zijn trommel naar voren trad en met een heel rustige en onschuldige lieve blik de oudjes wist te ontroeren. In de pauze werden  onze kelen gesmeerd want met de warmte in de zaal is dat hard nodig. Netjes opkomend onder leiding van Arco begonnen wij met de tweede helft. Daar werden een paar vrolijke kerstliedjes gezongen  welke ook lekker werden meegezongen. Nadat Bets de bewoners fijne kerstdagen had toegewenst en een gezond 2016, bedankte Netty ons koor voor het mooie optreden, en werd Wilma verrast met een rijkelijke gevulde etagière.

De generale repetitie was geslaagd, op naar het kerkje de 21e December.


Bets


OPTREDEN VERZORGINGSHUIS SONNEBURGH IN ROTTERDAM OP 14 NOVEMBER 2015


Op zaterdag 14 november waren we uitgenodigd om op te treden in verzorgingshuis Sonnenburgh, het koor was ruim op tijd aanwezig en werd keurig ontvangen met koffie en thee. De tijd voor het optreden benutten we om diverse handvaardigheden van elkaar te leren, we geven elkaar dan les in kerstkransen maken, sjaals maken enz., verder hebben we altijd heel veel aan elkaar te vertellen dus het is al voor het optreden gezellig. De opkomst ging weer perfect en bij binnenkomst zagen we een zeer goed gevulde zaal, dat is lekker en voor ons ook leuk dat er zoveel animo is. Het optreden was in de grote zaal en Andries had het geluid ook weer dik voor elkaar.

De diverse liedjes werden leuk ontvangen, er werd meegezongen met de klok van Arnemuiden en de Hollandse medley werd door Stien weer perfect uitgevoerd. Het lentekind met Frida is ook altijd een succes, het is een leuk lied om te zingen en de mensen kennen het nog van vroeger. Het zijn de momenten van herkenning die het zo leuk maken, je ziet de mensen genieten als we Droomland, het kleine café aan de haven  en de Rotterdamse medley zingen. Wilma, de dirigente heeft de zaak  goed voor elkaar, we hebben  een leuk, gevarieerd repertoire met afwisselend leuke, gezellige, oude en nieuwe liedjes en dat vinden de mensen leuk. Bets vroeg aan een toeschouwer hoe het was en kreeg een duidelijk antwoord, "geweldig" Dus hebben we nog een toegift gedaan en werden daarna bedankt voor het optreden. We worden vast nog wel eens gevraagd om op te treden in Sonnenburgh want de mensen waren zeer tevreden en daar doen we het tenslotte voor. Mensen een leuke middag bezorgen en zelf ook te genieten van het zingen.

Ted
OPTREDEN OP DE HERFSTFAIR VAN REYERHEEM IN RIDDERKERK OP 7 NOVEMBER 2015


Zaterdag 7 november was er een herfstfair in de Reyerheem, waar ons koor de Dukdalf weer een   uitnodiging voor heeft gekregen en die we met plezier ontvingen, het is echt ons thuis optreden geworden.

Bij binnenkomst troffen we een gezellige drukte met kraampjes, bingo een heus ijskarretje en het belangrijkste een goede sfeer.

Buiten onder de tent hebben we gezongen en dat op 7 november GEWELDIG, Wilma de dirigent had een leuk programma gemaakt waar een ieder mee kon zingen.

Wat ook zo leuk is dat we echt een paar supporters hebben en een hele blije jongen die zo vrolijk zwaaiend binnen komt. 

Die meneer van vorig jaar wilde ook steeds weer dansen nou Bets deed er gezellig aan mee.

Het fijne van het zingen is dat je zoveel bij mensen losmaakt al kunnen en weten ze soms niet veel meer maar met het luisteren naar liedjes van vroeger staan ze in het nu, het geeft zoveel meerwaarde dan wat dan ook .

In de pauze werden we verwend met erwtensoep die heerlijk smaakte, en konden we langs de kraampjes waar heel veel moois te bewonderen was.

Na een tweede helft gezongen te hebben zat het zangfeestje er weer op en hebben we naar ik hoop veel mensen blij gemaakt.

Dank lieve mensen voor het gezellige onthaal voor ons.

Janny Jorissen

OPTREDEN IN "DE BLIJE BORGH" IN H. I. AMBACHT OP DINSDAG 03-11-2015 


Ik heb weer de eer om over het optreden in Blije Borg te Hendrik-Ido-Ambacht op 3 november      2015 een stukje te mogen schrijven, net zoals 2 jaar geleden. Al bij binnenkomst hangt er een sfeer waar je echt blij van wordt. In de hal is een themaprogramma opgesteld over november stamppotmaand met allerlei potten en pannen, een oud kacheltje, spruitjes in een oude vergiet, diverse soorten winterkool en nog veel meer wat bij een winterkost hoort, een lust voor het oog! Voor het optreden werden wij door mevr. Wil, de leidster van Blije Borg naar de tuinkamer gebracht die 25 augustus 2015 in gebruik is genomen. Hier waren de tafels al gedekt, maar daar kom ik later op terug… Voordat wij met ons optreden begonnen, hebben wij nog lang zal ze leven gezongen voor een jarige mevrouw en een echtpaar die zestig jaar getrouwd waren! Tijdens het optreden konden we weer rekenen op een heel gezellig publiek en werd  er weer volop meegezongen. Bets had een gezellige danspartner gevonden met een heel leuk gebloemd hoedje en een geruite jas, geweldig toch!! Tijdens het zingen kregen de bewoners een heerlijk diner aangeboden; een winterkost bestaande uit witte bonensoep, stamppot rodekool en als toetje warme rijstepap met boter suiker en kaneel.  De pauze was aangebroken, en wat er toen allemaal opgediend werd… Wij hadden in de tuinkamer al bordjes zien staan, maar toch hadden we niet verwacht dat ze voor ons ook allemaal een kop heerlijke tomaten witte bonensoep en een broodje kroket hadden voorbereid, zoiets hebben we nog nooit meegemaakt!! Na de heerlijke lunch gingen wij met het 2e gedeelte verder en ja hoor daar kwam onze reserve dirigent Danny opdagen. Op zijn verzoek moest Annelies uit de keuken komen om naar zijn dirigeren te kijken. ondanks hij nog wat klusjes moest klaren, was hij niet meer weg te  slaan. Jouke, 2 jaar geleden de 3e dirigent bij Roland, nam ook nog even de microfoon te hand om ons koor te bedanken, geweldig toch die jongens! Tja en aan alles komt een eind, zo ook helaas aan het optreden. Nadat wij ons spulletjes bij elkaar hadden geraapt om te vertrekken kregen we ook nog koffie, thee en bonbons aangeboden. Het was allemaal prima geregeld! Verder wil ik natuurlijk onze echte dirigente Wilma en de muziekman Andries hartelijk danken voor de volle inzet van deze middag. Lieve mensen van Blije Borg wat zijn wij in de watten gelegd. We kunnen terugkijken op een hele mooie middag, 2 jaar geleden was het al geweldig maar deze dag overtreft alles!!

Groetjes

Truus
OPTREDEN IN DE "TWEE BRUGGEN" IN ROTTERDAM OP 24 OKTOBER 2015


Zo daar zijn we dan weer, wat was het weer een gezellige middag in de Twee Bruggen, we werden hartelijk ontvangen met koffie en thee en in de pauze was het assortiment aangevuld met verschillende frisdranken, altijd leuk. De mensen in de zaal genoten zeker van onze liedjes, sommige zongen ze bijna allemaal mee, hartverwarmend om te zien dat de mensen er blij van worden. Frida, Lentekind, waar was je?????, maar Bets heeft het goed voor je verwoord hoor, zoals altijd Ted met zijn ouwe schuit de Neeltje Jacoba vinden de mensen ook leuk, voor ons is het gesneden koek maar voor hun niet, dan Stien nog met haar Ronnie, nou solisten jullie hebben je best weer gedaan. Ach en dan op het laatst dat oude mannetje die nog een woordje tot ons richtte, was best wel een beetje emotioneel, later heb ik nog een poosje met hem staan praten, nou hij zou wel eens even overal gaan vertellen in het tehuis hoe gezellig ons koor was, want als we dan weer komen zal het nog veel drukker zijn. En actief dat we zijn!!!!, zeg maar eens van niet, voor de uitvoering en zelfs in de pauze wordt er nog gebreid, nou Rita heeft het onder de knie hoor, dus jullie kunnen allemaal een warme winterdeken bij haar bestellen. Lieve luitjes allemaal tot dinsdag, dan gaan we weer heerlijk met onze Kerstliedjes verder.

Ida de Hooge


10-10-2015 - OPTREDEN OP HET KOREN FESTIVAL IN TIEL


Vandaag gaan we weer naar Tiel voor het smartlappenfestival, voor vertrek worden er door de zoon van Wim een paar nieuwe groepsfoto's gemaakt. Nadat de fotograaf tevreden was konden we een plekje zoeken in onze oude vertrouwde bus. Nadat een paar mannen de karren in het laadruim hadden getild konden we op weg. We zaten goed en wel op de A15 en de zakken snoep gingen de bus alweer rond. Op het centrale plein aangekomen werden de lunchpakketten en de consumptie bonnen uitgedeeld. We vertrokken ruim op tijd naar de Pankoekhoek voor ons eerste optreden. Onze vaste fans hadden een mooi plekje opgezocht in de zon en tijdens ons optreden kwamen er steeds meer toeschouwers. Na het optreden werden we door het bestuur getrakteerd  op een heerlijk stukje pannenkoek. Voor ons 2e optreden bij Stadskroeg van Geffen was er voldoende tijd om de kelen te smeren of om te winkelen.  Het 2e optreden verliep ook soepel en er werd door de toeschouwers gezellig meegezongen. Ook bij het 3e optreden bij Blijdesteijn / Wibra werd er weer gezellig meegezongen door de toeschouwers. De liedjes werden door Andries aan elkaar gepraat en hoewel er sommige dachten dat hij had gedronken of zelfs verliefd zou zijn geworden kan ik gerust stellen, niets van dat is er waar. 

Groeten Arco.

04-09-2015 - OPTREDEN REYERHEEM IN RIDDERKERK


Ons optreden in de Reyerheem was weer heel gezellig. Het was letterlijk en figuurlijk een warm welkom. Ik vond zelf dat in tegenstelling van de vorige keren meer publiek aanwezig was. Het is aandoenlijk om aan te zien hoe sommige van de gasten zich kostelijk amuseren. Vooral bij de oude liedjes zoals bv. de klok van Arnemuiden, doch ook de nieuwe liedjes zoals hopeloos verloren vielen bij sommige zeer in de smaak. Leuk dat wij als koor deze mensen zo kunnen laten genieten.Ook zijn er dit keer natuurlijk weer foto's gemaakt door Rieks en nog een meneer (Jan Bergman), leuk zo veel foto's, maar ik mag hopen niet alleen van het koor, maar ook van de gasten, anders zou het wel een hele saaie fotoreportage wezen. Misschien is het wel een leuk idee om daar een collage van te maken en deze volgende keer aan te bieden.

Tineke
27-06-2015 - HARINGFEEST IN DE RIDDERHOF  TE RIDDERKERK


Het laatste optreden van het seizoen 2014-2015  van ons koor was 27 juni j.l.in de Ridderhof Er was een haringfeest georganiseerd en daar werd het koor De Dukdalf voor uitgenodigd. Het optreden bestond uit twee gedeelten. Om 13.00 uur was ons eerste optreden, wij waren goed vertegenwoordigd, vooral de MANNEN. Omdat het een haringfeest was waren er  met zorg liedjes uitgezocht,die betrekking hadden met de zee en bekend in de oren van het publiek klonken. Dat was een goede keuze want er werd enthousiast meegezongen zelfs gedanst. Ons koor zong enthousiast en dat had zijn weerklank op het publiek want het was een gezellige maar ook vrolijke sfeer. Stien kreeg met haar hollandse medley het publiek zo mee dat zij het in het tweede optreden dat om 14.15 uur was gepland ook weer heeft gezongen. De klok van Arnemuiden zongen wij als vanouds het couplet en ja hoor de toehoorders het refrein, dat is toch genieten. Wij kunnen terugkijken op een heel gezellige middag. Het geluid perfekt----koor enthousiast-----organisator tevreden en naar huis met een pakketje, volgens kenners heerlijke haringen. Namens het bestuur bedankt voor de inzet van afgelopen jaar een hele fijne vakantie toegewenst. Wij hopen jullie op 25 Aug. allemaal weer in de Loods te zien.

Bets de Groot.

12-06-2015 -  OPTREDEN VOOR TOBE 50 JAAR OP HET KONINGSPLEIN IN RIDDERKERK


Na een warme broeierige dag verzamelde het Dukdalf koor zich om 19.15 uur op het Koningsplein te Ridderkerkom het 50 jarig jubileum van Tobe (muziek onderwijs) mee te vieren, s'middags trokken wat donkere wolken zich samen en de weerberichten waren niet goed, maar de weergoden waren ons goed gezind en konden we om 19.45 uur na eerst een welkom, beginnen met ons repertoire. Bets vertelde dat we eerst 3 nummers gingen zingen die we in verzorgings/verpleeghuizen altijd doen zodat de oudere bewoners ook mee kunnen zingen zoals: Als de klok van Arnemuiden, Droomland en Het kleine café aan de haven. Daarna kwamen de nummers van tegenwoordig aan de beurt ,Zoals vrienden doen,  Geef mij de zon, de maan, de sterren.... Zeven regen bogen en Hopeloos verloren. Het publiek zong lekker mee en we kregen een mooi applaus aan het einde van ons optreden.....

Jammer dat er weer zoveel koorleden ontbraken in verband met vakantie ed.

Bets ondanks de warmte heb je het weer goed gedaan...!!!

Dames en Heren bedankt voor jullie aanwezigheid.

Een fijn weekend en tot Dinsdag,

Als het goed is, weer met Wilma voor ons koor.

Gr.Fien
25-05-2015 - VERSLAG ROPARUN IN RIDDERKERK


Op maandag 25 mei was het weer zover, 2e pinksterdag en we mochten weer zingen bij de Roparun op het Koningsplein in Ridderkerk.

We mochten om half tien verzamelen bij Brussels lof waar we consumptiebonnen kregen en dus wat gedronken hebben.

Om tien uur hadden we ons eerste optreden , waar we weer een aantal van onze gezellige liedjes hebben gezongen onder leiding van onze reserve dirigente Bets , omdat Wilma van een welverdiende vakantie onder de Spaanse zo'n geniet , waar we begonnen met siërra madre en verder andere liedjes uit ons repertoire ,waaronder onder andere de Hollandse medley met solo gedeelte van Stien en het klutslied onder aanvoering van Arco en natuurlijk ons succes lied Delilah . Tussen het zingen door kwamen ook een aantal deelnemers van de Roparun voorbij .Helaas was er door het vroege tijdstip van zingen maar heel weinig publiek , wat natuurlijk heel jammer is.

Maar wij en het publiek hebben ons toch goed vermaakt , mede door de reporter op het plein, die er ook wel de gezelligheid in wist te houden , door zijn praatjes en zang tussendoor. ( zou ook een goeie zanger voor ons koor zijn).

Hierdoor duurde ons optreden hier bijna een uur, mede omdat de reporter nog een paar toegiften van ons wilde horen.

Het tweede optreden van deze dag was in Rijsoord om +/_ twaalf uur , op de hoek Rijksstraatweg-Lagendijk.  Hier hebben we ongeveer hetzelfde repertoire gezongen als op het Koningsplein en er was ook niet zoveel publiek, helaas.

Ondanks het weinige publiek, is het toch een gezellige dag geworden, ook mede door het redelijke weer op deze dag.

Ik hoop dat we volgend jaar weer welkom zijn op de Roparun om onze liedjes te zingen.

Groet, Rob14-05-2015 - TRANENDAL TUSSEN DE HEUVELS IN GROESBEEK


Wat een dag, met een zonnige start vanaf Ridderkerk reden we om 09.30 uur richting Groesbeek onderweg genietend  van de natuur en de praatjes met elkaar (jammer dat we verdeelt zijn met boven & beneden)

Bij Groesbeek aangekomen kwamen we verschillende wegversperringen tegen, maar de stoere mannen Wim & Bob wisten er wel raad mee dus even aan de kant zetten, ook de chauffeur hielp een handje mee met een opblaas skelterbaan/rollators?

 

Aan gekomen op het plein waar het al gezellig was met muziek kregen we koffie en zelf gebakken cake soorten...mmmmmm

Ons eerste optreden was op het marktplein een leuke locatie waar we begonnen met westenwind de mensen verstonden het goed maar voor het koor was het moeilijk zingen maar ondanks dat genoten we en met Delilah gingen de handjes in de lucht.

Daarna gingen we naar het Dorpsplein onze volgende locatie, grandioos het plein was goed gevuld en we begonnen met: Geef mij de zon de maan de sterren, Stien zong solo de Hollandse medley waar wij ons waanden op een boot te staan het podium golfde echt....Stien onze/mijn complimenten....ga er maar eens staan op zo'n plein met zoveel mensen!

We besloten met :Is het leven niet mooi:  en wat zongen we dat geweldig en we kregen ook complimenten van de voorzitter??? dat we een mooi repertoire hadden.....Wilma bedankt!

Het laatste optreden bij Domino liep een half uur uit en was zwaar vanwege harde muziek bij een evenement achter ons maar de muziek wat harder en met luide stem kwamen we er toch bovenuit met Mi amor es solo para ti en met Delilah

sloten wij ons optreden af, toen op weg weer naar het Dorpsplein waar een koor een hele leuke act opvoerde als afsluiting.

Om 18.00 uur vertrokken we weer voldaan richting Ridderkerk.

Wilma bedankt voor het uitzoeken en dirigeren,Koorleden bedankt voor jullie inzet, en alle fans bedankt dat jullie er ook weer waren!

 

Wilma en een ieder die met vakantie gaan....GENIET ER VAN....en tot ziens!!!

Fien8-5-2015 - OPTREDEN ONDER DE LUIFEL - RIDDERKERK


Op vrijdag 8 mei was het weer zover. De muzikale wekelijkse zomeravonden zijn weer begonnen en wij, “De Dukdalf”,  mochten zoals gewoonlijk de spits afbijten.De weergoden zaten ons mee; de temperatuur was lekker, er was weinig wind en gelukkig was het droog. Dat konden wij goed merken want het terras van Down Town zat vol, de stoeltjes onder de luifel waren bezet en er stonden veel mensen. Kortom; het barste van de gezelligheid. Wat we ook niet mogen vergeten is dat onze ex dirigent met zijn vrouw en kids ook aanwezig waren om met KIPPENVEL naar onze nieuwe liedjes te luisteren (toch Roland?). Tevens wil ik ook nog even de trouwste fan onder de luifel benoemen, de moeder van onze Andries. Na diverse personen gepolst te hebben kwam ik er achter dat het een fantastisch optreden was; goed verstaanbaar met vooral mooie, nieuwe verfrissende liedjes, die wij met heel veel plezier hebben gezongen. En dat straalde van ons af, een mooier compliment kunnen wij toch niet krijgen !!! Tot slot wil ik nog even WILMA in het zonnetje zetten. Dankzij haar is het - na het herhalen en nog eens herhalen en nog eens herhalen -  gelukt ons het juiste bij te brengen, zodat wij nu weer zo’n mooi visitekaartje hebben afgegeven!! Chapeau!!

Truus

Succes voor de volgende reporter26-04-2015 - OPTREDEN OP HET KOREN FESTIVAL IN UDEN


Gisteren 26 april vertrokken we met z'n allen naar Uden voor naar wij hoopten een zonnige zangdag. We waren ons uitje van vorig jaar in Tiel nog niet vergeten daar zaten de weer goden ons niet erg mee. We werden al warm ontvangen met een lekker bakkie koffie, iedereen had daar wel trek in, rijen dik. Een orkest stond ons allen te verwelkomen met gezellige meezingers.


Het Koor Zonder Noten organiseerde het voor de achtste keer en naar mijn idee GEWELDIG. Echt een organisatie waar ze trots op kunnen zijn. De Burgervader van Uden, Henk Hellegers opende met het dirigeer stokje het festival.


Na de toespraak holden we naar een restaurant voor een drankje na wat tafels en stoelen te hebben verschoven en onze bestelling hadden doorgegeven en heerlijk zaten kwam Nel en onze begeleidster ons zeggen dat we daar niet mochten zitten uh uh we hebben al besteld, nee weg hier oké en we gingen, op zich al heel vreemd dat we gingen hahahaha Ze hadden het zo georganiseerd dat  ieder een plekje had om te zitten  pffffff  blij dat we gingen. Ze hebben ruimte gemaakt voor 1250 zangers en zangeressen.


Het zingen was heerlijk allemaal mooie plekken voor terrasjes  geen achteraf plekjes waar je voor jezelf staat te zingen maar echt in het centrum van ook nog een hele leuke stad of dorp dat weet ik even niet . Rond 5 uur werd het afgesloten met alle koren op het plein voor samenzang echt een soort kippenvel moment  zo ervaarde ik dat . En tot slot kwam Ria Valk haar nummers ten gehore brengen, bewondering voor deze vrouw 73 geloof ik dat zij is en dan nog zo op de bühne staan.  En toen, ja toen moesten we naar de bus, Ria Valk riep gaan jullie weg!!!!! het was niet anders de tijd was op. Ik denk, nou ik weet het zeker het was een geweldige dag, ik hoop echt dat we hier weer terug mogen komen . Maar ik weet het zeker we hebben ons gedragen goed gezongen en waren de aller aller beste.

Janny Jorissen-Spa10-04-2015 VERSLAG KOREN FESTIVAL IN ZWIJNDRECHT OP 10 APRIL 2015


Nou was het gezellig of niet, jaja super gezellig, wat hebben we weer genoten met z'n allen. We waren er allemaal dik op tijd, eerst een bakkie en na dat het Zwijndrechtse koor had gezongen gingen wij aan de slag, wat kwamen we goed uit de verf met ons nieuwe repertoire. Wilma ga zo door met het er in stampen van nieuwe liedjes, je ziet het resultaat. Zeven regenbogen "kippenvel", daarna was het Westhoeks mannenkoor aan de beurt.  Een mannenkoor vind ik zelf altijd heel mooi om te horen zingen, daarna volgde de pauze, tussendoor hadden wij al het nodige genuttigd, maar we deden nog maar een keertje mee en er was natuurlijk een loterij, de enveloppen gingen grif over de toonbank en  Mieperdemiep wat had jij een mooie prijs en wat was je er blij mee!!!!!! Na de pauze zongen we nog het één en ander uit ons oude repertoire, wat ook niet onverdienstelijk was, de mensen in de zaal deden gezellig mee. Aan het eind van de avond, inmiddels een uur of half twaalf zongen we nog met z'n allen over het kleine café en afgelopen was het met de pret, jaja zeker voor Rob want die was z'n jas kwijt, istie inmiddels al terecht?????, zo niet dat collecteren we dinsdag wel voor je hoor.

Groetjes Ida.21-02-2015 Verslag van het optreden in het verpleeghuis Hannie Dekhuijzen in Rotterdam


Zaterdag 21 februari hebben we opgetreden in verpleeghuis Hannie Dekhuijzen.  Het was even een weetje maar we konden gelukkig goed parkeren op het eigen terrein van het verpleeghuis. Verschillende koorleden hebben hier familie wonen dus voor hen een bekende locatie. De eerste indruk is goed, een gezellig ingericht tehuis met zelfs een eigen museum met artikelen die vroeger

(meestal in een museum) werden gebruikt en gedragen. Leuk om te zien en te horen hoe enthousiast de vrijwilligers dit onder de aandacht brengen. We hadden al gehoord dat het noro-virus in het tehuis aanwezig was en dat daardoor twee afdelingen niet naar

het optreden konden/mochten gaan. We vreesden dus het ergste over het aantal toeschouwers want er zijn maar vier afdelingen. Gelukkig viel het mee en samen met familie, personeel en vrijwilligers werd de zaal toch aardig gevuld. Het koor was in aantal ook heel goed opgekomen, dus het feest kon beginnen. Arco heeft een plan gemaakt voor de opkomst en afgang dus dat konden we mooi meteen uitproberen. En ja hoor, als een goed geoliede machine kwamen we het toneel op en konden we beginnen met het optreden. Wilma had een gevarieerd programma gemaakt dat heel goed in de smaak viel. Diverse zeemansliedjes, oude nummers, medleys en solo's en het aanwezige publiek vond het geweldig. De handjes in de lucht bij het kleine café aan de haven, het werd nog heel gezellig. Om 15.30 uur was het helaas afgelopen maar moe en voldaan zijn we huiswaarts gekeerd. Een heel goede opkomst van het koor en we hebben een goed optreden neergezet.

Ted Hoffer14-02-2015 Verslag van het optreden in Zorgcentrum Sonneburgh in IJsselmonde


Vanmiddag hadden we een optreden in Sonneburgh in Rotterdam IJsselmonde. Bij binnenkomst stond de koffie, thee en frisdrank al op ons te wachten, Andries had een gezellig achtergrond muziekje opstaan en lieverlee druppelde de zaal lekker vol.  Om 14.00 uur kwamen wij de zaal binnen en werden we netjes voorgesteld.  Nadat Wilma ons nog een beetje had verschoven want doordat er veel zieken waren stonden we een beetje ruim opgesteld en konden we beginnen met het repertoire.  De stemming zat er goed in en voor we er erg in hadden was het alweer pauze.  Wederom werden we weer voorzien van een drankje en een lekkere warme snack.   In het 2e gedeelte moesten ook de bewoners aan de slag want bij de klok van Arnemuiden zongen wij de coupletten en zij het refrein en ik moet zeggen ze brachten het er goed vanaf.  Aan alle gezelligheid komt een einde dus ook aan deze middag.  We werden bedankt voor het gezellige optreden op deze Valentijnsdag en wij mannen kregen zelfs het compliment dat we met zo weinig mannen ons kranig hebben geweerd tussen het vrouwen geweld en dat, zeker onze 2e stem er mooi uit kwam. Na deze lovende woorden en de toegift zat het er weer op en konden we tevreden naar huis. Oh ja, bij het volgende optreden zal ik